Nyhedsbloggen Historier du skal læse – bare ikke her

Cambridge Analytica: Nej, de brød ikke ind i folks Facebook-konti, men...

Cambridge Analytica-skandalen har rullet siden avisen The Observer publicerede deres undersøgelse i weekenden. Gizmodo adresserer fire spørgsmål, som historien har rejst
Cambridge Analytica-skandalen har rullet siden avisen The Observer publicerede deres undersøgelse i weekenden. Gizmodo adresserer fire spørgsmål, som historien har rejst

Om nyhedsbloggen

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Henrik Leffers

Det er en læsevenlig artikel, men der er ikke meget indhold i den. Men den viser fint hvorfor vi er NØDT TIL at gøre noget ved at Facebook og Google i dag reelt kontrollerer de fleste medier, ved at levere "relevante reklamer", der passer til "kunderne"! -"Kunderne" er alle der læser eller bruger de medier, der lader Facebook og Google styre deres reklamer! Jeg forsøger at undgå at blive udsat for det, men det er ikke muligt! Jeg kan ikke komentere på f.eks. JP uden en Facebook profil, og DR er vel efterhånden lige så fedtet ind i det, som de andre medier er, og cookies sikrer, at alle likes registreres og gemmes, så firmaer som Cambridge Analytica kan bruge dem til at lave præcise profiler!

Kim Houmøller

Beskat disse parasitter med en omsætningsafgift (oms) på 15% og brug provenuet på D.R & aviser m m. Helt rimeligt de bidrager til det samfund de snylter på.

Kim Folke Knudsen

Så fik vi nyheden om Cambridge Analytica bragt i DR og TV2.

Efter flere dages pause fra, at nyheden først dukkede op i New York Times, Berlingske og Information. Sagen har som Informations debattører dygtigt har vist floreret i udlandet tidligere.

Så langt så godt. Nyheden blev ikke fortiet i den danske presse. Godt for det - Bekræftelse på, at vi har en fri og uafhængig presse.

Den gang FACEBOOK var en tidlig ny opfindelse, da talte jeg med en god ven, som desværre ikke er her mere. Vi talte om tiden med modstandskampen i Danmark under den den 2, Verdenskrig. Vi var enige om et uhyggeligt perspektiv. Hvis en sikkerhedstjeneste som GESTAPO kunne købe sig adgang til danske profiler, så ville modstandskampen være afsluttet meget hurtigt med modstandsbevægelsens nederlag. GESTAPO kunne starte fra en ende af og optrævle hele familienetværket plus deres personlige præferencer og relationer forfra og bagfra.

Papirbaserede arkiver kan destrueres. Det kan oplysninger på en ekstern server ikke uden videre.

Donald Trump: Hvis der er et gran salt af sandhed i de udtalelser, som er fremkommet om Cambridge Analytica, så har den nuværende Præsident Donald Trump og Republikanerne et troværdighedsproblem på højde med en skyskraber.

I bestyrelsen for Cambridge Analytica sidder Steve Bannon, Donalds Trumps forrige tro ideologiske rådgiver. Firmaet Cambridge Analytica skulle via adgang til oplysningerne fra 50 mio. FACEBOOK brugere kunne mappe profiler på de amerikanske vælgere. Formål at målrette nyheder til de mange brugere,som var manipuleret måske endda falske.

Hvilken fantastisk politisk kultur, som kommer ud af denne form for vælgermanipulation.

Brugerne af FACEBOOK profilerne har ikke sagt ja til denne anvendelse af deres informationer.

Steve Bannon er for tiden beskæftiget med at rådgive Front National i Frankrig med strategier til at erobre magten ved et kommende præsidentvalg.

Hvis jeg fik nys om, at det parti, som jeg havde stemt på ved de forrige valg, havde betjent sig af denne avanceret form for mapping af vælgerne og efterfølgende distribution af fordrejede og falske budskaber ? Så ville en ting være sikkert. Det parti ville jeg aldrig stemme på igen.

Men hvad hjælper det at være en forudrettet vælger ?

FACEBOOK har nu med David Zuckerberg i spidsen at gå bodsgang og demonstrere vilje til at underlægge sig parlamentarisk kontrol. Sker det ikke, så fortsætter trafikken ved næste valg og næste valg.

Gør FACEBOOK ikke noget seriøst ved dette spørgsmål, så sælg Jeres aktier alle aktieindehavere i protest. Hvis I mangler en køber, så ring til Donald Trump. Han er god, som køber af aktierne. Så er der i det mindste en synlig forbindelse mellem IT udbyderen og IT manipulatoren.

Der er brug for regler for FACEBOOK, GOOGLE og andre IT-giganters anvendelse af deres META-DATA gerne i form af EU lovgivning eller international lovgivning i WTO regi.

Hvis Donald Trump har betjent sig af de her beskrevne valgkamps metoder ?: Manipulation af vælgerne med fordrejede og falske nyheder, så rækker fantasien sagtens til, at udenlandske sponsorer lige har hjulpet Præsidenten med lidt yderligere mediepåvirkning.

De russiske troldehuse får en ny sammenhæng. Det er ikke usandsynligt, at Rusland ligger inde med artige nyheder om, hvorledes der er bedrevet valgmanipulation via de sociale medier med base i USA. Måske er de russiske troldehuse et svar, som svarer til et våbenkapløb mellem USA og Rusland om Informationskrigen. Her ser USA ud til at stå med de stærke kort. Google, FACEBOOK og lignende er amerikansk ejet multinationale firmaer. Hele sagen er omgivet af hemmelighed og tavshed.

Jeg tænker denne sag. Vi har kun set en lille fjern top af isbjerget. Der venter rigtig mange gode svar på utallige spørgsmål.

Lige en sag for en uafhængig fri og kritisk presse at hage sig fast i som en lille stædig terrier.

Lige en sag for Information at forfølge.