Nyhedsbloggen Historier du skal læse – bare ikke her

Minister: Danmark skal være kontantløst

ARKIVFOTO 2015 af Brian Mikkelsen- - Se RB 29/1 2017 11.59.Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) vil selv kontakte politiet for at gøre opmærksom på en færdselsforseelse, som blev fanget på kamera. (Foto: Simon Læssøe/Scanpix 2016)
»I princippet synes jeg, at erhvervsdrivende selv skal kunne bestemme, hvilke betalingsmidler de vil tage imod. Omvendt har vi som samfund også en rolle at spille i det her overgangssamfund, hvor alt bliver digitalt. Der skal stadigvæk være mulighed for at bruge kontanter, indtil alle er med,« siger Brian Mikkelsen

Om nyhedsbloggen

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Steffen Gliese

Idiotien vil ingen ende tage.

Torben Arendal, Carsten Mortensen, Jacob Jensen, Michael Nielsen, Søren Roepstorff, Vibeke Hansen, Ralph Sylvestersen, Allan Stampe Kristiansen, Mik Holst, kjeld jensen, Per Torbensen, Tue Romanow, Bjarne Bisgaard Jensen, Anne Eriksen, Flemming Berger, Heidi Larsen, Lise Lotte Rahbek, Egon Stich og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
Niels Duus Nielsen

Dårlig ide.

Michael Nielsen, Søren Roepstorff, Vibeke Hansen, Allan Stampe Kristiansen, kjeld jensen, Ken Sass, Per Torbensen, Steffen Gliese, Anne Eriksen, Flemming Berger, Bjarne Andersen, Hans Larsen, Jørgen M. Mollerup, Lise Lotte Rahbek og Trond Meiring anbefalede denne kommentar

Det pengeløse samfund er en bedre idé.

Michael Nielsen, Søren Roepstorff, Allan Stampe Kristiansen, Ib Christensen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Kim Houmøller

Ved strømnedbrud lukker mobilnettet ned efter 12 timer. Betyder intet i Brian Mikkelsens lille verden.

Michael Nielsen, Søren Roepstorff, jørgen djørup, Vibeke Hansen, Allan Stampe Kristiansen, Mik Holst, kjeld jensen, Per Torbensen, Egon Stich, Ib Christensen, Steffen Gliese, Bjarne Bisgaard Jensen, Anne Eriksen, Flemming Berger, Jesper Frimann Ljungberg, Heidi Larsen og Jens Kofoed anbefalede denne kommentar
Christian Lucas

NEJ!!

Det vil skabe det ultimative overvågningssamfund, en af mange grunde Tri-Lateral Commission er så vild med det. Er han decideret idiot?

Jacob Jensen, Michael Nielsen, Søren Roepstorff, Peter Wulff, Vibeke Hansen, Laurids Hedaa, Allan Stampe Kristiansen, Sus johnsen, kjeld jensen, Per Torbensen, Egon Stich, Steffen Gliese, Bjarne Bisgaard Jensen, Anne Eriksen, Flemming Berger, Hans Larsen, Bjarne Andersen, Jesper Frimann Ljungberg og Heidi Larsen anbefalede denne kommentar

@Christian
Tværtimod - Det er jo det han ønsker.
Eliten er ved at bygge mure omkring sig selv - det her er bare en byggeklods.

Michael Nielsen, Allan Stampe Kristiansen, Ib Christensen, Steffen Gliese, Hans Larsen og Bjarne Andersen anbefalede denne kommentar

Rolig nu. Brian Mikkelsens forslag har intet at gøre med det kontantløse samfund, som det er tænkt i "den nødvendige antikorruptionspolitik". Der vil det være helt forbudt at besidde kontanter. Sorte penge, sort arbejde, hvidvaskning og kapitalflugt - skat på mange hundrede miliarder kroner - vil ende direkte i statskassen. Og det er slet slet ikke Brian Mikkelsens hensigt.

Flemming Berger

De af Nationalbanken udstedte sedler og mønter er lovligt betalingsmiddel i Danmark.
Naturligvis har jeg forståelse for,at en minister i en dansk regering er uvidende om et sådant fænomen som lovgivningen;vi må være tolerante.

Bjarne Bisgaard Jensen, Kim Houmøller, Michael Nielsen, Steffen Gliese, jørgen djørup, Egon Stich og Jens Winther anbefalede denne kommentar

Jens Erik Starup, det vil naturligvis ske, men slet slet ikke i samme omfang som med sorte penge, sort arbejde, hvidvaskning og kapitalflugt ...slet slet ikke.

Jens Erik Starup

Bill Atkins. Hvor der er en vilje, er der også en vej. (Carl August Lorentzen).

kjeld jensen, Bill Atkins og Trond Meiring anbefalede denne kommentar

"Det vil skabe det ultimative overvågningssamfund, en af mange grunde Tri-Lateral Commission er så vild med det. Er han decideret idiot?"

Behøver man at spørge?

Michael Nielsen, Allan Stampe Kristiansen, Sus johnsen, kjeld jensen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Det er nok fordi bankerne har for lidt magt. Fagre nye verden og 1984 er tilsyneladende skrevet forgæves.

