Redaktionen læser

Uber har lavet en anti-fagforenings podcast

Og de promoverer den til deres chauffører gennem... Appen selvfølgelig!
The Outline
Nyhedsbloggen
Og de promoverer den til deres chauffører gennem... Appen selvfølgelig!

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Søren Jacobsen

Ja, fagforeninger er noget skidt. Ikke. Særligt for de stakkes arbejdsgivere :-( I visse starter i USA er de direkte forbudte.

I de sidste 15-20 år har højre fløjen i dansk politik arbejdet intensivt imod de danske fagforeninger med afmontering skatte fradrag for kontingent og økonomisk bidrag og tilknytning til f.eks. socialdemokratiet. Alt i mens de selv har fået stadig større økonomisk støtte fra danske virksomheder og velhavere.

Henrik Rasmussen, Flemming Berger, Torben Skov, Carsten Budde, Egon Stich, Erling C Havn, Torben Arendal og Lars Bo Jensen anbefalede denne kommentar
Ole Christiansen

Jamen der er jo ikke brug for fagforeninger.
I det kommende vidunderlige neoliberale konkurence-samfund er vi alle selvstændige i hvert vores lille enkeltmands-firma.
Så er det alle mod alle, -og så er hver af os vores egen lille fagforening med kun 1 medlem.
Det blir sååååååå dejligt!
Jeg kan næsten ikke vente............

Bjarne Bisgaard Jensen, Flemming Berger, Torben Skov, Torben K L Jensen, Carsten Budde, Egon Stich, Torben Arendal og Lars Bo Jensen anbefalede denne kommentar

Der kan ikke være tvivl om, at det er rigtigt og nødvendigt at beskytte den svage part i asymmetriske forhold: lejere, forbrugere, ansatte, osv.

Fagforeninger er egentlig bare den anarkistiske form, hvor selv-organiserede magt-grupperinger bliver til en redelig og ordentlig beskyttelse. Hurra for Danmark!

I andre lande har demokratisk lovgivning etableret meget af den samme beskyttelse, mens fagforeninger ikke er lykkedes (eller er blevet smadret af magthaverne).

De fleste danskere er idag ikke beskyttet af fagforeninger, og for dette store flertal ville det være bedst, hvis lovgivningen beskyttede små firmaer imod store, og uorganiserede arbejdere imod arbejdsgivere.

I stedet for at fantasere om, at fagforeninger kan beskytte uber-chauffører, er det måske på tide at beskytte alle enkeltmandsfirmaer. En fornuftig start er med effektiv revision af udliciterede opgaver.

Kædeansvar for skatteregnskab er et fint værktøj til at stoppe platugler (som fx. taxavognmænd og uber og andre udliciteringsakrobater)...

Hvis en bondesnu virksomhed udliciterer rengøring til et firma med rod i arbejdstilladelser, som vakler på randen af en skattekonkurs, så er det et fint tidspunkt at etablere "solidarisk hæftelse", dvs. straks inddrive hele beløbet hos den mest solvente (fx. køber), og lade dem selv slås om fordelingen. Det kan jo være skatteborgerne ligegyldigt, om snydetampene kan blive enige internt.

Når først rygtet spreder sig, at skatteborgene IKKE er den rige onkel, der betaler regningen, så bliver Uber og andre virksomheder sikkert smadder-dygtige til at hjælpe underleverandører med at overholde skatteloven, ferieloven, arbejdstilladelser, mindstelønninger, osv.

Bjarne Bisgaard Jensen, Flemming Berger, Carsten Budde og Egon Stich anbefalede denne kommentar