Nyhedsbloggen Historier du skal læse – bare ikke her

Danskerne udråber Fogh som Danmarks bedste statsminister

Anders Fogh Rasmussen har været den bedste statsminister i nyere tid, viser ny måling fra Norstat, der er foretaget for Altinget
Anders Fogh Rasmussen har været den bedste statsminister i nyere tid, viser ny måling fra Norstat, der er foretaget for Altinget

Om nyhedsbloggen

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Henrik Petersen

Jesus. Op i tøven med de 1.5 millioner irakere som er døde pga. en krigsindsats som AFR støttende varmt op om og som var baseret på den pure løgn. Intet retligt efterspil. Arkivet er blevet væk........

Ole Frank, Malan Helge, John S. Hansen, Kasper Andreasen, Jacob Jensen, Jens Høeg, Per Torbensen, Torben Andersen, jørgen djørup, Ejvind Larsen, Ib Christensen, Allan Stampe Kristiansen, Bjarne Andersen, Espen Bøgh, Steffen Gliese, Hans Larsen, Anders Graae, Ryan Klitholm, Holger Madsen, Thorsten Lind, lars søgaard-jensen, Claus Schmidt, Per Nielsen, Curt Sørensen, Flemming Berger, ib sandmand, Arne Lund, Søren Bro, Bjarne Bisgaard Jensen, Anne Eriksen, Hanne Ribens og Bo Stefan Nielsen anbefalede denne kommentar

Tænk, jeg vidste slet ikke, at "danskerne" var så store fans ikke bare af krig men endda ulovlig krigsførsel. Det forklarer en hel del. Så viser den næste undersøgelse nok, at "danskerne" synes, at Julemanden er verdens bedste balletdanser.

Kasper Andreasen, Ejvind Larsen, Ib Christensen, Allan Stampe Kristiansen, Espen Bøgh, Steffen Gliese, Hans Larsen, Ryan Klitholm, Thorsten Lind, Niels Duus Nielsen, Søren Kristensen, Flemming Berger, Bjarne Bisgaard Jensen, Lise Lotte Rahbek, Anne Eriksen og Bo Stefan Nielsen anbefalede denne kommentar

1.000 adspurgte! - så meget for den analyse.
Fogh og Nyrup får ikke point fra mig - ødelæggelse giver ikke noget - og Løkke fortsætter nedturen som en lille marionet.
Er "statsministrene" andet end hyggesnak og selvpromoveren?
Jeg mener ikke, at Poul Schlüter gjorde så megen skade. Fogh husker man mest, fordi han hele tiden bliver sammenholdt med Irakkrigen og hans måde at blive NATO sekretær på.

Ryan Klitholm, Trond Meiring og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

Hårh.. jeg deltog i den undersøgelse, så vidt jeg husker.
Hvordan tæller mon de stemmer, som svarede "ingen af de nævnte"?

Kasper Andreasen, Allan Stampe Kristiansen, Ryan Klitholm, Holger Madsen, Trond Meiring, Niels Duus Nielsen, Vibeke Hansen, Flemming Berger, Heidi Larsen, Arne Lund og Bo Stefan Nielsen anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

"Velkommen til panel Norstat. Som medlem af panelet optjener du point for de undersøgelser, du deltager i. Du kan derefter veksle dine point til gavekort, lodder til vores lotterier, eller donere dem til velgørende formål" .... ;o)

Kasper Andreasen, Anne Eriksen, Bjarne Bisgaard Jensen, Ejvind Larsen, Ib Christensen, Allan Stampe Kristiansen, Steffen Gliese, Trond Meiring, Erling C Havn, Hanne Ribens, Flemming Berger, Lise Lotte Rahbek og Ole Frank anbefalede denne kommentar

På Altinget kan de ikke tælle! De skriver: Tallene tyder ikke på, at partifarven er afgørende. De to topscorere er henholdsvis Fogh og Nyrup. De to bundskrabere Løkke og Thorning,” siger han. Men tallene viste altså: Fogh 25%, Nyrup 21%, Thorning 11 %, Schlütter 10, Løkke 6%...

