Nyhedsbloggen Historier du skal læse – bare ikke her

Velvet Underground & Nico

Velvet Undergrounds debutplade – den med bananen, og ja, det ER verdens bedste rockplade – blev udgivet for 50 år siden i søndags. Pitchfork fortæller historien om det usædvanlige albums usædvanlige tilblivelse
Velvet Undergrounds debutplade – den med bananen, og ja, det ER verdens bedste rockplade – blev udgivet for 50 år siden i søndags. Pitchfork fortæller historien om det usædvanlige albums usædvanlige tilblivelse

Om nyhedsbloggen

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Anders Sørensen

Hvis der med "verdens bedste" menes "en af verdens mest overvurderede", er det helt korrekt. Jeg må dog påpege, at formuleringen i så fald er en smule upræcis.

Martin Madsen og Poul Solrart Sørensen anbefalede denne kommentar
Poul Solrart Sørensen

Torben Pedersen
Det er ikke melodi grand prix.
Velvet underground var noget nyt den gang og jeg var en stor fan og numre som "wating for my man" har influeret masser af det musik der kom efter, men Velvet underground er blevet gammelt. Mit favorit album er velvet underground LIVE dobbelt album....men selvom der er kant på mange af teksterne, så er en del af deres tekster også noget banale.
Superfly er nyt og en frisk vinkel....men det er selvfølgelig svært at diskutere smag og behag, men personligt tror jeg at asiatiske musik scene er på vej til vesten i hvert fald den med kant og kvalitet.
.... gamle sange om heroin misbrug er lige som ikke hot mere.... :-)

David Zennaro, randi christiansen og Niels Nielsen anbefalede denne kommentar
Morten Balling

Verdens "bedste"... Aha!

I og med at den vurdering bygger på 100% varm luft, så tillad mig at komme med et alternativ:

Kunst kan vurderes kvalitativt eller kvantitativt. Kvalitativ vurdering er dybest set "Jeg synes...", og dermed ikke specielt velunderbygget eller troværdig. (Prove me wrong...)

Kvantitativ vurdering, kunne f.eks. være at se på hvilken rockplade der har fået flest mennesker til at købe pladen. Her ligger Jackson klart #1 med Thriller. Man kan diskutere om det er en rockplade, men hvor går den klare grænse for, hvad der er rock? Personligt er det ikke en af mine yndlingsplader, men jeg må indrømme at jeg har slidt et par dansesko op til Billie Jean og Wanna Be Startin' Somethin'.

Et andet alternativ er at indse at vurdering af kunst er 100% subjektiv, og at alt andet er noget elitært vrøvl.

Niels Nielsen

Poul Solrart Sørensen: "Mit favorit album er velvet underground LIVE dobbelt album..."

Også mit! Jeg går ud fra di mener "Velvet Underground Live at Max's Kansas City".

Poul Solrart Sørensen

Niels Nielsen
Der var flere koncerter med velvet der var optaget med kassetebåndoptager og hvor kvaliteten var total elendig, men det her fra Kansas er temmelig godt, men jeg kan ikke huske, at have set det pågældende album, men det skyldes måske jeg er opvokset i provinsen....

Der skal drejes en film om Nico med Trine Dyrhold i hovedrollen. GU' ved hvordan filmen vil klare Nicos......alt det jeg ikke må skrive, men som dog fandtes?

Det er ikke ligefrem Nico der falder mest i mine ører, når jeg hører denne "verdens bedste punkplade" (nej, jeg skrev ikke forkert).

Søren Rehhoff

Jeg ved ikke engang om det er Velvet Undergrounds bedste plade og så er der mere folk end egentlig rock på den. Det er mere en slags goth-folk, det var derfor Nico passede så godt ind og så plankede de indledningen fra Marvin Gayes "Hitch Hike" på "There She Goes Again", så der er også en lille bitte smule soul i det.

Søren Kristensen

Efter at have hørt Lou Reed begyndte jeg desværre at tro på at også min sangstemme kunne bruges til noget i musikken.