Nyhedsbloggen Historier du skal læse – bare ikke her

’Perfide ordgyderier fra elfenbenstårnet’

Professor Christian Kock analyserer debattør og forfatter Carsten Jensens retorik, som den har foldet sig ud i Informations- og andre mediers spalter
Professor Christian Kock analyserer debattør og forfatter Carsten Jensens retorik, som den har foldet sig ud i Informations- og andre mediers spalter

Om nyhedsbloggen

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Anbefalinger

  • Marianne Bjerg
  • Mihail Larsen
  • ulrik mortensen
  • Britta Hansen
Marianne Bjerg, Mihail Larsen, ulrik mortensen og Britta Hansen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Maj-Britt Kent Hansen

Jeg håber nu ikke, at Carsten Jensen overgår til KUN at skrive skønlitteratur.

Ryan Klitholm, Benny Larsen, Steffen Gliese og D. Joelsen anbefalede denne kommentar

Christian Kock kommer godt rundt i værktøjskassen for blot at konkludere, at Carsten er super malerisk i sin berettigede eller uberettigede kritik af politikere m.m. Morten Hesseldahl beskriver Kock til gengæld som "kolerisk gemyt med strategisk forståelse" (hvor har han det fra??). Analysen kommer lidt rundt om lovens ord, dernæst Hannah Arendt for at kaste sig over definitionen på ondskab (her trækker han Nazikortet), så Støjberg , så tidligere bøger og kommentar omkring krig og AFR, så studieportalen osv. Kock kalder det genreforvirring, altså Carstens fortælling.

Har man læst Carsten siden 80'erne kender man stilen og genkender, hvordan han knivskarpt stiller sine modstandere verbalt op i en krog. Om man kan lide det eller ej er en anden sag.

Sammenligner man denne analysen af Carstenmed Kock's egen analyse af Støjbergs retorik, kommer man til den konklusion at Støjberg er så meget mere charmerende, smart og strategisk. Og sådan formår Kock at forvirre sig selv og undertegnede.

Jeg ser derfor indlægget som et dovent forsøg på at nedgøre Carsten eller Carstens stil, da jeg havde forventet noget skarpere fra en retorik professor.

Ryan Klitholm, Kjeld Hansen, Ole Frank, Benny Larsen, Søren F. Nissen, Trond Meiring, Britta Hansen, Flemming Berger, morten rosendahl larsen, Niels Duus Nielsen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Maj-Britt Kent Hansen

Så dygtig Christian Koch end er på det retoriske plan, så forekommer det mig dog, at han selv har en ganske spids pen og uanset den saglige facon tenderer det polemiske.

D. Joelsen, Ryan Klitholm, Ole Frank og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Lige to-tre bemærkninger til denne ellers virkelig dybgående gennemgang og vurdering af Carsten Jensens politisk motiverede udtalelser:

"Beslægtet med de uklare og udokumentérbare beskyldninger om ondskab er en anden fast topos i Carsten Jensens arsenal: Spekulationer om andres indre, nederdrægtige motiver til det, de gør. Heller ikke dem kan hverken Carsten Jensen eller nogen anden jo for alvor kende noget som helst til – men det giver netop polemikere af hans type frikort til, når det gælder modstanderes motiver, at påstå hvad som helst."

Det er bl.a. Støjberg, der her hentydes til. Dertil vil jeg gerne sige, at det er meget svært, IKKE at få et begreb om hendes motiver og intentioner, når hun med et bredt, tilfreds og glad grin præsenterer '50-kagen'! Så er det blot et spørgsmål om at tilslutte sig hendes holdning eller ej, og hvordan man giver udtryk for enten det ene eller det andet.

"Jensen havde f.eks. ikke noget som helst belæg for, at Thorning skulle have haft den ambition, han påstår – i stedet for ønsket om at fortsætte som statsminister efter valget i 2015. Jensens spekulation var ikke blot ubegrundet, men usandsynlig – blandt andet fordi Thorning tydeligt havde sagt, flere gange, at hun, hvis sådan en post blev tilbudt, ville sige nej. Det ville have været torskedumt at sige, hvis hun virkelig havde tænkt sig ved en senere lejlighed at sige ja."

