Nyhedsbloggen Historier du skal læse – bare ikke her

Hvorfor ikke bygge Stephen Hawking i LEGO?

Eurobricks viser hvordan
Eurobricks viser hvordan

Om nyhedsbloggen

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Anbefalinger

  • Niels Duus Nielsen
  • ulrik mortensen
Niels Duus Nielsen og ulrik mortensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jens Christoffersen

Der er mange måder at hylde et enestående menneske på. Dette er blot én

Bjørn Pedersen

Hvad er det i finder usmageligt eller latterliggørende ved det, Ruth og Anders?

Niels Duus Nielsen

Jeg er sikker på, at Stephen Hawking sidder på sin sky og morer sig. Han havde nemlig humor, i modsætning til så mange andre.

Ole Frank, Erik Karlsen, Anders Funch Lerche, Bjarne Bisgaard Jensen, Herdis Weins og Bjørn Pedersen anbefalede denne kommentar

Det kan godt være, at figuren Stephen Hawking var en konstruktion, men hvad pointen er med at foreslå at bygge en Lego model af Stephen Hawking, det har jeg svært ved at se. Han var først og fremmest en fantastisk dygtig videnskabsmand (og menneske), og det er derfor, han er interessant - ikke på grund af hans fremtoning.

Bjørn Pedersen

@Ruth Gjesing
Så skal man forstå på dig at det er skildringen af hans fysiske fremtoning i sig selv du finder usmagelig? Må man i den forbindelse spørge om du finder helt livagtige fotografier af Hawkings mere, mindre, eller ligeså usmagelige? Ville du blive et mindre interessant eller fantastisk menneske, af at blive skildret i legoblokke eller ville også det være usmageligt?

Den Stephen Hawkings verden lærte at kende, den Stephen Hawkings der nød det meste af verdens respekt, var geniet i kørestolen med robotstemmen. Det burde ikke være svært at forstå at (også) hans fysiske fremtoning, ligesom din og min, var en del af hans væren som menneske, væren som videnskabsmand.

Anders Funch Lerche og Henrik Rasmussen anbefalede denne kommentar

Stephen Hawking var et enestående menneske, der for tjener at blive foreviget på alle de platforme, man kan tænke sig.

Bjørn Pedersen

@Ruth Gjesing
Det er i den grad noget nonsens at påstå at det skulle være "usmageligt" at bygge en legofigur af en verdenskendt videnskabsmand og at mennesker skulle blive mindre interessante af at blive foreviget som en legofigur.

Erik Karlsen, Anders Funch Lerche og Henrik Rasmussen anbefalede denne kommentar
Anders Sørensen

Er det at latterliggøre folk at bygge dem i LEGO dagen efter deres død? Ja. Det er svært at mene andet, skulle jeg mene. Dermed ikke sagt, at latterligørelse er af det onde. Man må da bestemt latterliggøre, som man har lyst. Later er godt. LEGO er godt. Man må da bestemt lave LEGO af alle nyligt afdøde. Det er ikke en voldsom krænkelse. Men det er i sin natur latterliggørelse.

Anders Sørensen -
Hvorfor i himlen højhellige navn skulle det i sin natur være latterliggørelse at bygge nogen i LEGO ????

Bjørn Pedersen

@Anders Sørensen
"..dagen efter deres død"? Du klikkede tydeligvist ikke på linket øverst, hva? Det første indlæg i tråden: "Posted October 8, 2010".

Og nej, det er ikke "i sin natur" latterliggørende at bygge en figur af en berømt person i Lego. Ikke mere latterliggørende end at bygge dem i marmor, bronze. Det er et udtryk for dit eget syn på Hawkings du projicerer ovenpå dem, der på deres helt egne, små-nørdede måder hylder andre mennesker.