Per Torbensen, Hans Jørn Storgaard Andersen, Trond Meiring og Arne Lund anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

Grethe Preisler
Nemlig.
Fattigrøve finder måder at sno sig.. :)

Ejvind Larsen, Trond Meiring, Niels Duus Nielsen og Heidi Larsen anbefalede denne kommentar

Det her minder lidt om den måde Dansk Folkebedrag har det med, at tage "danskerne" som gidsler for deres betændte politik. Uagtet at DF aldrig har fået mere end 20 pct. ved at valg, så ser de sig berettiget til at de resterende 80 pct. er enige med fuppartiet.
Her virker det som om, at Norstat regner på samme måde. Og da det er Altinget, der betaler for "undersøgelsen", så falder det tilbage på Altinget, at de formulerer sig således.
PS: Efter at den tidl. Politiken-journalist, Jacob Nielsen, er blevet chefredaktør på Altinget, er der sket et kvalitetsfald, fra et meget højt niveau.
Nu trykkes klummer med det mest gudsjammerlige nonsens. Ligegyldige nyheder blæses op til det helt store, og ...det er som om Altinget er ved at miste overblikket..

Ole Frank, Kasper Andreasen, Anne Eriksen, Bjarne Bisgaard Jensen, Espen Bøgh, Erling C Havn, Niels Duus Nielsen, Vibeke Hansen og Flemming Berger anbefalede denne kommentar

Lise Lotte Rahbek, det gjorde jeg også og jeg undrer mig ligeledes, for jeg svarede "Ingen af de nævnte".

At tallet "ved ikke" er større end den statsminister der har fået mest, er da tankevækkende. Hvordan i alverden kan Fogh være vinderen når flest er i tvivl? Man undres, ja man gør så :)

Malan Helge, Kasper Andreasen, Anne Eriksen, Bjarne Bisgaard Jensen, jørgen djørup, Dorte Sørensen, Ejvind Larsen, Flemming Berger og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar

10-12 læsere der hænger ud i Informations kommentarspor er næppe hellere repræsentativ for den danske befolkning.

Jacob E Hansen, Kjeld Jensen, Eskil Nielsen, Hans Jørn Storgaard Andersen og Morten Clausen anbefalede denne kommentar

Fogh var skida en kæmpe katastrofe. En ødelægger af meget af det der engang gjorde vores samfund til et godt et af slagsen.

Jens Høeg, Malan Helge, Anne Eriksen, Per Torbensen, Allan Stampe Kristiansen, Espen Bøgh, Steffen Gliese, Vibeke Hansen og Hanne Ribens anbefalede denne kommentar

Jeg sætter pris på Schlüter. Han blev statsminister i 1982, samme år jeg blev født. Dengang havde vi kronisk underskud på betalingsbalancen, underskud på de offentlige finanser på 10 pct af BPN, inflation på 10% og et lige så stort rentespænd til Tyskland.

Da han gik af havde vi et underskud på 2.7%, overskud på betalingsbalancen, en inflation på 1 pct og rentespændet til Tyskland var stort set væk. Ledigheden begyndte at falde januar 93, samme måned han måtte gå af pga Tamilsagen. Så det fik Nyrup æren for.

Men det er nu ikke så ringe endda.

Frank Hansen, Hans Aagaard, Allan Stampe Kristiansen, Steffen Gliese og Jens Winther anbefalede denne kommentar
Søren Kristensen

Den bedste statsminister har vi forhåbentlig til gode.

Anne Eriksen, Allan Stampe Kristiansen, Heidi Larsen, Vibeke Hansen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar

Jens Espersen, Schluter efterlod en ruin af et samfund: umuligt at finde sig et arbejde, umuligt at uddanne sig, ingen understøttelsesmuligheder af betydning for de helt unge i slutningen af hans regeringsperiode, virksomheder gik konkurs og lukkede ned på stribe, han havde forgældet Danmark mere i kroner og øre end Anker, osv. Schluter får bestemt ingen point fra mig. I det hele taget er jeg ikke imponeret over danske politikere, generelt. Har svært ved at få øje på de gedigne politiske håndværk fra dem.