Torskedumt, ja. Behøver blot at pege over til tyske SPD's partitops adfærd her de sidste par dage for at vise, at det godt nok er fuldkommen tosset, men netop det, der meget vel kan ske!

"... i øvrigt en krig, som klart synes at ..." skriver Christian Kock selv om Afghanistan-krigen, indledt af Fogh. Så også han har vurderinger og holdninger om politisk adfærd og ytrer dem. Klart nøgternt og ikke polemiserende. Men vi har da alle brug for at fortolke hændelser. Der kan ikke alt belægges og bevises, det er forbliver fortolkninger, intuition og menneskekundskab.

Det er jo heller ikke alle, der er så dygtige til, som netop Carsten Jensen.

D. Joelsen, Ryan Klitholm, Ole Frank, Søren F. Nissen, Trond Meiring, morten rosendahl larsen, Niels Møller Jensen, Niels Duus Nielsen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Niels Duus Nielsen

Glimrende analyse af Koch. Blot overser han den virkning, som Carsten Jensen forsøger at opnå. Carsten Jensen har to målgrupper:

(1) Os, hvis ”ringeagt over for regeringen er så stor, at den overstiger kærligheden til deres hjemland”, som LLR (fejlagtigt) formulerer det, og vi morer os netop over Jensens overdrevne perfiditeter, der udgrænser modparten og er med til at skabe et afgrænset fællesskab ("os" vs. "dem").

(2) Og dem, altså modstanderne, hvor formålet med perfiditeterne er at ærgre og i bedste fald få dem til at hidse sig så meget op, at de får sig en prop og forlader denne jammerdal med benene forrest.

Begge dele er selvfølgelig politisk ukorrekt, for man skal jo tale pænt om de hjernedøde. Men det ændrer ikke på, at det faktisk er morsomt at læse en veldrejet fornærmelse, når den går ud over dem, vi ikke kan lide.

Læs Kierkegaards "Øjeblikket", den er fuld af veldrejede fornærmelser, og den skaffede ham ingen venner blandt præsterne. Men morsomt er det, og af og til er det altså vigtigere, at man har noget at grine ad, end af at alting altid skal være så politisk korrekt.

D. Joelsen, Torsten Jacobsen, Ryan Klitholm, Torben Wandall, Kjeld Hansen, Bjarne Bisgaard Jensen, Ydun Johannesen, Anders Sørensen, Søren F. Nissen, Randi Overgård, Trond Meiring, Jens Thaarup Nyberg, Flemming Berger, Steffen Gliese og morten rosendahl larsen anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Jeg synes, at Kochs tiltro til en 'objektiv' sproglighed er farlig - fordi den potentielt overser det element af fiktion og fantasteri, der nødvendigvis må være til stede, idet sproget - heller ikke det matematiske - fuldt ud kan bringes til at give virkeligheden 1:1.
Jeg har elsket Carsten Jensens overlegne sproglige ekvilibrisme, siden han gjorde sin beskedne entré som tv-anmelder på Politiken og dér formåede at skabe en ny genre, hinsides den ellers forholdsvis snævre ramme, der ligger i opdraget.
Igen og igen måtte jeg citere "David Attenborough ligner mest af alt en engelsk gentleman, der er gået forkert på vej ned efter morgenbrød."

D. Joelsen, Jens Carstensen, Ryan Klitholm, Kjeld Hansen, Bjarne Bisgaard Jensen, Søren F. Nissen, Maj-Britt Kent Hansen, Jens Thaarup Nyberg og Flemming Berger anbefalede denne kommentar

At Carsten Jensen er en gudsbenådet forfatter, med et enormt sprogligt univers, kan næppe diskuteres, og alene hans salgstal vidner da også om, at vi er mange som i årenes løb har nydt hans evner.

For mange af os almindelige dødelige, som ikke er fagfolk udi litteratur og retorik, kan der imidlertid snige sig en begrænsning i nydelsen ind, nemlig når vi konfronteres med CJ´s evindelige udlægninger af moralske og værdimæssige modstanderes inderste intentioner, og yderste påklagelige fremtræden.

