Redaktionen læser

Børsens lederskribenter trækker sig

Fredag blev Børsens lederredaktør erstattet af en perspektivredaktør, og samme dag trak to eksterne lederskribenter sig. »Det har været tydeligt, at Børsens linje har ændret sig,« siger Ole P. Kristensen. Bjarne Corydon forklarer, at lederne fremover skal være analytisk betonede
Journalisten
Nyhedsbloggen
Fredag blev Børsens lederredaktør erstattet af en perspektivredaktør, og samme dag trak to eksterne lederskribenter sig. »Det har været tydeligt, at Børsens linje har ændret sig,« siger Ole P. Kristensen. Bjarne Corydon forklarer, at lederne fremover skal være analytisk betonede

– Børsen er kendt som en liberal avis. Frygter du ikke at miste taget i avisens læsere ved at nedtone den liberale tilgang?

»Nej. Børsen skriver om og for erhvervslivet, og det skal først og fremmest være båret af indsigt.«

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Nå ja, hva' pokker. Corydong var en hård hun i Finansministeriet, så hvorfor skulle han ikke også være det på Børsen. Nu er det så det højere erhvervsliv, der skal forstå visdommen i nødvendighedens politik. Gu' ved om de blive enige?

Christina Balslev, Steen K Petersen, Markus Lund, Lisbeth Larsen, Jens Illum, kjeld jensen, Jens Erik Starup, Torben K L Jensen og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar
Ole Rasmussen

Børsen er ikke længere Børsen. Avisen er blevet mere og mere populistisk, politisk stærkt højreorienteret, og i dag med en utroværdig ledelse ved roret. Krab var hård kost, men Corydon er værre. Han kan bedst sammenlignes med Maria Rønn, Generaldirektør i DR, som med tomme fraser har det med at klistrer sig til sin stol. Ingen visioner for fremtiden, vi indretter os som hun siger og bliver mere og mere indforstået. Hvorlænge erhvervslivet kan holde til Corydon skal blive spændende at følge.

Ib Jensen, Christina Balslev, Steen K Petersen, Markus Lund, Anne Eriksen, Palle Eghjort, Arne Lund, Karsten Aaen, Flemming Berger og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar
Torben Lindegaard

@Jens Christoffersen

Det bliver spændende at se, hvad Bjarne Corydon mener med analytiske ledere.

Det er selvfølgelig helt fint, at Børsens ledere bliver båret af indsigt; men de egentlige analyser kan vel ikke rummes på lederplads ?? - det må vi læse f. eks. i tidsskrifterne fra Djøf's Forlag.

Christina Balslev, Arne Albatros Olsen og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar
Jakob Venning

De menesker jeg kender, som læser Børsen, fatter som regel ikke det store.
De ville sikkert have god gavn af mere analytiske ledere.

Jens Falkenberg, Jakob Storch, Peter Tagesen, Bjarne Bredvig, kjeld jensen, Dennis Jørgensen, David Zennaro, Helle Walther, Jesper Frimann Ljungberg og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar

Ja, men jeg vil da gerne komme med et meget kvalificeret bud, eller gæt, på hvad Corydon mener med
'analytiske ledere'. Det handler om at komme med bud på, hvilken økonomisk politik, der skal føres! Og hvilken nødvendighedens politik, der skal føres! Nemlig den politik, som Corydon stod for, da han var finansminister i DK - nemlig den, at markedet, er langt den bedste til at fastsætte prisen for alle ydelser, også de ydelser, som det offentlige leverer i DK!

Britta Felsager, Per Torbensen, Hanne Ribens, Bjarne Bisgaard Jensen, Christina Balslev, Randi Christiansen, Anne Eriksen, Jens Illum, kjeld jensen, Karsten Lundsby og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Jesper Frimann Ljungberg

Analytisk, kritisk og uafhængig journalistik er godt. RIGTIG GODT og en mangelvare i Danmark.
Og børsen var sku blevet sådan lidt højreorienteret populistisk, som så mange andre medier i dag presses til af 'Det brune centrum højre' i dansk politik.
Vi ser f.eks. at DF mener, at man kan bestemme over radio 24/7 placering, en privat virksomhed. Man ser DF sammen med resten af de brune, udøve total magt over DR og skære det ned til sokkeholderne alt imens vi har en politisk bestyrelse der blander sig i enkeltsager, der har deres interesse.

Så det her lyder da som et af få positive tiltag i mediebilledet.

// Jesper

Peter Tagesen, Kim Folke Knudsen, Karsten Lundsby og Helle Walther anbefalede denne kommentar
Jørgen Wind-Willassen

ALLE læsere af Information burde da juble over udspillet fra Corydon.
Analytisk tilgang til stoffet.
Ja tak.
Måske kunne det også være tiltrængt på Informations redaktionsgang.
Ekkokamre bliver ingen klogere af.

Svend Erik Hansen, Hans Aagaard, Egon Stich, Kim Folke Knudsen, Jens Winther og Helle Walther anbefalede denne kommentar
Helle Walther

Hvad er man dog så bange for. Antennerne og kløerne er hvæsset, før man overhovedet har set den første analytiske leder. På Weekendavisen har man også skiftet Anne Knudsen ud med Martin Krasnik, det kan da også mærkes på godt og ondt. Det samme på Berlingske og Politiken med Tom Jensen og Chr. ??? glemt efternavnet.
Jeg er overbevist om, at Børsen bliver mindre kedelig og måske mere forståelig for almindelige læsere som ikke er erhvervsfolk. med Corydon ved roret. Jeg syntes, Anders Krab Johansen var forfærdelig. Og det står jo enhver frit for at undlade at læse avisen og få sine informationer andre steder fra. Jeg har stor tiltro til Corydon, og tror ikke han skuffer.

