Nyhedsbloggen Historier du skal læse – bare ikke her

Sikkerhedsekspert: Millioner af danskere er også gået i Facebook-fælde

Herhjemme har millioner af danskere kørt de såkaldte ’name-tests’, hvor man se, hvordan man ser ud, når man bliver ældre, hvem ens bedste ven er osv. Det er faktisk samme metode, hvor de støvsuger stribevis af oplysninger, fordi brugeren giver dem lov, siger Peter Kruse, it-sikkerhedsekspert hos CSIS Security Group
Herhjemme har millioner af danskere kørt de såkaldte ’name-tests’, hvor man se, hvordan man ser ud, når man bliver ældre, hvem ens bedste ven er osv. Det er faktisk samme metode, hvor de støvsuger stribevis af oplysninger, fordi brugeren giver dem lov, siger Peter Kruse, it-sikkerhedsekspert hos CSIS Security Group

Om nyhedsbloggen

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Ryan Klitholm

Og først nu, efter alle tåbeårene med FB, vågner de kloge hoveder op og hopper af vognen! Så længe der er kroner i skidtet, bruger selv de fremsynede (og skulle man formode mest betænkelige ved fremtiden for deres afkom) dette mest menneskefordummende middel på at komme frem for enhver pris. Egen vinding skyr klart ingen midler for gevinsten her og nu. FB er glidebanen til total ligegyldighed for det almindelige menneske. Vi, der ikke gider lortet, betaler samme pris.

Kim Folke Knudsen

FACEBOOK har så mange brugere, at der er et åbenlyst behov for det medie, uanset hvor sure folk er over sagen med CAMBRIDGE ANALYSIS. FACEBOOK skaber kontakt mellem mennesker. Det er i sig selv et positivt og ædelt formål. FACEBOOK stiller ikke deres ydelser til rådighed uden at tjene penge. Det der mangler er etiske retningslinier fra FACEBOOK, som mere tydeligt beskriver de tilfælde data kan udveksles og de tilfælde, hvor data ikke kan udveksles.

FACEBOOK, GOOGLE og andre multinationale store spillere har nu fået så meget magt, at der må en eller anden form for rammelovgivning enten i WTO eller i EU til for at regulere disse virksomheders brug af data. Det kunne være f.eks rammelovgivning, som gør manipulation med FAKE NEWS ulovlig.

Jeg synes, at det er positivt, at FACEBOOKS stifter Mark Zuckerberg har anerkendt, at FACEBOOK har svigtet i sagen med CAMBRIDGE ANALYSIS. FACEBOOK må i dialog med deres brugere og udvise mere åbenhed end hidtil, om hvorledes firmaet benytter information fra brugerne til at tjene penge.

Der er en tendens til nu, at skyde hele skylden på FACEBOOK. Måske skulle fokus rettes på de politikere og statsmænd, der hyrer firmaer, som CAMBRIDGE ANALYSIS til at manipulere vælgerne med falske nyheder og med tilsvining af de modkandidater der er til den kandidat, som har hyret CAMBRIDGE ANALYSIS.

CHANNEL 4 afsløring af de lyssky metoder i firmaet CAMBRIDGE ANALYSIS viser, hvor skadelig den slags konsulentbureauer er for hele demokratiet.

At USA´s Præsident Donald Trump og hans valgkampagne kom til magten ved at bruge CAMBRIDGE ANALYSIS metoder til manipulere vælgerne, det siger alt. Donald Trumps store strateg i valgkampen i efteråret 2016 var chefideologen Steve Bannon.

CAMBRIDGE ANALYSIS konsulenter praler med, at Donald Trump vandt det amerikanske valg med +40.000 stemmer i 3 svingstater, selvom Demokraterne totalt set fik +2,9 mio flere stemmer end Republikanerne.

Steve Bannon er bestyrelsesmedlem i firmaet CAMBRIDGE ANALYSIS, og har sikkert draget økonomiske fordele af firmaets engagementer.

For tiden er Steve Bannon rådgiver for det højreekstremistiske parti FRONT NATIONAL med henblik på, at Marine Le Pen kan vinde det næste Præsidentvalg i Frankrig over Emanuel Macron. Hvorfor skulle Steve Bannon holde sig tilbage med at bruge lignende svinske metoder, som dem hans firma CAMBRIDGE ANALYSIS lever af.

Skandalen afslører et Republikansk parti i USA, som er korrupt og pilråddent.

I stedet for at pege fingre af brugerne af FACEBOOK med konspiratoriske påstande om at de er gået i en fælde, så burde Information interesse sig for, hvilke partier og hvilke valgkampe, hvor firmaet CAMBRIDGE ANALYSIS har manipuleret og svindlet med nyhederne. De partier som benytter lyssky firmaer som CAMBRIDGE ANALYSIS, de viser, at deres egne visioner er så ringe, at de er nød til at ty til beskidte og svinske metoder for at skaffe sig vælgere.