Christian Kock beskriver det sådan:
"Carsten Jensen ejer åbenbart en synsk evne til at se ind i en modstanders sjæl: Han mener at kunne se, at det, der driver deres gerninger, er et indre moralsk fordærv, som får dem til at se på andres lidelse med lyst eller – i bedste fald – åbne øjne og arrogant ligegyldighed."

Carsten Jensens begrænser desværre både sig selv ved manglende intentioner om indsigt, når han konsekvent fokuserer på forestillede negative egenskaber hos modstanderne, samtidig med, at han mister muligheden for, at kommunikere til de som han burde arbejde for at "omvende".

Man kan - på bedste Carsten Jensen-vis - have Carsten Jensen mistænkt for, slet ikke at være interesseret i at overbevise andre om de sandheder som han ser som indlysende, men måske udelukkende, at samle proselytter i en fælles udskamning af de "klamme, slimede kældermennesker".

Jeg skal selvfølgelig ikke begynde, at analysere hvad der måtte røre sig i CJ´s indre, og har måske heller ikke lyst til at se det afsløret, men nøjes med at savne, at humor og selvironi kunne læses i hans produktion!

Anne Eriksen, Gustav Alexander, Niels Okking, Maria Dam og Britta Hansen anbefalede denne kommentar

Man kunne også, med en lille omskrivning af @Steffen Glieses citat sige, at "Carsten Jensen ligner en dansk forfatter, som gik ned efter cigaretter, og som glemte at gå hjem igen!"

Peter Sterling

At bekæmpe Carsten Jensen med CJ's egne ord, er som at bekæmpe Shakespeare med Shakespeare citater.

Ondskab kan ikke bortforklares, kun motiverne bag den.

I believe the root of all evil is abuse of power. Patricia Cornwell

Evil societies always kill their consciences. James L. Farmer, Jr.

Those who corrupt the public mind are just as evil as those who steal from the public purse. Adlai E. Stevenson

Enlighten the people generally, and tyranny and oppressions of body and mind will vanish like evil spirits at the dawn of day. Thomas Jefferson

The lack of money is the root of all evil. - Mark Twain

D. Joelsen, Ryan Klitholm, Steffen Gliese, Britta Hansen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar

Det er min dybeste overbevisning, at det, Patricia Cornwell har sagt er sandt.

Og jeg tror ikke, at det er menneskemuligt, at have magt uden at misbruge den. Ganske umuligt, simpelthen.

Derfor er øjenhøjde så værdifuld en tilstand, og den bør tilstræbes overalt.

D. Joelsen, Ryan Klitholm, Steffen Gliese, Bjarne Bisgaard Jensen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Ydun Johannesen

Jeg synes også vi skal være saglige, tale pænt og ordenligt til og om hinanden. Ligesom jeg synes vi skal behandle hinanden pænt og ordentligt. Det gør vi også af og til. Af og til ikke. Resten af tiden diskuterer vi hvad der er sagligt, pænt og ordentligt. Det bliver ofte en hed diskussion. Et af problemerne er, at vi ikke er enige om, hvem vi er.

Ryan Klitholm, Steffen Gliese, Søren F. Nissen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar

"Ordet tænke og navnet Khader hører hjemme på hver sin planet. Den yderste højrefløj i dansk politik er en menneskelig skraldespand, og på bunden af skraldespanden, i dens allermest gærende ildelugtende lag finder vi Naser Khader.«

Trækker ikke normalt nazi-kortet: men nu til morgen læste jeg tilfældigvis nogle af Goebbels notitser:

"Was den " _____" bürgerlichen Abschaum betrifft, wir werden ihn in den " _____" Mülleimer fegen. "

Tjaa.

Carsten Jensen sparker (bevidst) opad og rammer personer som i rigtig mange sammenhænge sparker nedad - og derfor i følge alle logikker skal have nogle spark!

D. Joelsen, Jytte Dysted Dahl, Ryan Klitholm, Steffen Gliese, Niels Duus Nielsen, Trond Meiring, Hans Larsen, Ydun Johannesen og Ole Frank anbefalede denne kommentar
Gustav Alexander

Der er ikke megen "sparken opad" i Carsten Jensen. Han maler sig op på en påtaget, overlegen moral og præsterer - ganske rigtigt såsom forfatteren nævner - aldrig at kvalificere sin moral eller sig begreb om ondskab. At nævne Hannah Arendt kan i øvrigt knapt udgøre at "trække nazikortet". Kan man nu ikke diskutere ondskab filosofisk ud fra tænkere såsom Heidegger eller Hannah Arendt uden at "Trække nazikortet"?

