Redaktionen læser

Algoritmer bør reguleres

I USA bliver algoritmer ikke bare brugt til at guide vores forbrug, men også i den langt mere kritiske offentlige infrastruktur til fx at guide retsvæsenet i beslutninger og domsafsigelser. Men algoritmer er ikke under samme opsyn, kontrol og regulering som fx medicin - og det bør de være.
Wired
Nyhedsbloggen
I USA bliver algoritmer ikke bare brugt til at guide vores forbrug, men også i den langt mere kritiske offentlige infrastruktur til fx at guide retsvæsenet i beslutninger og domsafsigelser. Men algoritmer er ikke under samme opsyn, kontrol og regulering som fx medicin - og det bør de være.

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.