Nyhedsbloggen Historier du skal læse – bare ikke her

»Det er ikke en mulighed ikke at stole på nogen«

Tillid er en grundpille i det moderne, åbne samfund, og netop derfor udgør ’fake news’ og spredning af misinformation et kæmpe problem. »Det er ikke en mulighed ikke at stole på nogen,« som medieforsker og leder af Digital Polarization Initiative, Mike Caulfield, siger i dette indlæg
Tillid er en grundpille i det moderne, åbne samfund, og netop derfor udgør ’fake news’ og spredning af misinformation et kæmpe problem. »Det er ikke en mulighed ikke at stole på nogen,« som medieforsker og leder af Digital Polarization Initiative, Mike Caulfield, siger i dette indlæg

Om nyhedsbloggen

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Anbefalinger

  • Arne Albatros Olsen
Arne Albatros Olsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

John Michael Foley

I skrivende stund er den hybride krig allerede i gang, hvor der er eksempler på at et lands økonomi og samfundsvigtig og kritisk infrastruktur samt IT-systemer angribes, og hvor fake news forsøger at destabilisere og vildlede de demokratiske institutioner, samfundet og befolkningen.
Bekæmpelse af cybertruslerne, herunder beskyttelse af kommunikation og information samt samfundsvigtig og kritisk infrastruktur er derfor en bredere fælles sag, der kræver innovation, nytænkning og løsninger, udover hvad der hidtil er set.
Det er derfor afgørende at staten tager vare på beskyttelse af samfundet og befolkningen mod cybertruserne. Det er desværre ikke sket indtil nu og det er pinligt, at Danmark placeret på en 34. plads i en spritny international FN undersøgelse vedr. cybersikkerhed.