Carsten Jensen sparker nedad. Han har et antidemokratisk begreb om folkets vilje, hvor han reelt set ser dem/os som en formørket almue, der skal reddes moralsk af et bedre oplyst præsteskab; altså kulturradikalister såsom ham selv.

Problemet med hans moralske begreb er at han aldrig filosofisk kvalificerer sine egne grundtermer; hvad er "medmenneskelighed"? hvad er humant og inhumant? Ud fra hvilke præmisser? Han har til alle tider internaliseret den borgerlige humanisme (dvs menneskelig værdighed genfortolket som individets absolutte ret og autonomi) og solgt den som et moralsk overlegent venstrefløjsprodukt. I mine øjne er det i realiteten en borgerlig falliterklæring.

Det er for så vidt fint hvis Carsten Jensen tilhører en borgerlig anskuelse af humanisme, men så må han stå åbent ved sine filosofiske præmisser, i stedet for at servere sin moral som en allerede given og normativ størrelse .. Det er da også noget underligt når han ellers er sådan en relativist.

Niels Astrup

De citater, du har valgt chokerer mig faktisk ret så meget. En så hadefuld og tilintetgørende retorik er modbydelig - uanset, hvem den kommer fra.

Det er helt klart der, jeg sætter en definitiv grænse. Alt i Carsten Jensen-citatet, der følger efter "... planet. ..." er komplet uacceptabelt i mine øjne.

Tak, fordi du gjorde opmærksom på lighederne mellem de to citater!

Sparke op og sparke ned!

De mennesker Jensen vælger at give noget røg er
Hesseldahl, som netop er en vandrepokal derved at han er givet ledelsesautoritet i stort set alle danske kulturinstitutioner. Hvilket har kostet arbejdspladser...

Khader er folketingsmedlem og Senior Fellow ved den amerikanske tænketank Hudson Institute. Der er ikke et medie som ikke har haft Khader som førstevalg hver gang der er sket noget på indvandreområdet eller især om Mellemøsten.

Inger Støjberg er udlændinge-, integrations- og boligminister.

Thorning og Fogh. To statsministre.

Fælles for dem er at de har rigtig meget af den magt samfundet kan uddele. En forfatter i Danmark derimod har ingen magt, andet end ordets i et par kronikker i ny og næ.

Jytte Dysted Dahl, Ryan Klitholm, Benny Larsen, Steffen Gliese og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Kim Folke Knudsen

