Nyhedsbloggen Historier du skal læse – bare ikke her

Fisk lærte at gå i havet, før de kravlede op på land

... Og nogle af dem gør det endnu
... Og nogle af dem gør det endnu.

»Det er da logisk – hvorfor er der ikke nogen, som har tænkt på det før?« siger fiskeforsker og lektor Peter Rask Møller.

»Vi ved jo, at mange bundlevende hajer som zebrahajer og hornhajer går på bunden. Hvis du lægger dem på maven, så begynder de simpelthen at gå. De tøffer af sted hen over gulvet, det er helt vildt. Så det virker super logisk, men det flotte er jo, at de kan dokumentere det med genetik,« siger han.

Via Christoffer Zieler

Om nyhedsbloggen

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Anbefalinger

  • Niels Duus Nielsen
  • Henrik Rasmussen
  • Morten Balling
  • Lise Lotte Rahbek
Niels Duus Nielsen, Henrik Rasmussen, Morten Balling og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne artikel

Kommentarer

Morten Balling

Det er ret godt for os, at evolutionen har virket som den har. Jeg har nogen gange forestillet mig, hvordan det måtte være at leve under vandet.

Ultra simplificeret: Hvis du møder et andet dyr som er mindre, så æder du det, og hvis du møder et større dyr så flygter du, for ikke at blive ædt. Samtidig lever vi landdyr på en "todimensionel" flade. Vi skal stort set kun have paranoia ud mod horisonten, mens man under vandet skal have paranoia i tre dimensioner.

(Og ja, jeg ved godt at en hare også kan angribes fra luften af en ørn)

Lise Lotte Rahbek og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar

Morten,
jeg vil umiddelbart tro, at mennesker før spyddets opfindelse også skulle frygte at blive angrebet af en leopard eller lignede fra et træ. ;-)
Det med at huske at kigge opad har altså ikke kun været forbeholdt harer og lignende kræ. Nu er det dog nok mest kun tagsten og potteplanter, vi skal frygte....

Sören Tolsgaard

I Afrika lever også mambaen (en af de farligste giftslanger) i træer, og vore forfædre levede vistnok i 'tredimensionelle' regnskove i millioner af år, før de begav sig ud på savannen.