Nyhedsbloggen Historier du skal læse – bare ikke her

Endnu en uheldig russisk journalist

Den russiske undersøgende journalist Maxim Borodin er under mystiske omstændigheder ’faldet’ og omkommet. Omstændighederne er ikke klarlagt, andet end at vi ved at Borodin faldt fra 5. sal
Den russiske undersøgende journalist Maxim Borodin er under mystiske omstændigheder ’faldet’ og omkommet. Omstændighederne er ikke klarlagt, andet end at vi ved at Borodin faldt fra 5. sal

Om nyhedsbloggen

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Randi Christiansen

Hvis man har sit liv kært, skal man vide, hvem man skal holde sig fra. Det er ikke godt, hvis det er livsfarligt at kritisere staten.

Thomas Bindesbøll

Endnu en modig russisk journalist død / dræbt, under mystiske "omstændigheder".
Det gør lige ondt, hver gang, men hatten af for Borodin, der turde tale og skrive magten midt imod...
Så husk dem alle, lige fra de "kendte" som søde Anna Politkovskaja, til de ukendte, der har betalt den højeste pris for at grave i den nuværende russiske mafia-stats mest beskidte "affærer"....for at bruge et mildt ord.

Iflg både Borodins russiske chefer og udenlandske medier, arbejdede han senest med at afdække en russisk udgave af "Blackwater"-typer, dvs. deciderede russiske lejesoldater, der får betaling for at slås for Assad & Co.
Vi taler om op til 2500 mand, "professionelle typer".

Heri ligger nok den foreløbig mest sandsynlige "forklaring" på, hvordan arme Borodin "fald ud" fra sin altan.

Putins Rusland er en mafia-stat, og den styres - som vi ser - efter samme beskidte metoder.

Randi Christiansen

" ... en russisk udgave af "Blackwater"-typer, dvs. deciderede russiske lejesoldater, der får betaling for at slås for Assad & Co.
Vi taler om op til 2500 mand, "professionelle typer."

At en stat har lejesoldater er vel hverken sjældent eller forbudt? Spørgsmålet er selvfølgelig, hvorledes de opererer, og hverken usa, england, kina og andre har noget særlig pænt generalieblad desangående. Så hold lige op med at smide med sten, når man selv bor i et glashus.

Ruslands destabilisering - i form af oligarker, der har overtaget fællesejet, og som forsvarer deres røvergods med grumme metoder - har vesten et meget stort medansvar for. Og mafiøse metoder er desværre et stadig mere omsiggribende problem, iflg nogen er mafiaen godt igang med at overtage verdensøkonomien.

De metoder, som vi på tv blev præsenteret for forleden i dokumentaren 'universets herre', hvor en tidligere investeringsrådgiver i en af de helt store banker fortalte om de svindelmetoder, som i udstrakt grad blev praktiseret, og som har bragt de stater, som blev spekuleret imod, på fallittens rand og udover - f.eks. spanien, hvor civilbefolkningen er udpint - er ligeså mafiøse, som vi mistænker putin og co for at være.

Så lad os lige få lidt perspektivering, tak - den finger, man peger mod rusland, efterlader 3 fede fingre, som peger tilbage på afsender.