Nyhedsbloggen Historier du skal læse – bare ikke her

Glem evolutionen, siger denne superstjerne-historiker. Nu afgør maskinen vores udvikling

I fremtiden behøver vi ikke vente på, at evolutionen videreudvikler menneskearten. Det vil vi selv kunne gøre. Det betyder, at vi vil opgradere vores krop og sind på en måde, der giver os gudeagtige superevner. Mød den verdenskendte israelske historiker Yuval Harari, der er aktuel med sin nye bog Homo Deus
I fremtiden behøver vi ikke vente på, at evolutionen videreudvikler menneskearten. Det vil vi selv kunne gøre. Det betyder, at vi vil opgradere vores krop og sind på en måde, der giver os gudeagtige superevner. Mød den verdenskendte israelske historiker Yuval Harari, der er aktuel med sin nye bog Homo Deus

Om nyhedsbloggen

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Anbefalinger

  • Per Jongberg
Per Jongberg anbefalede denne artikel

Kommentarer

Steffen Gliese

Det er meget sigende, at det er en historiker, der fremsætter den slags idiotiske tanker. Naturvidenskaben har fingrene noget dybere i materien.

Torben K L Jensen

Fanden-malere der bruger en væg som lærred har der altid været og som regel har de ikke ret.

Poul Solrart Sørensen

Hvordan kan man tvivle på, at forfatteren har ret... bare se, hvor unge mænd der i forvejen har udseendet med sig flokkes til chatrum om pudder og maskara for mænd.... mon ikke intelligente mennesker også interessere sig for at blive endnu mere intelligente selvom os med en mere middelmådig intelligens syntes, at de da må være mere end kloge nok...

Ib Christensen

@Poul Solrart Sørensen
Nej.
Jeg vil vove den påstand at intelligente mennesker vil ønske sig, i andre blev noget klogere. ;)

Troels Brøgger, Steffen Gliese og Flemming Berger anbefalede denne kommentar
Alan Strandbygaard

Og, øh... maskinen hører ikke ind under evolutionen? Bare en lille bitte smule?

Jeg hader denne hørm af nybagt spin!

Bjørn Pedersen, Troels Brøgger, Kim Houmøller og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

“Ser du en fremmed på gaden, vil den kunstige intelligens straks opdage, hvis du finder personen seksuelt attraktiv, fordi den kan opfange bittesmå ændringer i din puls og dit blodtryk. Den kunstige intelligens kan så kontakte den smukke fremmedes kunstige intelligens og høre, om tiltrækningen er gensidig, og, i så fald, om en date vil være muligt,” ... jaae, men det er så ikke så aktuelt mere med lige den hobby. Hvilken lettelse ^^

Det er korrekt at maskinerne kommer til at bestemme udviklingen - jo mere vi fjerner os fra biologien og yngelplejen, jo færre af os vil der overhovedet være at forbedre på. Jeg ser dagligt teens sidde apatiske tæt på hinanden med al opmærksomhed rettet ned i en skærm, jeg ser mødre amme uden af fjerne blikket fra deres skærm - det er artens endeligt - vi vil uddø som menneskelige mennesker. Voldsomt sørgeligt, men tilsyneladende uden større offentlig postyr.

Steffen Gliese, Flemming Berger og Per Jongberg anbefalede denne kommentar

Det skrev Aldous Huxley allerede om i 1932 i bogen: "Fagre nye verden", hvor han tog skridtet fuldt ud og gjorde mennesket til et samfunds industrivare, og hvor han koger det sammen til: - "Når fremskridtet bliver gud, dør mennesket som slave"!

Curt Sørensen

Ja Aldous Huxley kan absolut anbefales som modgift til såvel dette som så meget andet vrøvl i tidens samfund og dets såkaldte 'samfundsdebat'

Henning Nielsen

2 milliarder mennesker har ikke adgang til elektricitet.

Det her har jo intet hold i virkeligheden. Ressourcerne til det vil aldrig findes til alle mennesker. Dybt urealistisk.

Troels Brøgger

Det er en interessant artikel. Det kan godt være at det bliver sandt hvad han skriver. Alligevel står jeg fuldt ved min anbefaling af Allan Strandbygaards kommentar!
Hvem siger at man bliver klogere af at være alene i 45 dage ? Måske lærer man bare hvordan det er at være alene i 45 dage.
Helvedes klogt bullshit det her!