Malan Helge, John S. Hansen og Kasper Andreasen anbefalede denne kommentar

Jamen det er da også nemt at få et godt eftermæle, når man med fuld honør og FN flag forlod posten i utide, og overlod såvel gæld som fejldisponeringer til efterfølgerne, der så kunne tage skraldet, efterhånden som skandalerne dukkede op. AFR står for mig som en, der var kompromisløs omkring sine holdninger, og ved hjælp af en overivrig Pia Kjærsgaard fik han gennemført rigtig mange af sine liberale drengedrømme.
Det er nu heller ikke nogen særlig retvisende undersøgelse. Hvor mange af de adspurgte har haft stemmeret under Schlutter og Nyrup ? Jeg håber sandelig også, vi har det bedste til gode.

Niels Duus Nielsen

Mærkelig overskrift, når jeg ser resultatet af undersøgelsen er det da hr. (fru?) "Ved Ikke", der kåres til Danmarks bedste statsminister. Og ikke af "danskerne", men af knap en tredjedel af danskerne. Information burde bringe et interview med denne berømte person, som så mange danskere peger på, og som jeg aldrig har hørt om før nu.

Ole Frank, Holger Madsen, Malan Helge, Steen K Petersen, Ejvind Larsen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Torben Siersbæk

FORKERT overskrift!

Skulle være "Danskere udråber Fogh som Danmarks bedste statsminister."

JEG er i hvert fald ikke enig i at den kontrolfreak skulle være den bedste nogensinde - og det ser godt nok ud til at jeg ikke er alene.
Hvilke visioner har den træmand overhovedet haft?

Han var heldig, at Dansk Folkeparti så sit snit til at bruge ham til at nå deres mål: At genere så mange mennesker så meget som muligt.

Malan Helge, Kasper Andreasen, Niels Duus Nielsen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Hans Jørn Storgaard Andersen

For mig var den bedste SM Helle Thorning-Schmidt.
Fordi hun turde noget ingen af de andre driftsmidler IKKE turde:
Lave store brede forlig uden smålig skelen til egne favoritter.

PS! Og hun trak sig i tide i stedet for at blive hængende og komme med dårlige råd til sin efterfølger. Sådan!

Mit første indtryk af Fogh var: ups her har vi at gøre med en suspekt sydlænding og mafiatype, senere skulle jeg dog lære at der vist tale er tale om en Jyde... Han kan kun takke Den Store Imam i USA for at han fik den Nato-top-post som han så liderligt ville have, og at den Persiske Efterretningstjeneste glædeligt sørgede for at han brækkede sin arm i Istanbul - medens han rendte rundt fra den ene til den anden for at sikre sig den så vigtige post. Naturligvis for at gøre nar af hr. Fogh Rasmussen som var så åbenlys glad for bespottelsen af profeten Muhammed. Men vestlige og danske medier bevidst overså og tog intet notits af dene vigtige detalje.

Torben Andersen

GAK! Men "synd for" lille Lars. Jeg så netop i aftes udsendelsen med og om ham som statsminister, hold da helt op for en sympatisk personlighed.

Jeg kan kun være enig, Anders Fogh værnede Danmark og stod fast da det gjaldt!

Det er jeg ikke sikker på, at andre i hans rolle havde gjort, da f.eks. muhammed krisen raserede.

At jeg ikke er enig med ham politisk, skal ikke komme ham til last i den henseende.

Når man ser Løkke, Thorning, Fogh eller en anden professionel politikere, i medierne, ses ikke deres personlighed, men den medie-trænede karakter - ofte med rigelige mængder uld og flor i mund, som et hold af medie-konsulenter, spin-doktorer og politiske strateger, har vurderet til at have størst gennemslagskraft.

For mig var Thorning den største skuffelse i nyere tid.
Hun var selvfølgelig en langt bedre statsminister end både Fogh og Løkke. Men det samme kunne være sagt om en retarderet baby og et stykke græstørv på samme plads.
Det skuffende var primært den enorme og totalt ubegrundede diskrepans, mellem de fine paroler og fornuftige observationer før valget og det totale fravær af politiske mod og integritet, efter.
Dette har aldrig været et problem for en venstre regering - alle ved at Venstre består af korrupte idioter og løgnere.