Michael Nielsen, kjeld jensen, Steffen Gliese og Egon Stich anbefalede denne kommentar

Jeg kunne ikke være mere uenig. Så er man jo fuldkommen ligeglad med pensionister, børn der vil købe lakrids for 3,50 og mennesker der ikke har et betalingskort udstedt i Danmark (=turister). Denne ambition er forresten en af de få som den svenske stat har, og som jeg finder forfejlet.
Den tvinger (!) alle til at have et betalingskort og en konto. Det er besværligt at leve uden en bankkonto, men det er da ikke lovpligtigt at være bankkunde!

If it ain´t broke, don´t fix it!

Bjarne Bisgaard Jensen, Michael Nielsen, kjeld jensen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Jens Erik Starup. Hvad skulle fidusen med gavekort være ? Mon ikke iskiosken bruger lige meget tid på at håndtere "lille Børges" fedtede femmer, som et gavekort, krøllet i en varm barnehånd.

Generelt synes jeg ideen er dårlig, for som det er nu, kan man nøjes med at medbringe det beløb, man skal bruge, og efterlade sine kontooplysninger et andet sted. Ikke alle, stoler på mobilens sikkerhedssystem. Det vil blive et eldorado for tyveknægte, der jo så ved, at vi alle går rundt med hele formuen i lommen. Udover det, hvad med de, der ikke kan administrere et kort. Små børn og visse handicap f.eks. De skal vel ikke chippes, for at købe tidligere nævnte ispind.

Jens Erik Starup

Gavekort kan ikke spores, Vibeke Hansen, men rent bortset fra det, hvis du tror Mobilepay og andre betalingsformer vil være gratis for forbrugerne, når man ikke længere må bruge kontanter, så vil jeg mene, at du er temmelig naiv.

Søren Roepstorff, Egon Stich, kjeld jensen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Michael Nielsen

Det kontantløse samfund er det sårbare samfund. Intet er nemmere end at hacke sig ind på en anden persons kreditkort. Sikkerheden kan ikke følge udviklingen hos hackerne. Derfor skal vi netop bevare det kontantfulde samfund. Herudover så betyder kreditkort at andre kan følge ens rejseadfærd og købsadfærd. Inklusiv hackerne.

Gør som undertegnede, brug kun kontanter.

Korte videoer fra youtube om hvor nemt det er at hacke kreditkort.

1. Hacking your credit card as you shop
https://www.youtube.com/watch?v=Wha04mbhmLI

2. Digital pickpockets using technology to steal credit cards
https://www.youtube.com/watch?v=J1NgCDYNhgA

3. Starbucks customer confronts employee for stealing credit card info
https://www.youtube.com/watch?v=JzrWUPuiaCY

4. Why Chip Credit Cards Are Still Not Safe From Fraud
https://www.youtube.com/watch?v=gJo9PfsplsY

5. Top hacker shows us how it's done | Pablos Holman | TEDxMidwest
https://www.youtube.com/watch?v=hqKafI7Amd8

Brian Mikkelsen og andre som ham, der tror at det kontantløse samfund er vejen frem, er enten dybt kriminelle og regulært involveret i organiseret massehacking, eller så naive at Information kraftigt bør overveje, ikke at bringe sådanne indlæg igen.

Til alle jer der forstår faren ved det kontantløse samfund, skal jeg tillade mig at gøre opmærksom på at det er jeres nationale pligt at forsvare brug af kontanter i samfundet.

Hans Larsen, Niels Duus Nielsen, Lise Lotte Rahbek, Ib Christensen, Søren Roepstorff og Jacob Jensen anbefalede denne kommentar
Bjarne Bisgaard Jensen

Kan vi ikke alle sammen bare få skudt en chip ind i underarmen, som så lige scannes når vi går gennem kassen.
Så slipper vi for alt det bøvl med kortet og det med at huske pinkoden

Niels Duus Nielsen

Jeg har sagt det før, men jeg siger det gerne igen:

Problemet ved kontanter er, at når først de har forladt bankens harddisk og har forvandlet sig til papir og metal i min lomme, kan banken ikke længere pålægge mig et gebyr for at administrere disse penge. Det er selvfølgelig ikke et problem for mig, men det er åbenbart et stort problem for bankerne. Og bankernes indtjening vejer tungt, når politikerne skal tage en beslutning om, hvad der er et problem, og hvad der ikke er.

Michael Nielsen

Ja, bankernes indtjening og magt ej at forglemme, vejer meget tungt for de landsforræderiske politikere, der tydeligvis ønsker at sælge ud af både vores mønter, sedler og kontanter. Chippen, på sigt, bliver dermed ikke urealistisk mere. Den absolutte form for slaveri.

Seddelpressen har de jo stoppet nu...for at spare penge!
"Nu tier seddelpressen i den danske nationalbank"
http://politiken.dk/indland/article5649739.ece

En forræderisk beslutning som vi nok skal få tilbagerullet igen. For vi danskere skal ikke internationaliserer eller globalisere vores seddel og møntfremstilling. En uhørt beslutning, uanset om de relevante ansatte, ikke arbejder på fuld tid eller ej.

Der er ingen tvivl om at globalisterne, den dybe stat, herunder frimurerne, gør alt hvad de kan, for at smadre nationalstaten og alt hvad den har stået for, siden den westfalske fred i 1648. En fred der ikke umiddelbart var til gavn for Danmark, men på sigt i den grad blev det.

Tillader mig igen at appellerer til alle demokratiske danskere, om både at forsvare kontanterne og vores evne til at fremstille egne mønter og sedler.