Nyhedsbloggen Historier du skal læse – bare ikke her

Tony Blair: Briter bør få en ny afstemning om Brexit

Briterne skal have mulighed for at ændre mening om EU, efter konsekvenserne af brexit er kendt, siger Blair
Briterne skal have mulighed for at ændre mening om EU, efter konsekvenserne af brexit er kendt, siger Blair

Om nyhedsbloggen

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Ole Arne Sejersen

En Deputy Editor på theguardian forudsiger i hypotetisk konjunktiv, hvad Blair vil komme med, når han har genfundet mælet efter Brexit. Vilde drømme og besværgelser. Fudstændigt fravær af sund fornuft. Og så slutter denne besynderlige artikkel med en brat opvågnen til virkelighedens verden: Corbyn has made clear Labour will not block Brexit!!!

Trond Meiring, Troels Brøgger, Torben Skov, Torben K L Jensen, Peter Jensen, Dennis Jensen og kjeld jensen anbefalede denne kommentar

Der er stemt. Det undergraver demokratiet hvis der skal stemmes om hver gang resultatet ikke lige er det eliten kunne ønske sig. Betryggende at den ret vilde idé han komme med, netop kommer fra ham. Han er meget upopulær i UK i forvejen.

Michael Friis, Torben Skov, Anders Barfod, Trond Meiring, Tue Romanow og kjeld jensen anbefalede denne kommentar
Lars Steffensen

Blair bliver fyrsteligt betalt for at mene ting, der falder i god jord i den økonomiske elite. Det er ikke overraskende at han mener at man skal blive ved med at stemme om det samme indtil at det rigtige resultat foreligger.

Jacob Jensen, Troels Brøgger og Anders Barfod anbefalede denne kommentar
David Henriksen

Erik. Som udgangspunkt ikke. De kunne jo bare stemme det samme én gang til. Hvad nu hvis stemningen er en helt anden om 10 år? Så kunne det være der var flertal for at søge om optagelse igen? Skulle man så heller ikke stemme igen?

Troels Brøgger

@David
Hvis folkeafstemninger skal have en mening må der gå et betragteligt stykke tid inden der stemmes om det samme igen. Alt andet er er en hån mod selve ideen om folkeafstemning.
Sjovt nok er det ja ALTID de "rigtige", eliten, magthaverne, kald det hvad du vil, der klynker og forlanger ommer når noget går dem imod.

Bruger 196134, Michael Friis, Robert Ørsted-Jensen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
David Henriksen

Troels. Enig i tidsperspektivet men uenig i at en for evigt bindende beslutning er taget. Så kunne man jo også afvise resultatet med at de én gang havde besluttet at være med i EU. En beslutning der så heller ikke kunne ændres på. Det er måske heller ikke realistisk at de kommer med igen i overskuelig fremtid. Det nye EU vil nok se briterne mere som et problem end så meget andet.

David Henriksen,
"Enig i tidsperspektivet men uenig i at en Så kunne man jo også afvise resultatet med at de én gang havde besluttet at være med i EU."

At en "for evigt bindende beslutning er taget", ved jeg ikke hvad skal betyde. Hvad mener du? Og hvad er så dette "tidsperspektiv", nærmere angivet?
Traditionen hvad angår folkeafstemninger om EU-medlemskab og traktater, er at hvis der stemmes nej, så laver man bare lidt om på nogle af direktivernes ordlyd, og så efter et ikke så langt stykke tid, arrangeres det så en ny afstemning, og måske en mere. Har man så lykkedes med resultatet (ja-flertal), så holdes der normalt ikke flere folkeafstemninger.
Og, hvad mener du med "det nye EU", og hvilke problemer har denne nye union med "briterne"?

Ole Christiansen

Det er så glædeligt når de store europæiske stater engang imellem kan lære noget af vores lille nation.
Man skal bare vente lidt og så lave en ny afstemning. Til sidst stemmer pøblen rigtigt og det politiske projekt kan køre videre som planlagt.
Må jeg anbefale en dygtig konsulent til formålet: Anders Fogh Rasmussen.Han tager ikke det der med sandheden så nøje. Masseødelæggelsesvåben? Det er ikke noget vi tror,-det er noget vi ved......for bare at nævne et enkelt eksempel. -det er lige ham I står og mangler.

Torben Siersbæk

"Der er stemt. Det undergraver demokratiet hvis der skal stemmes om hver gang resultatet ikke lige er det eliten kunne ønske sig.", vrisser erik justesen.
Meget belejligt at bruge et tomt begreb - "eliten" - som alle kan lægge deres personlige hadobjekt ind i!
Gælder det ubetinget, at et resultat skal respekteres, sådan som gud og hvermand på den EU-kritiske front fremfører, når mere nøgterne folk konstaterer, at både retsforbehold og forsvarsforbehold er til skade for Danmark? Eller når nogen formaster sig til at antyde, at dansk medlemskab af ØMU'ens tredje fase kunne være fornuftig?
Hvis det er tilfældet vil jeg da bede dem hilse i "Folkebevægelsen imod EU" og sige, at de skal pakke deres forslag om en folkeafstemning om dansk udtræden af EU sammen og smide det bort! Vi HAR nemlig stemt om medlemskabet - og vedtaget det med endda meget stort flertal! (Personligt mente jeg det var en dårlig idé dengang i 1972 - men der ER altså allerede stemt om det!)