Den politiske korrekthed er blevet magthavernes våben i Danmark.Det er nærmest ironisk at se kommentarerne her. I 17 år med DF´s voksende indflydelse har vi fået at vide, at vi skal kassere den politiske korrekthed, at vi skal udfolde vores sande jeg og tale rent ud af posen med " ægte dansk ærlighed ". Det har magthaverne så praktiseret, når de omtalte det danske samfunds Prügelknaber, muslimer, arbejdsløse, skolelærer, pædagoger og syge på dagpenge, som ifølge magthaverne ikke er motiveret tilstrækkeligt personligt til at blive rask hurtigt og stå til rådighed for det altid forslugne arbejdsmarked. Hvis danskerne i deres civile liv tog denne politiske moralprædiken om, at vi skal kassere den politiiske korrekthed helt bogstaveligt, så ville de med stor sandsynlighed stå med en fyreseddel i hånden, for den kommunikationsform var aldrig blevet accepteret af deres Chef eller af ledelsen i en offentlig virksomhed eller en privat virksomhed. Angående de meget konstruktive debatter under den nye tiltale " Ingen politisk korrekthed " ses i historisk perspektiv udhængningen af " Dovne Robert ", udhængningen af " Fattig Carina " og vores selvopfattelse i følge pressen af at hvad der kommer ude fra til Danmark. Det er en trussel mod vores helt igennem fantastiske og egenartede kultur og måde at indrette os på. Udhængningen af den lille mand er i mellemtiden blevet sat i system ved, at den er blevet til kommerciel underholdning. Mennesker med misbrug psykiske problemer social deroute alle dem der har det svært udnyttes af den kommercielle danske medieverden, så de kan optræde som aber i et cirkus, der skal tjene underholdning og fælles forargelse under mottoet: Ih hvor er det godt,at vi ikke er sunket sådan ned i skidtet i min familie. Carsten Jensen gør det fabelagtige, at han vender våbnet mod den politisk elite selv. Den magthaver, der sår vind, må selv høste storm. Magthavernes reaktion forargelse og selvynk over, at de udsættes for denne medicin, som de selv har ordineret for deres omgivelser, de mennesker, som de ikke kan lide og gerne vil stemple. I Informations spalter camoufleres karaktermordet på Carsten Jensen fra magthavernes side ved at pudse en retorikprofessor på manden og så lade Hr. Professoren gøre sig klog på Carsten Jensens spidse pen. Hvis Carsten Jensen havde været muslim, så havde magthaverne sprunget alle mellemligningerne over og ladet kommentatorhæren eller deres foretrukne afsige dommen over den formastelige forfatter. For mig at se er der tale om et raffineret og udspekuleret forsøg på at kvæle en samfundskritisk debat ved at kvæle den kritiske samfundsdebattør. Medicinen her " afskaffelse af den poltiske korrekthed ", som bedrives og markedsføres i Danmarks borgerlige presse og blandt sympatisører indenfor magtaksen Kristian Thulesen Dania Dahl og hans udfører konsorter i VLAK Marionetteateret må endelig ikke anvendes overfor de rigtige magthavere i landet herunder mægtige virksomheder, personer med stor økonomisk magt og personer som symboliserer den reelle politiske magtudøvelse i Danmark. Her er der en helt anden servil og ydmyg optræden fra den danske medieverden end den som hældes i hovedet på " Dovne Robert ", Fattig Carina " og tilsyneladende også forfatteren Carsten Jensen. Min Opfordring til Carsten Jensen: Resigner ikke, som andre tilskuere til denne udgave af en dansk debat gør det. Bliv ved med at være dig selv en ægte og uforfærdet kompetent samfundskritikker, der ikke tier når andre handler.

Karsten Aaen, Niels Duus Nielsen, Ryan Klitholm, Steffen Gliese, Hans Larsen og Martin E. Haastrup anbefalede denne kommentar

Kim Folke Knudsen, jeg kunne interessere mig for dine tit lange kommentarer.

Men når jeg ser, at det er skrevet ud i et smør, uden afsnit, uden åndepauser, uden holdepunkter, så opgiver jeg på forhånd.

Måske er det ikke så relevant, om jeg læser dine (og andres) kommentarer (skrevet ud i ét), men giv det et forsøg alligevel, at sætte nogle tryk på returtasten ind en gang imellem.

Kim Folke Knudsen

Kære Britta B. Hansen
Tak for dine gode og relevante kommentar om mit lange indlæg. Jeg er helt enig med Dig. Enter tasten vil blive brugt mere flittigt frem over.

Gode råd modtages tak for det..

Henrik Brøndum

Jeg finder nu ikke at Carsten Jensens moral er dårligere i min. Lysten forbundet med perfiditeterne overfor de politiske modstanderne, er ikke anderledes end min nydelse når jag sætter en pjaltefamilie ud af deres hus, fordi de ikke kan betale det lån jeg solgte dem, og jeg så kan indkassere en god fortjeneste.

Wow, Henrik Brøndum.

Kunne du lige sætte nogle emojis, så jeg kan se, om du mener det eller er ironisk...sarkastisk...eller noget helt tredje?

Henrik Brøndum

@Britta B. Hansen

Jeg er hverken ironisk eller sarkastisk. Glæden ved at spidde en modstander med ord der nærmer sig perfiditeter, og glæden ved at se nogle miste deres hjem, må begge høre hjemme i kategorien "næst efter egen lykke er andres ulykke jo ikke at foragte". Den kan de færreste vel sige sig fri for, selvom vi nødig indrømmer det?

