Nyhedsbloggen Historier du skal læse – bare ikke her

Sikkerhedsfejl har bragt Facebooks moderatorer i fare

En sikkerhedsfejl har afsløret identiteten på 1000 af Facebooks moderatorer - en af dem er nu på flugt fra personer mistænkt for terrorisme
En sikkerhedsfejl har afsløret identiteten på 1000 af Facebooks moderatorer - en af dem er nu på flugt fra personer mistænkt for terrorisme

Om nyhedsbloggen

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Vibeke Rasmussen

Uden at kende meget til Facebook men også uden at have den store sympati for firmaet, ændrer ovennævnte historie ikke ligefrem på den holdning. Og firmaets manglende omsorg for de ansatte moderatorer er direkte usympatisk. De vilkår, man som moderator arbejder under, synes menneskeligt helt uforsvarlige, fx når der er tale om, at man gentagne gange skal udsætte sig selv for at betragte inhumane, voldelige billeder for at kunne afgøre om billederne er bragt for at hylde volden! Det er jo grotesk:

"Facebook’s policies allow users to post extremely violent images provided they don’t promote or celebrate terrorism. This means moderators may be repeatedly exposed to the same haunting pictures to determine whether the people sharing them were condemning or celebrating the depicted acts."

Og når man så samtidig får sine personlige oplysninger offentliggjort …! Det følgende er åbenbart grænsen for, hvor langt "medarbejderplejen" rækker:

"In an attempt to boost morale among agency staff, Facebook launched a monthly award ceremony to celebrate the top quality performers. The prize was a Facebook-branded mug. “The mug that all Facebook employees get,” he noted."

Det er næppe medvirkende til at "booste" moralen, og virker ærlig talt mere som en fornærmelse.