Ole Rasmussen

De overskrifter jeg har set på Børsen siden Krab overlod roret til Corydon har været endnu mere skræmmende end før, så det er næppe en revolution vi står overfor. Det er avisens ret, at have sine holdninger, men at rubricere Børsen som en en saglig avis med valid erhvervsinformation, det er vist noget kun Jes Lunde kan levere.

Bjarne Bisgaard Jensen, Steen K Petersen, Anne Eriksen, Niels Duus Nielsen, kjeld jensen, Palle Eghjort og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar
Randi Christiansen

"Bjarne Corydon forklarer, at lederne fremover skal være analytisk betonede – Børsen er kendt som en liberal avis. Frygter du ikke at miste taget i avisens læsere ved at nedtone den liberale tilgang?

»Nej. Børsen skriver om og for erhvervslivet, og det skal først og fremmest være båret af indsigt.«"

Nu læser jeg ikke børsen, men at dette ikke skulle have været tilfældet hidtil er alligevel forbløffende. Jeg vælger at se corydons udtalelser som den sædvanlige underlødige tomgang, der kun har til hensigt at tilsløre, at børsens journalistik er ideologisk, og at indsigt og analyse bør ses i det lys. Objektivitet er ikke længere noget vi kan forvente af magthaverne eller deres villige? klakører i mainstream medierne.

De to eksterne lederskribenter, der har trukket sig, besidder begge ubestrideligt en meget betydelig faglig og samfundsmæssig indsigt, på hvilken de har baseret deres ledere.

I de fleste aviser - hidtil også i Børsen - er lederen meningsdannende stof i modsætning til uafhængig journalistik. Bemærk, at der ikke er nogen modsætning mellem meningsdannelse og indsigt - tvært i mod.

Hvis Corydon ønsker, at Børsens ledere fremover alene skal være "analytiske" forsvinder avisens vægtigste og vigtigste meningsdannende indslag - og det hele bliver analytisk/objektiv/uafhængig journalistik. Det vil klart være en forringelse af Børsen og vil svække Børsens funktion og betydning såvel overfor kernelæserne (erhvervslivet) som resten af samfundet.

Man kan frygte, at denne ændring - hvis den reelt bliver gennemført - er baseret på Corydons manglende journalistiske erfaring, som står i grel modsætning til de fagligt stærke og indsigtsfulde profiler, der tidligere har tegnet Børsen og givet bladet såvel en kvalificeret journalistisk profil som en betydningsfuld meningsdannende funktion.

Men lad os nu se, hvor galt det går. Jeg fortsætter indtil videre mit abonnement på Børsen!

@Randi Christensen, du burde faktisk læse Børsen - det ville kunne give dig nogen indsigt i væsentlige samfundsforhold.

Peter Tagesen

De par stykker, jeg har kendt, som læser Børsen, betragter den som finansverdenens svar på ekstrabladet. Så det kan vel kun gå fremad?

@ Peter Tagesen, set lyder ikke som om dine venner læser Børsen..

Randi Christiansen

Jens winther - medmindre børsen bidrager med indsigt, omkring hvorledes vi som mennesker kan bringe vort økologiske aftryk i bedre overensstemmelse med de faktiske forhold i vore biotoper/habitater, er erhvervslivets forretninger en bedrøvelig affære at bevidne.

Det mest opløftende i nyere tid er naturligvis udviklingen indenfor vedvarende energi. Hvad der er tilsvarende bedrøveligt, er den modvilje og direkte sabotage som området udsættes for. Erhvervslivet burde stå i spidsen for nytænkende initiativer som løsning på vore livstruende udfordringer. I stedet tvinger skyggemagten, den ene procent, os alle ind i et race, hvor profit er den eneste relevante markør.

I det yderst kortsigtede perspektiv kan du argumentere, at hvor skulle vi ellers få penge til at holde hjulene igang? Og det er netop tidens store spørgsmål. Måden, hvorpå dette nu sker, er undergravende og på et stadig kortere sigt ødelæggende for vore samfund i en grad, så seriøse forskere og intellektuelle taler om den sjette antropocæne masseødelæggelse. Du kan således vælge at sætte kikkerten for det blinde øje, eller du kan vælge at se, hvorledes de økologiske og psykologske belastninger i et farligt samspil bliver stadig mere omfangsrige.

Hvis børsens nye chefredaktør inddrager disse basale perspektiver i en diskussion, om hvorledes vore fælles ressourcer administreres mest hensigtsmæssigt, vil det være interessant. Ellers er det bare gammel vin på nye flasker - mere af det samme shit.

Ole Rasmussen

Holdningen til Børsen blandt rigtig mange jeg har mødt er præcis den Peter Tagesen beskriver. Stort opsatte og oppustede artikler uden egentlig brugbar information. Det ny er, den åbenlyse politiske højre populistiske vind som har blæst de senere år.

Arne Albatros Olsen

Hvilken indsigt ?

Peter Tagesen

Jens Winther

Øføf?

Steffen Gliese

Vi behøver jo kun penge til at holde hjulene igang, fordi det er den måde, vi har indrettet det økonomiske kredsløb. Men dets tid er ved at rinde ud, vi lever ikke i mekanikkens tidsalder mere, hvor en gammeldags teknologi som penge er nødvendig for at opretholde balancen i bytteforhold. Vi behøver efter alt at dømme ikke længere bytteforhold om ganske få år.

Randi Christiansen

Steffen - livet er eet stort bytteforhold. Fotosyntesen f.eks., som på trods af sin livsvigtige funktion ignoreres, ikke respekteres, tages for givet - en fatal uopmærksomhed, som vi betaler dyrt for.