Peter Tagesen, ulrik mortensen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Niels Duus Nielsen

Det er en meget grim sandhed, du formulerer, Henrik Brøndum og jeg forstår godt, at Britta stejler, for det gjorde jeg selv. Men lidt eftertanke fik mig til at indse, hvad jeg allerede vidste i forvejen (tak til Peter Sloterdijk) at der er to slags kynisme: Kynisme fra neden og kynisme fra oven, og begge kynismer er principielt lige kyniske.

At jeg morer mig, når der bedrives kynisme fra neden er det kun fordi, at jeg som underhund ikke føler nogen medlidenhed med de overhunde, som er ofre for de kyniske perfiditeter. Det samme må gælder for kynismen fra oven, blot er det nu ikke mig, der morer mig som underhund, da det er mig, det går ud over, men derimod overhundene, der klasker sig på lårene af grin.

Udtrykket "at grine hele vejen ned til banken" er et sådant overhundekynistisk udsagn, hvor selv jeg underhund kan forstå og værdsætte pointen. Og det er vel egentlig bare det, du siger, når du glæder dig over, at du kunne smide fattigrøvene ud af deres boliger.

ulrik mortensen

'Det danske følelsesregister går fra misundelse til skadefryd' - Poul Henningsen ;-)

D. Joelsen, Britta Hansen, Niels Duus Nielsen, Henrik Brøndum, Maj-Britt Kent Hansen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Men man skal huske, at kynismen fiktionaliserer udsagnet - men kan være udsøgt perfid af rent æstetiske grunden og uden at mene et ondt ord med det i virkeligheden.

Henrik Brøndum

@Steffen Gliese

Tak for den. Er det ikke det samme som min gamle venner i mafiaen siger når de giver silkesnoren: "Tag det nu ikke personligt, det er bare forretning!"

Hold da op, I er mig vanvittigt overlegne. Jeg fatter ikke en brik og føler mig komplet ført på glatis.

Men så længe I har fået jer et godt grin over det ene eller det andet, må det jo være morsomt og godt ;-)

Steffen Gliese

eksperten var selvfølgelig Oscar Wilde, der udover at spidde netop kynismen fra oven med det velkendte udsagn om, at en kyniker er én, der kender prisen på alt, men ikke værdien af noget, kunne sige, vist nok i 'Portrættet af Dorian Gray': 'Hun sørgede så meget over tabet af sin femte mand, at hendes hår blev gyldent på en uge.'

Peter Sterling

Kampen om sjælen skimtes i det indigo-blå spektrum, der hvor natten sætter ind - der intensiveres kampen om ressourcerne. Med mørkelægning af beslutningsprocesserne som våben, går der i ly af mørket en hær på arbejde - for at fjerne de få midler som de socialt udsatte stadigvæk har - der intensiveres kampen om ressourcerne. Kampen foregår mens danskerne sover.

Efter 16 års konstant krig med bl.a. udlicitering af tortur, ses en nation af fortabte sjæle, mennesker der er vrede, bedrageriske, og som kun har til hensigt at opfylde deres egne behov. Vrede, mistillid, grådighed, mig først, kun mig og grænseløs hensynsløs grådighed. Kampen om Danskernes sorte sjæl er et spørgsmål om hvor vi går hen fra her, eller på latin: Quo Vadis

Den som kan se i mørket, fornemmer hvad der rører sig under overfladen, og hader skammen og hykleriet i den ubarmhjertige grusomhed og feje grådighed efter magt og penge. Nu har grådigheden sanket ned til et større segment af befolkningen, med fremmedhad, vrede og vildfarelse.

Kampen om ressourcerne herhjemme er benhård og nådesløs. Det handler om at beskytte de velhavende og at legalisere den grådighed, der er ansvarlig for endeløs stress og hensynsløs konkurrence på arbejdspladsen.

Undertrykt er de mest grundlæggende menneskelige dyder som anstændighed, solidaritet og medfølelse. Vi ser konstante angrebet på borgernes frihedsrettigheder og hetz mod minoriteter.

Vi har brug for nye kritikker, nye fortællinger og ny inspiration. Det må kunne gøres bedre. Der må findes andre mennesker i dette land som kan modstå de riges besættelse og monopolisering af demokratiet.