Redaktionen læser

Fra Fake News til Real News

Edgar M. Welch, en 28 år gammel familiefar, havde læst at en pizza-restaurant i Washington holdt børn som sex-slaver som del af en pædofiliring under ledelse af Hillary Clinton (intet mindre). Welch, ude af stand til at afkode at nyheden var falsk, besluttede at gøre noget ved sagen og medbragte sin automatriffel. Resten af historien er en rigtig nyhed
The New York Times
Nyhedsbloggen
Edgar M. Welch, en 28 år gammel familiefar, havde læst at en pizza-restaurant i Washington holdt børn som sex-slaver som del af en pædofiliring under ledelse af Hillary Clinton (intet mindre). Welch, ude af stand til at afkode at nyheden var falsk, besluttede at gøre noget ved sagen og medbragte sin automatriffel. Resten af historien er en rigtig nyhed

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Branden som røgen her også går af hedder Little St.John. Det er en del af de britiske Jomfruøer, kun 20 km ud for Charlotte Amalie, som er luksusbordel for den amerikanske magt-overklasse. Bill Clinton er fast sommergæst, Trump har personalet for den sags skyld også mødt flere gange. Hovedbygningen er bygget som i en arabisk 'harems'-stil, og kan så postfaktuelt opfattes som den 'moske' som Erdogan mener beviser at indianerne før Colombus var muslimer. Men stedet selv er overhovedet ikke 'post-' ;-)

Vibeke Rasmussen

En ikke uvæsentlig 'detalje', som NYT bekvemt har udeladt, er at Donald Trumps valg som sikkerhedsrådgiver Michael Flynn og dennes søn og rådgiver, Michael G. Flynn ivrigt (re)tweeter denne og lignende historier!

"There’s no evidence to support the theory underpinning Pizzagate. The story is a lie. But that hasn’t stopped many people, including those with close ties to Donald Trump’s advisers, from continuing to push it.

Shortly after shots rang out inside Comet Ping Pong, Michael G. Flynn — son and chief of staff of incoming Trump National Security Adviser Michael Flynn — said Pizzagate remains a story.
[…]
The conduct of Michael Flynn mirrors that of his father, who is also conspiracy-minded. Shortly before the election, Flynn’s dad tweeted about a separate fake child sex scandal involving Hillary Clinton.
[…]
It's becoming clear that fake news has very real impact.

A BuzzFeed analysis published shortly after the election found that “top fake election news stories generated more total engagement on Facebook than top election stories from 19 major news outlets combined” from August through Election Day."

Mr. Welch er nok ikke helt frisk i hovedet.

Der er flere - som ikke rigtig er frisk i hovedet!
Dem, der valgte Trump?