Nyhedsbloggen Historier du skal læse – bare ikke her

Og så endte det som sædvanlig: Danske journalister interviewede danske journalister

Søren Espersen (DF) går i kødet på TV-stationerne, som er gået i selvsving med egen selvpromovering af værter, der kun taler med hinanden. Og ofte ved vi at det ikke passer, hvad de siger, siger han
Søren Espersen (DF) går i kødet på TV-stationerne, som er gået i selvsving med egen selvpromovering af værter, der kun taler med hinanden. Og ofte ved vi at det ikke passer, hvad de siger, siger han

Om nyhedsbloggen

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Henrik Brøndum

Dengang jeg var embedsmand brugte vi en masse tid på at skrive breve til hinanden. Det er da godt at journalisterne har fået samme mulighed, bare mundtligt. Vi skal jo have tiden til at gå med noget.

Jeg vil nu hellere høre et par begavede journalister som Krasnik interviewe fx Kurt Strand, fremfor bare to minutter med Søren Espersen eller chaufføren fra Kødbyen.

Torben Siersbæk, Bjarne Bisgaard Jensen og Ole Frank anbefalede denne kommentar
René Arestrup

SE rammer fuldstændig plet, uanset hvad man i øvrigt måtte mene om manden og hans til tider bizarre politiske synspunkter. Der er tale om en journalistisk/redaktionel epidemi, næret af dovenskab, indbildskhed, selvpromovering og - måske også - manglende ressourcer.
Jeg forundres til stadighed over, hvordan Ulla Her-Der-Og-Allevegne Therkelsen kan flyves ind til snart sagt enhver plet på jorden for, kort efter, at lave en live stand-up, hvor hun, med en selvfølgelig selvsikkerhed, udlægger stemningen i det pågældende lands folkedyb eller destillerer komplicerede politiske forhold til et par catchy one-liners. Måske har hun nået at læse et par aviser i flyveren, ligesom hun uden tvivl har vekslet ord med taxachaufføren på turen fra lufthavnen og ind til 'begivenhedernes centrum'. Men helt ærligt, det har ofte karakter af ren parodi.

Mads Kjærgård, Michael Friis, Flemming Berger, Bjørn Pedersen, Jacob Jensen, Søren Fosberg, Finn Thøgersen, Benny Jensen, Carsten Budde, Christian de Thurah, Torben K L Jensen, Bjarne Bisgaard Jensen, Niels Nielsen og Jesper Frimann Ljungberg anbefalede denne kommentar
Jesper Frimann Ljungberg

@René Arestrup
Enig.
Der bliver simpelt hen ikke gået i dybden.
Jeg sad og så Deadline i går og måtte krumme tær. Jeg synes ellers at deadline er et af de mere lødige programmer. Her blev formanden for region hovedstaden Sophie Hæstorp Andersen (S) interviewet, vdr. Sundhedsplatformen.
Nu er det noget vi snakker lidt om derhjemme, da konen er i sundhedssektoren og jeg er i IT sektoren.
Og det var lidt irriterende at se. For Nynne Bjerre Christensen (som jeg ellers normalt synes er rimelig seriøs), gik efter min mening slet slet ikke nok i kødet på Sophie Næstorp Andersen. Hun slap afsted med, bare at lalle den smøre af som administrationen havde givet hende.
Hvis politikerne kan slippe så let afsted i pressen, så vil de også lave deres arbejde dårligere, hvis de ikke bliver grillet og stillet til ansvar i offentlighedens søgelys af den fjerde statsmagt.. så ja..

// Jesper

Flemming Berger, Claus Schmidt, Søren Fosberg, Oluf Husted, Christian de Thurah og Niels Nielsen anbefalede denne kommentar
René Arestrup

@Jesper Friman
det er en lidt anden problemstilling, men naturligvis stadig et spørgsmål om journalistisk dygtighed/flid. Forudsætningen for et godt, kritisk interview er, at journalisten, på forhånd, har sat sig grundigt ind i emnet, dernæst er det et spørgsmål om - rent faktisk - at være i stand til at lytte og sidst, men absolut ikke mindst, skal journalisten være i stand til at holde fast - at insistere, hvis svarene er upræcise eller inkonsistente.
Jeg tror det problem Søren Espersen sigter til er det omkring sig gribende fænomen journalist-interviewer-journalist, hvor det ofte fortaber sig i tågerne hvorfra 'ekspert-journalistens' oplysninger og viden stammer og dermed kommer det hele meget nemt til at fremstå som udeklarerede gisninger og sysninger, hvor 'ekspert-journalisten' så at sige insisterer på, at være et troværdigt orakel på et ikke-eksisterende grundlag.

