Nyhedsbloggen Historier du skal læse – bare ikke her

Tyskland udstikker etiske retningslinjer for selvkørende biler

Som de første nogensinde har den tyske stat udstukket etiske retningslinjer for hvordan selvkørende biler skal træffe deres valg i trafikken. De må ikke skelne mellem trafikanter ved uheld og skal til enhver tid acceptere skade på dyr og materiel frem for mennesker. Men ikke alt er besvaret.
Som de første nogensinde har den tyske stat udstukket etiske retningslinjer for hvordan selvkørende biler skal træffe deres valg i trafikken. De må ikke skelne mellem trafikanter ved uheld og skal til enhver tid acceptere skade på dyr og materiel frem for mennesker. Men ikke alt er besvaret.

Om nyhedsbloggen

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Mikael Fotopoulos

Nævnet har truffet beslutninger såsom, at materiel skade og skade på dyr underordnes skade på mennesker, softwaren skal være underordnet den menneskelige førers vilje. Der står også, at sande dilemmaer ikke kan opstilles fyldestgørende men må indgå i en individuel vurdering fra gang til gang. Nævnet har således ikke truffet nogen etiske, men en del tekniske (og ganske fornuftige omend banale) beslutninger.