At der findes danskere derude i TV-land, så blottet for intelligens og samfundsindsigt, at de kan kalde Fogh for en god statsminister, er ikke nogen stor overraskelse - tænk på en dansker med gennemsnitlig intelligens og husk at 50% af befolkningen er endnu dummere.

Jeg mener at Anders Fogh håndterede Muhammedkrisen dårligt, han prøvede bevidst at forværre den, da han så, at den hjalp på blå bloks meningsmålinger. Han lå inden krisen, ifølge meningsmålinger, til at tabe statsministerposten.

Det er vel næppe nødvendigt at kommentere på en KRIGSFORBRYDER som har gjort sin del for at skabe krise i DK. Er en af hovedarkitekterne bag SKATS kollaps!

Personligt blev jeg mest ramt af Thorning - regeringens ugerninger. Dette fordi ministrene i denne optrådte som politiske kapoer - de gik over gevind med reformer(skattereform, fleksjobreform, førtidspensionsreform, dagpengereform m.fl. De har været med til at gøre ubodelig skade på almindelige mennesker, som ikke har været begunstiget med høje indkomster, høje pensioner eller stor formue.
Lad os aldrig glemme det! Og lad os ikke hjælpe Mette Frederiksen til magten ved næste folketingsvalg (ved godt at Enhedslisten skal vælge ikke at være parlamentarisk grundlag).

Lad os heller ikke glemme Corydon, som efter at have hældt mange millioner i McKinsey selv blev forgyldt med en stilling samme sted. Mange kalder den slags for korruption!!

Hvis spørgsmålet havde lydt.: " Hvem har været den ringeste statsminister de sidste 35 år."
Så tror jeg også Fogh Rasmussen havde "vundet".

Overskriften er forfejlet, netop på herværende avis og med tanke på hvor mange der svarede 'ingen af ovenstående' skal han vel kaldes den mindst ringe. Det var jo ikke fordi feltet var fyldt med store statsmænd(M/K).

PS. Jeg mener selv at AFR har været den ringeste statsminister i Danmark, i den tid jeg har interesseret mig for politik.

Jeg ser frem til et "system", hvor sådan noget som "statsminister" slet ikke findes. Et antihierarkisk samfund. Et samfund hvor det at fremhæve en titel vil blive betragtet som lidt latterligt, som noget man må trække lidt på skuldrene af, inden tendensen dør mere og mere ud. Først tabula rasa. Først skal modpolerne spændes endnu mere op. Det åndelige lavpunkt hvor grådighed hele tiden forsøger at skærme for tomhed, der skal fyldes, og materialisme der hele tiden forsøger at bilde sig selv ind, at ånd ikke findes, og derved indirekte kalder sig selv for en slags illusionær maskine, der fodrer og smører sig selv, står overfor en radikal ændring af tankegang og sindelag, hvor ressourcer bliver skiftet ud med relationer, hvor det antropocentriske nødvendigvis må få dødsstødet, hvis mennesker skal overleve sig selv og den arrogante, (selv)destruktive kurs, nogle mennesker direkte opfordrer til. Empati vil være et omdrejningspunkt. Ikke blot i forhold til andre mennesker men også med alt og alle andre. Spørgsmålene: hvordan er det at være dig? Hvordan er det at være, det du er? vil ikke blive betragtet som værende latterlige men logiske, naturlige, fordi de handler om at kigge og anerkende, ikke definere, diktere og beordre. Man kan kun kigge væk i et vist stykke tid, før det/den man kigger væk fra enten afviser en eller på forskellige måder forsøger at lokke en til at kigge igen, indtil det også opgives. Kigge og forstå. Kigge og anerkende, mærke mysterierne ved at være i live i hele ens krop og sjæl. Systemet som det er nu, vil have dig til at glemme at stille spørgsmål ved det. Det vil kapre dit sprog, så du tror, at du har ytringsfrihed, men ytringsfrihed for alvor kræver en genoplivet fantasi, fordi fantasi er roden til alt visionært. Politikere sælger sprog, det er tilladt at bruge og forbud imod at udvikle sit eget. Politikere sælger virkelighedsspin.Glem dem. Det er første skridt i et vigtigt opgør imod det etablerede, der, nødvendigvis, skal falde.