Nyhedsbloggen Historier du skal læse – bare ikke her

Tro på det, Humaniora

Et er at være belejret, noget andet er at internalisere omverdenens ringeagt og uforstand. For humaniora kan godt. Det er humanioras tid, det her. Det er kritikerne, der tager fejl, skriver Christoffer Zieler
Et er at være belejret, noget andet er at internalisere omverdenens ringeagt og uforstand. For humaniora kan godt. Det er humanioras tid, det her. Det er kritikerne, der tager fejl, skriver Christoffer Zieler

Om nyhedsbloggen

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Anbefalinger

  • Morten Balling
  • Anne Eriksen
  • Steffen Gliese
  • Niels Duus Nielsen
Morten Balling, Anne Eriksen, Steffen Gliese og Niels Duus Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Steffen Gliese

Her min kommentar fra debatfeltet på Uniavisen:
Meget fint indlæg! Jeg er helt overraskende enig med Lone Frank, det er vist aldrig sket før - men det er jo indlysende rigtigt, at humaniora på en ikke anderledes måde end naturvidenskaben bidrager til at øge kendskabet til verden og mennesket i den.
Dertil kommer, at humaniora som naturvidenskaben producerer den begrebslighed, som sætter ord på fænomenerne i verden, om disse er tanker eller håndgribelige genstande. Uden sproglighed ingen linnésk navngivning og klassificering.
Humanistisk forskning danner også på nøjagtig samme måde som naturvidenskaben baggrunden for udviklingen af afledte økonomier - igennem offentliggjort forskning og dennes udmøntning i praktiske aktiviteter, inspireret af forskningen.
Musikforskningen er et fremragende eksempel: i løbet af de sidste fyrre år er et mangfoldigt marked knyttet til barokmusikken vokset frem. Det er sket vis a vis forskning i perioden, dens tænkning, dens levemåde, dens idealer, dens materielle praksis og dens æstetiske tanker, som alt sammen er indgået i forskningen i musikkens rette fremførelse. Det har ført til nye skoler for musikundervisning, genopdaget og nyudgivet musik ved hjælp af moderne og billigere digitale trykketeknikker, tidsskrifter, bøger, OG en hel ny håndværkerindustri med fremstilling af barokinstrumenter. Dertil alt det afledte: festivaller og konferencer med dertil knyttet behov for overnatning og bespisning, museer og mindestuer, musikindspilning, tv-transmissioner, herunder udvikling af nettransmission og hvad det medfører af yderligere udbredelse og vækst.