Vibeke Rasmussen

I Radioavisen på DR har man i de lidt længere, men ikke specielt lange, udgaver hakket samtaler og interviews med "almindelige" mennesker, inklusive diverse eksperter, op i småbidder, som så stykkes sammen til en montage, hvor en DR-medarbejder siger det meste, og altså også refererer det meste af, hvad den interviewede person har sagt, mens denne typisk kun får tildelt nogle få korte lydbidder.

Undtagelsen er, når DR-journalister taler med DR-journalist-kollegaer, som i øvrigt alle bliver tiltalt med en eller anden fancy "korrespondent"-titel. Så er der ingen grænser for, hvor langt og længe vedkommende må udtale sig – uden efterfølgende redigering af samtalen.

Den forskelsbehandling er Ikke alene et udtryk for kollegialt rygklapperi, men egentlig også ret fornærmende over for de ikke-journalister, der ellers velvilligt både stiller op til interview og stiller deres oplevelser, viden og/eller erfaring til rådighed.

Michael Friis, Hans Larsen, P.G. Olsen, Søren Fosberg, Oluf Husted, Carsten Budde, Christian de Thurah, jens peter hansen, Bjarne Bisgaard Jensen og Jesper Frimann Ljungberg anbefalede denne kommentar
Jesper Frimann Ljungberg

@René Arestrup
Jo jo. Men stadig så er det underliggende tema jo.. en manglende faglighed. Kald det rootcause. Og det er et globalt fænomen.

// Jesper

Mikkel Kristensen

på NEWS kører et reklamespot, hvori Ulla Therkelsen udtaler, at det handler om, at sætte alting på spidsen.. hvis det er meningen, så dropper jeg mit News abonnent... når Naja Nielsen (DR) og Karen Bro (Ekstra Bladet) kan sige, at journalisten der angreb i live interview Trumps spin-kvinde vedr. alternativ facts (husker ikke navne) altså, at journalisten var forkert på den - ja så må man da i bedste fald da tage sig til hovedet.. generelt mener jeg, at der er en selvfedme, en marionetdukke tendens i dansk presse - jeg ikke husker stærkere.. hvem har f.eks. promoveret Pernille Vermund således hun dukker op snart sagt alle steder.. hun startede vist på Ekstra Bladet.. som engang slog sig op på, at vogte på magthaverne.. nu er Ekstra Bladet blot et talerør for selv samme dog krydret med fremmed hadere i lind strøm - hvis nogen kan opfinde en kur, så venligst giv lyd..

jens peter hansen

A pro pos rygklapperi, så er jeg ved kløjes i det når journalister på P1-morgen hver gang takker en anden journalistkollega for at have medvirket i programmet. De er vel for pokker ansat til det at svare på det de bliver spurgt om.

Henrik Brøndum

Journalist der interviewer journalist, er vel først og fremmest et flow-TV fænomen. Og flow-TV er på vej ud, så mon ikke det løser sig selv?

Jeg synes Information leverer mere og mere substans i weekendtillæggene, det er da til at glæde sig over.

Søren Jacobsen

Der er da ingen i dette land, som benytter sig mere af spin og manipulation af vælgerne end den blå svindler regering og deres lim, Dansk Folkeparti. Et Dansk Folkeparti, som ikke tør tage ansvar, men nøjes med at stå og larme på sidelinjen for ikke at miste billige pointe.

Torben K L Jensen

Hvis man løfter helikopterblikket over Christiansborg og Slotsholmen ser man to cirkler der er så tæt forbundne at man kan se dem som en helhed udenfor den virkelige verden og os dødelige der ikke forstår den underliggende usagte indforståethed mellem politikere,deres spindoktor,embedsmænd og journalister der på doven vis klapper hinanden af på den rygtebørs der udgår fra de statsansatte spindoktorer. Den cirkel SKAL brydes og det skal være god seriøs journalistik der skal være redskabet.
I øvrigt giver jeg Søren Espersen ret - han er jo selv journalist.