Nyhedsbloggen Historier du skal læse – bare ikke her

Indtil 1990’erne skulle journalister tjekkes af MI5, før de kunne blive ansat hos BBC

BBC har i årevis nægtet, at journalister blev undersøgt for subversive politiske holdninger. Men det blev de. Paul Reynolds, tidligere korrespondent hos BBC, opruller historien
BBC har i årevis nægtet, at journalister blev undersøgt for subversive politiske holdninger. Men det blev de. Paul Reynolds, tidligere korrespondent hos BBC, opruller historien

Om nyhedsbloggen

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Anbefalinger

  • Espen Bøgh
  • Bettina Jensen
Espen Bøgh og Bettina Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Man må undre sig når man læser historien, - her boltrede kontrollanterne sig helt udenfor politisk kontrol af nogen art, - og det endda før 2. VK.

Skandalerne der fulgte i 1950-60erne med den ene russiske spionring efter den anden, og hvor især huskes; "Guy Burgess – Donald Maclean – Anthony Blunt – Kim Philby", og alene akkrediteret for deres afgang fra et af de fine universiteter - Oxford og Cambridge, som åben adgangsbillet uden screening, viste tåbeligheden og svagheden hos efterretningstjenesten.

Desværre en eliten svaghed i bedømmelsen af sig selv, - eller rettere en mangel selvkritisk indstilling overfor den universitære elite og adelen, og som blev gentaget i det uendelige.

Den universitære elite i efterretningstjenesterne, og adelen i militæret som de øverste ledere, til trods for deres mange fejltagelser, og manglende krigsuddannelse.

Montgomery var ikke den store general, hvilket skal ses i hans mange fejltagelser igen og igen, uden det fik følger.

Michael Pedersen

Det er demokratiets evige dilemma: Hvordan kan vi beskytte demokratiet mod udemokratiske kræfter og samtidige agere som demokrater.

Bettina Jensen

Michael Pedersen, demokratiets styrke og kraft består måske netop i at det praktiseres; problemerne opstår når det blot er en skueproces.

christen thomsen

Man hæfter sig ved, at det er en praksis, som fremstilles som noget, der er overstået. Det er fortid. 'Vi' - BBC - gør det ikke mere, så nu kan vi godt skrive om det. En af grundende kunne være, at det er helt unødvendigt at 'vette' BBCs journalister med den slags direkte formaninger (læs: trusler) fra MI5. Man kan lave en forholdsvis simpel test: hvor mange gange, og i hvilke programmer, bringer BBC idag noget, der kunne opfattes som 'subversivt' (læs: går imod regeringens politik på et givent område)?

christen Thomsen, 27. april, 2018 - 16:22

Den slags ting er vel i grunden subversive overfor et demokratisk samfunds frihedsrettigheder for borgerne, - retten til at tænke anderledes end de får besked på, eller bliver oplyst om som politisk sandhed.

Henrik Leffers

Når man ser hvor ens 95% af den danske presse er, så burde man måske spørge, om der ligger en politisk opfattelse bag Ritzau pressens monopol på "de rigtige meninger" og især om, hvordan det sikres, at alle støtter op om et "neoliberalt demokrati"...