Bjarne Bisgaard Jensen og Jens Erik Starup anbefalede denne kommentar
Ryan Klitholm

FB bestemmer, hvordan især børn og unge lærer skal omgås socialt, hvis de ikke vil afskære sig fra den større verden. At påstå at verden har brug for FB, er stjernevås.

Jan Nielsen, Per Torbensen og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar
Kim Folke Knudsen

Apropos det med at klikke på en APP lidt for hurtigt.

Mit indlæg kl.03.11 indeholdt desværre en fejl. Firmaet som Steve Bannon er bestyrelsesmedlem i er CAMBRIDGE ANALYTICA og ikke CAMBRIDGE ANALYSIS. Jeg beklager min fejl her, hvis der skulle været et firma med navnet CAMBRIDGE ANALYSIS. I så fald har dette firma ingen lod i min kritik ovenfor.

Derfor bringer jeg indlægget igen med det korrekte firmanavn CAMBRIDGE ANALYTICA.

FACEBOOK har så mange brugere, at der er et åbenlyst behov for det medie, uanset hvor sure folk er over sagen med CAMBRIDGE ANALYTICA. FACEBOOK skaber kontakt mellem mennesker. Det er i sig selv et positivt og ædelt formål. FACEBOOK stiller ikke deres ydelser til rådighed uden at tjene penge. Det der mangler er etiske retningslinier fra FACEBOOK, som mere tydeligt beskriver de tilfælde data kan udveksles og de tilfælde, hvor data ikke kan udveksles.

FACEBOOK, GOOGLE og andre multinationale store spillere har nu fået så meget magt, at der må en eller anden form for rammelovgivning enten i WTO eller i EU til for at regulere disse virksomheders brug af data. Det kunne være f.eks rammelovgivning, som gør manipulation med FAKE NEWS ulovlig.

Jeg synes, at det er positivt, at FACEBOOKS stifter Mark Zuckerberg har anerkendt, at FACEBOOK har svigtet i sagen med CAMBRIDGE ANALYTICA. FACEBOOK må i dialog med deres brugere og udvise mere åbenhed end hidtil, om hvorledes firmaet benytter information fra brugerne til at tjene penge.

Der er en tendens til nu, at skyde hele skylden på FACEBOOK. Måske skulle fokus rettes på de politikere og statsmænd, der hyrer firmaer, som CAMBRIDGE ANALYTICA til at manipulere vælgerne med falske nyheder og med tilsvining af de modkandidater der er til den kandidat, som har hyret CAMBRIDGE ANALYTICA.

CHANNEL 4 afsløring af de lyssky metoder i firmaet CAMBRIDGE ANALYTICA viser, hvor skadelig den slags konsulentbureauer er for hele demokratiet.

At USA´s Præsident Donald Trump og hans valgkampagne kom til magten ved at bruge CAMBRIDGE ANALYTICA metoder til manipulere vælgerne, det siger alt. Donald Trumps store strateg i valgkampen i efteråret 2016 var chefideologen Steve Bannon.

CAMBRIDGE ANALYTICA konsulenter praler med, at Donald Trump vandt det amerikanske valg med +40.000 stemmer i 3 svingstater, selvom Demokraterne totalt set fik +2,9 mio flere stemmer end Republikanerne.

Steve Bannon er bestyrelsesmedlem i firmaet CAMBRIDGE ANALYTICA, og har sikkert draget økonomiske fordele af firmaets engagementer.

For tiden er Steve Bannon rådgiver for det højreekstremistiske parti FRONT NATIONAL med henblik på, at Marine Le Pen kan vinde det næste Præsidentvalg i Frankrig over Emanuel Macron. Hvorfor skulle Steve Bannon holde sig tilbage med at bruge lignende svinske metoder, som dem hans firma CAMBRIDGE ANALYTICA lever af.

Skandalen afslører et Republikansk parti i USA, som er korrupt og pilråddent.

I stedet for at pege fingre af brugerne af FACEBOOK med konspiratoriske påstande om at de er gået i en fælde, så burde Information interesse sig for, hvilke partier og hvilke valgkampe, hvor firmaet CAMBRIDGE ANALYTICA har manipuleret og svindlet med nyhederne. De partier som benytter lyssky firmaer som CAMBRIDGE ANALYTICA, de viser, at deres egne visioner er så ringe, at de er nød til at ty til beskidte og svinske metoder for at skaffe sig vælgere.

Link til wikipedia Steve Bannon
https://en.wikipedia.org/wiki/Steve_Bannon
Link til wikipedia CAMBRIDGE ANALYTICA
https://en.wikipedia.org/wiki/Cambridge_Analytica