Nyhedsbloggen Historier du skal læse – bare ikke her

Ghettoplanen er Løkkes billet til genvalg

Regeringen satser hele molevitten på at gennemføre en ambitiøs ghettoplan, der skal eliminere ghettoerne inden 2030. Det bliver vælgerne, der til næste år afgør, om de tror på, at planen vil virke. S kan dårligt gøre andet end at stemme for planen, skriver den liberale blogger og kommentator Jarl Cordua
Regeringen satser hele molevitten på at gennemføre en ambitiøs ghettoplan, der skal eliminere ghettoerne inden 2030. Det bliver vælgerne, der til næste år afgør, om de tror på, at planen vil virke. S kan dårligt gøre andet end at stemme for planen, skriver den liberale blogger og kommentator Jarl Cordua

Om nyhedsbloggen

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Kim Folke Knudsen

Hvis nogen tror på, at Regeringens Ghettoplan vil afskaffe boligsociale problemer, fattigdom, og medfølgende kriminalitet, så vil jeg i fremtiden tro på Julemanden. Han er i det mindste RØD.

Julie Sloth Jensen, Torben Bruhn Andersen, Karsten Lundsby, Karsten Aaen, Torben K L Jensen, Steffen Gliese og Anne Eriksen anbefalede denne kommentar

Løkkes geniale ideer giver altid bagslag, uden overdrivelse - denne plan er landsskadelig - skal han have lov til at sidde og grine på ministerbænken, indtil det sker igen - endnu en gang?

Karsten Lundsby, Torben Skov, Torben K L Jensen, Steffen Gliese og Kim Folke Knudsen anbefalede denne kommentar
Kim Folke Knudsen

De vælgere der overvejer at genvælge DF og deres udsendte operatør VLAK Marionet Teateret bør overveje følgende:

Hvis Ghettoplanen er et valgoplæg.

Der er indført et nyt princip. Indførelse af kollektiv straf for beboerne i de udsatte boligområder. Det blev lige sneget ind ad Bagdøren med Trafikminister Ole Birk Olesens direkte kommentar.

Vi går ud og måler på indsatsen i boligområderne. Hvis ikke der sker en forbedring efterfølgende og områderne ikke retter sig selv op. Så eksproprierer vi hele boligforeningen og omdanner den til ejerboliger eller river byggeriet ned. Ud med lejerne. De kan finde så et andet sted at bo. Ole Brik Olesen sagde, at lejerne ville blive tilbudt en ny lejlighed, men hvor og til hvilken leje ?

De ansatte i boligforeningen kan derefter se frem til en fyreseddel, for en kommende ejerforening entrerer ikke med almennyttige boligselskaber. Opgaven udføres i privat regi.

Det er så det lejere i udsatte boligområder skal leve med i fremtiden. De har intet kriminelt begået. De har passet deres arbejde eller modtaget en offentlig ydelse som lovlydige borgere. De har opdraget deres børn i kærlighed og efter bedste evne. Så skal de og deres familie trues med at lejligheden den kan lige ryge i svinget, hvis der er nogen af DF politikerne eller VLAK Marionet Teateret, som har en dårlig dag.

Tænk hvis en dansk regering havde udtalt. Der er for mange skattesvindlere i 2820 Gentofte. Nu måler vi på, om de betaler deres skat rettidigt fremover. Hvis ikke nogen forbedring, så kan der blive tale om, at Regeringen går ind og eksproprierer Jeres hus eller ejerlejlighed.

Jeg så er jeg sikker på, at så var denne Regering ikke Regering fem minutter længere.

Men sådan er der så meget.

Et er vist. I Danmark er der forskel på folk og fæ i Kardemommeby.

Peter Bojsen, Julie Sloth Jensen, Steffen Gliese, Flemming Berger, Anne Eriksen, Karsten Lundsby, Viggo Okholm, Karsten Aaen og Ebbe Overbye anbefalede denne kommentar

Det mest tragiske i denne historie/plan er vel at mange tror det vil give Løkke bedre muligheder for at blive valgt. Hvis det er tilfældet fortæller vi hinanden at flertallet af danskerne egentlig er nogle svin rent menneskelig set. Eller har jeg misforstået noget. Dene regering og den næste med, har vel stadig kun magten hvis flertallet af danskere vil det? D.v.s. At vi hellere vil se urimeligheder end bringe Enhedslisten radikale og Alternativet til magten og med et spørgsmålstegn ved SF?

Karsten Aaen, Ebbe Overbye, Kim Folke Knudsen, Flemming Berger, Karsten Lundsby, Herdis Weins og Torben Skov anbefalede denne kommentar
Rune Rasmussen

Denne såkaldte ghettoplan vil betyde, at folk ikke er lige for loven. Det stemmer desværre godt overens med ideen om, at frihedsrettigheder indskrænkes for nogen, hvilket ophæver hele ideen. Men der er nok en del vælgere, der går mere op i hvor høje aktiekurserne er, om det bliver i år, de skal have nyt sommerhus, og om hvorvidt deres au pair ikke kan klare sig med lidt færre skillinger, fordi prisen på foie gras er røget lidt vejret. Ellers kan de jo bare begynde at blive lidt mere racistiske ligesom DF = Dæmonisering Foretrækkes, etpunktspartiet der hele tiden kaster nye lunser ud til den indre svinehund, partiet du skal stemme på, hvis du er indkroget, apartheidagtig og generelt hader at udvide din horisont, lære noget, lytte til nogen eller opleve noget.

