Nyhedsbloggen Historier du skal læse – bare ikke her

I halvtreds år måtte han falme for ikke at overskygge sin kone

Den franske avis Le Figaro bringer stor nekrolog om Prins Henrik. »Han var en kultiveret mand,« skriver avisen, som også berører danskernes ambivalente forhold til prinsen, og prinsgemalens vanskeligheder og tiltagende bitterhed over sin rolle i det danske kongehus
Den franske avis Le Figaro bringer stor nekrolog om Prins Henrik. »Han var en kultiveret mand,« skriver avisen, som også berører danskernes ambivalente forhold til prinsen, og prinsgemalens vanskeligheder og tiltagende bitterhed over sin rolle i det danske kongehus

Om nyhedsbloggen

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

"I halvtreds år måtte han falme for ikke at overskygge sin kone"

På en måde en trist selvopfattelse prinsen havde, selvom han ikke måtte falme, havde han ikke kunne overskygge sin kone. Så hvorfor var han så ikke bare sig selv.

Prinsen falmede ikke, han strålede som den pauseklovn, han blev populær på at være. Den morsomme, inderst inde sørgmodige klovn i Cirkus Monarki. dk.

Jeg forstår faktisk heller ikke, at gifter en Konge sig med kvinde bliver kvinden Dronning gemal, men en Prins gemal som gifter sig med en Dronning bliver ikke Konge gemal. Det er åbenbart en engelsk Dronning opfindelse... som den danske Dronning har taget ved lære af, og som står tilbage til eftertanke. Jeg ved ikke, om det danske folk brød sig om Henrik eller ej, men pressen gjorde ikke, så det er ren hykleri vi har oplevet fra pressens side efter hans død.