Redaktionen læser

Hvordan vi stopper Trump? Ved at tale som ham

Glem alt om at skrive klogt. Gør Trump verden usikker? Sig det? Gør Trump dig bange? Sig det.
The Awl
Nyhedsbloggen
Glem alt om at skrive klogt. Gør Trump verden usikker? Sig det? Gør Trump dig bange? Sig det.

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Medierne spreder sig, det gør mig bange, Trump kan man bare fjerne.

Hvis man prøver at henvende sig til hr Trump vil sandheden hurtigt komme for en dag.... hans 2 ører er nemlig lidt anderledes... idet han er døv på det ene... og det andet hælder han vand ud af... samtidig...

Vibeke Rasmussen

Brug satire ja, det har man altid brugt mod magthavere, men hvis man seriøst vil modarbejde Donald Trump/hans politik og/eller vil gendrive hans løgne, tror jeg det er en dårlig idé, at gøre det ved at bruge samme frastødende og grænseoverskridende fornærmende sprog som ham. Man risikerer bare, som forfatteren til artiklen jo også selv påpeger, at komme til at lyde som en sketch i satireprogrammet Saturday Night Live.

Men i satire-sammenhæng fungerer efterligningen fint som komisk indslag, også selv om der ret beset ikke er meget at grine af i Trumps Twitter-kommunikation.

Josh Marshall, udgiver af det web-baserede nyhedsmedie TalkingPointsMemo, satte sig for et år siden for at se nærmere på den litterære form, som Donald Trump har udviklet, og som han, Marshall, kalder 'fornærmende haiku'. Hvis man har behov for at få genopfrisket hvor fuldstændig uacceptable angrebene var, og jo fortsat er, kan man få et gensyn her: Metrical Analysis of Trump Insult Haiku.

Josh Marshall efterlyste samtidigt eventuelle bud på en analyse fra professionelle lingvister, og fik kort tid efter svar fra intet mindre end en ekspert i 'Middelalderlig rytmisk bogstavrim' (Middle English Alliterative meter), og der er jo virkelig en meget genkendelig rytme i disse tweets, Chaucer Scholar Analyzes Trump Attack Haiku.

Om skaberen af Donaeld The Unready, regent i Mercia, så har læst denne analyse, eller om der er tale om en ren tilfældighed, skal jeg ikke kunne sige, men vedkommende har i hvert fald meget effektfuldt og meget morsomt efterlignet Trumps udtryksmåde, blot transponeret den tilbage til Middelalderen. At Donaeld The Unready så desuden ser Danerne, vikingerne som de uvelkomne, vilde horder, der må mødes med voldsom modstand, og latterliggørelse, når de prøver at trænge ind i hans land, gør den ikke mindre morsom. Som fx dette tweet:

"Donaeld The Unready
Danes talk all hygge, actions all bloody. No place for violence in Mercia. Need sorting out. Violence only language they know. And Danish."

Donald Trumps tweets derimod er stadig ikke morsomme …