Nyhedsbloggen Historier du skal læse – bare ikke her

Vejrforskningen i fare: 1/3 af DMI's stab er røget på fire år

Danmarks Meteorologiske Institut har skåret næsten 100 stillinger inden for vejrvarsling, forskning, kommunikation og formidling siden 2013. Det er foruroligende, lyder det fra tidligere DMI-leder, der bakkes op af flere forskere
Danmarks Meteorologiske Institut har skåret næsten 100 stillinger inden for vejrvarsling, forskning, kommunikation og formidling siden 2013. Det er foruroligende, lyder det fra tidligere DMI-leder, der bakkes op af flere forskere

Om nyhedsbloggen

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Peter Sørensen

Der er ingen grund til at bruge penge på forskning da vejrudsigterne aldrig passer alligevel. Luk DMI, spar pengene og brug www.yr.no i stedet. Den passer en gang imellem.
I kongeriget er det kun DMI der kan lave fejl, år ud og år ind, og undgå en fyreseddel og få fuld løn.
Det er det største beskyttede værksted i landet.

Søren Kristensen

Jeg er nu meget glad for DMI Byvejr, som fortæller mig hver dag om jeg skal have regntøjet på. Radar-animationen passer som regel meget præcist, næsten ned til de enkelte byger. Eneste problem: at (mig bekendt) ikke kan downloades som selvstændig App. Det måtte såmænd gerne være en selvstændig App til radaren alene. Det er jo den vi cyklister har mest brug for, så vi kan cykle uden om regnbygerne.

Jesper Frimann Ljungberg

@Søren Kristensen
Vi plejer, at se på byvejr når der er chance for regn.. og så antager vi det modsatte af, hvad den siger, og det er som regel så det rigtige.

// Jesper

Regeringens reduktion af DMI er vel også en måde, at bekæmpe klimaforandringerne på: Skyd budbringeren. Også her efteraber regeringen Trump, og snart vil den ansætte narren Lomborg til igen, at sprede tvivl og usikkerhed om klimaet og miljøet.

P.A. Sørensens liberale ønske om at lukke DMI, er født af danskernes højtudviklede gen for brok og behov for at alt her i tilværelsen skal være forudsigeligt og "sikkert". Et udtryk for den 0-fejls- kultur, der ridder samfundet som en mare.

Bjarne Bisgaard Jensen, Simon Rasmussen, Sup Aya Laya, Torben Arendal, Poul Anker Sørensen, Allan Stampe Kristiansen, Klaus Vink Slott, Niels Nielsen, Flemming Berger, Torben Bruhn Andersen, Kim Houmøller og Hans Larsen anbefalede denne kommentar

Pia Madsen - Begrund din skepsis mht DMI.
Som ivrig cyklist, tjekker jeg DMi ad hensyn til regntøj, vindretninger og lign. I de fleste tilfælde rammer de plet - samme dag. Keg taler ikke om hvordan vejret bliver om 5-7 dage - det er der ikke mange, der kan forudsige.
Kan nordmændene?

@Arne

Det stikker ikke dybere end et par ugers sejlertid sidste år hvor yr notorisk var bedre end DMI. Jeg har absolut ingen baggrund eller statistik der rækker ud over det. :-)

Henning Kjær

Hvorfor er der så mange platte komentarer, der ikke engang er sjove/gode nok til Rokokoposten.

Margit Tang, Niels Nielsen, Jan Weis og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar
Carsten Mortensen

Synes at erindre mangen en reporter stå og rapportere fra steder der ikke tilnærmelsesvis kom i nærheden af DMIs varsler om diverse forskrækkeligheder.

Underholdende vandrehistorie - billedet.
De røgede fra DMI’s stab skabte måske, sammen med visse mediers klima-amok-agenter i permanent selvsving, et årligt tilbagevendende højvande i Sønder Havnegade – og det siden Christian II sad fanget på slottet – utilstedeligt … ;-)
PS: Jens Christoffersen: Hold nu op med at bringe disse fake news billeder fra det sønderjyske, når I skriver om klimaet ...

Michael Kongstad Nielsen

Kære Jan Weis, kun få har vel interesse i den korrektion.
men bevares, de røgede sild fra DMI kan sikkert få nye job i udkantsDanmark, fx. i Sønderborg eller i Allinge.

Simon Rasmussen

Danmarks Meteorologiske Institut er er vigtigt for Danmark og vi skal da specielt i en tid hvor ekstremt vejr er et problem investere i vores vejrtjeneste. Man kunne også arbejde mere sammen med den Svenske og Norske vejrtjeneste, da vi jo deler en stor kyststrækning og desuden har aktiviteter såsom olieboringer, fiskeri og militær patruljering i områder ikke så langt fra hinanden.