Karsten Aaen, Viggo Okholm, Peter Bojsen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Torben Morten Lund

Jarl Cordua vurderer på kanten af borgerlig fornuft, at denne plan med fokus på indskrænkning, kontrol og sanktioner over for en ikke direkte nævnt, men forstået, gruppe dårligt integrerede indvandrere, der er blevet bosat i den historisk stolte almene boligsektor vil både falde i har med de borgerlige vælgere og socialdemokraterne.
Men Cordua overser et oprør i begge disse lejre, hvor anstændighed og rimelighed næres af de umiskendelige skævheder, dette overgreb indebærer.
Ikke nok stjæler man lejernes penge og lader dem betale for almene boligsociale opgaver, der normalt betales over skatten, ligesom vejindretning og belysning, politiopgaver, hvortil kommer, at beboersammensætningen i disse udpegede områder er bestemt af samme politikere, der nu vil fuppe folk til at betale endnu en gang.
Det er nok håbløst at opfordre Cordua til at bidrage til denne forståelse, men det ville være forfriskende til afløsning af hans spekulative vurderinger.

Torben Morten Lund

Jarl Cordua vurderer på kanten af borgerlig fornuft, at denne plan med fokus på indskrænkning, kontrol og sanktioner over for en ikke direkte nævnt, men forstået, gruppe dårligt integrerede indvandrere, der er blevet bosat i den historisk stolte almene boligsektor vil både falde i hak med de borgerlige vælgere og socialdemokraterne.
Men Cordua overser et oprør i begge disse lejre, hvor anstændighed og rimelighed næres af de umiskendelige skævheder, dette overgreb indebærer.
Ikke nok stjæler man lejernes penge og lader dem betale for almene boligsociale opgaver, der normalt betales over skatten, ligesom vejindretning og belysning, politiopgaver, hvortil kommer, at beboersammensætningen i disse udpegede områder er bestemt af samme politikere, der nu vil fuppe folk til at betale endnu en gang.
Det er nok håbløst at opfordre Cordua til at bidrage til denne forståelse, men det ville være forfriskende til afløsning af hans spekulative vurderinger.

Kim Folke Knudsen

Det skal erindres, at de borgerlige partier V, K, Fremskridtspartiet og DF først var imod, at flygtninge og indvandrer skulle fordeles ud i kommunerne der, hvor der ikke var almennyttige boliger, f.eks ejerboliger, andelsboliger, private udlejningsejendomme med mere. Derfor skete der det, at de samme almennyttige boliger hele tiden blev dem, som skulle trække læsset med integration af borgere.

Det lignede et bevidst forsøg fra de borgerlige partier på at sætte lus i skindpelsen mellem S og R. Reaktionen var helt forudsigelig. På et tidspunkt blev det for meget for de borgmestrer, som var udset til at skulle drive de belastede sociale byområder. Det undrede mig meget, at Det Radikale Venstre ikke den gang så skriften på væggen og gik ind og hjalp Socialdemokraterne med at få spredt opgaven med integration ud på flere kommuner end tilfældet var.

Om alle omstændigheder så lykkedes det politiske formål, at sætte lus i skindpelsen mellem S og R. S blev mere og mere tiltrukket af tanken om, at DF kunne tømme områderne for indvandrere og flygtninge og sende de uønskede borgere hjem, hvor de kom fra.

De samme borgerlige partier, som valgte at lade få almennyttige boligafdelinger hænge på alle integrationsopgaverne i mere end 20 år. De har nu den frækhed at optræde forudrettet og sparke en ekstra gang nedad til " Ghettoen ". VLAK Marionet teateret skyder skylden for de sociale problemer over på boligforeningerne og beboerne med trusler om lukning og ekspropriation, hvis foreningerne ikke tager sig sammen. Det er politisk hykleri på 1 klasse. De svagest stillede borgere skal agere skraldespand og selv løse deres egne sociale problemer med truslen om yderligere sanktioner, mere straf og færre ydelser.

Indfør dobbelt op på straf til både virksomheder og private vedr. økonomisk kriminalitet i områder hvor disse forbrydelser er i overtal.
Idé til områder der kan deltage i en forsøgsordning på 2 år:
København, Gentofte, Lyngby-Taarbæk, Rudersdal, Hørsholm kommuner. Mht. virksomheder og navnlig hvidvask for russiske kunder skærpes straffen navnlig for finansielle virksomheder i kvarteret omkring Holmens Kanal / Laksegade.
Desuden foreslåes et forsøg hvor man straffer politikere tredobbelt for at lyve med tilbagevirkende kraft. Start eventuelt med politikere der tidligere har været bosiddende i Græsted eller har rødt hår og hedder Inger...