Nyhedsbloggen Historier du skal læse – bare ikke her

Langt flere end 87 mio. brugeres data blev brugt af Cambridge Analytica

Ifølge tidligere Cambridge Analytica-ansat, er antallet af berørte Facebook-brugere langt større end det tal, som er offentliggjort af Facebook
Ifølge tidligere Cambridge Analytica-ansat, er antallet af berørte Facebook-brugere langt større end det tal, som er offentliggjort af Facebook

Om nyhedsbloggen

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Anbefalinger

  • Anne-Marie Krogsbøll
Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne artikel

Kommentarer

En besynderlig og hyklerisk forteelse fandt sted; Politikere i England og i demokratiets navn indkaldte mennesker til høring omkring Cambridge Analyticas brug af Facebook profilers data, og kort før dette i Amerika en høring med Mark Zuckerberg om Facebook og deres beskyttelse af brugernes data"!?

Formålet var, at demokratiet og dets værdier skulle beskyttes, - og ja, glorien skulle vel også pudses lidt for demokratiets skyld.

En tidligere høring med politikere i Amerika om NSAs krænkelse af borgeres rettigheder, i strid med den amerikanske forfatning, - som følge af Edward Snowdens afsløringer, endte med også at afsløre lederne af NSA, og ikke mindst også de løj bevidst og groft overfor politikerne ved høringen.

I det første tilfælde ser vi hvorledes smarte Tech-forretningsfolk, - "udnytter unge nørder" til deres projekter, og finder rige politiske kunder til deres, som omvendt også ser yderligere en fordel i at puttepenge i deres mildest talt udemokratiske drømme, og virkeliggøre dem derigennem.

Hensigten er økonomisk at nedbryde de demokratiske principper overalt hvor det kan lade sig gøre fra en position i baggrunden, - men samtidig afslører det også at den frie markedsgørelse data via reklamesalg om omlægning til aktie investering, ender i det rene gevinstmaksimering uden hensyn til demokratiske værdier, men snarere det modsatte, med "frit slag i bolledejen" for slag af borgernes personlige oplysninger, så gevinstmaksimeringen kan opfyldes.

Ved disse politiske høringer er politikerne særlig interesseret i "Whistleblowers" som deres bedste vidner imod dette, og som særdeles ægte vidner overfor virksomhedernes lederes og advokaters bortforklaringer og småtingslig gøren af deres "forretningsmodel" som hvilede den på et helt naturligt og legitimt samfundsansvarligt grundlag.

Den politiske forargelse er næsten endeløs over dette overgreb på demokratiets værdier, for det rykker totalt og aldeles ved vor forståelse af demokratiets værdi - via de penge og den personlige som enkelte vil gøre til deres via en skjult påvirkning via digitale medier som Facebook m.fl.

Overfor dette står Edward Snowdens afsløringer af NSAs totalitære masseindsamling af borgernes oplysninger overalt på verdensplan, - i et omfang "der får de tidligere STASI i Østtyskland til at fremstå som en sølle flok spejderdrenge i korte bukser".

Forargelsen er derimod ikke rettet mod denne overtrædelse af den amerikanske forfatning, som disse mennesker helt bevidst har overtrådt med fuld overlæg, - men derimod alen rettet mod Edward Snowden som "Whistleblower", og landsforræder imod den "naturlige patriotiske ideologi" som det demokratisk vigtigste for demokratiet - i Amerika!

Selv om lederne løj groft overfor politikerne ved høringerne om deres overtrædelse af den "hellige - til tider" amerikanske forfatning, og afviste aflytninger imod forfatningen og amerikanske statsborgere, så blev ingen af dem på den baggrund retsforfulgt.

Et demokratisk dobbeltspil af rang , der i øvrigt viste hvor meget mange store amerikanske tech-virksomheder samarbejdede med NSA i det skjulte, men også hvor meget venner og allierede blev anset for "venner og allierede", - som Amerika alligevel stak en kniv i ryggen på, ved at aflytte landendes politiske lederes og administrationer helt indiskriminativt.

De demokratiske rettigheder er under pres i disse år såvel fra ydre politisk side - og værst fra ens venner og allierede, der anser os(behandler os) som var vi fjender, helt på linje med de lande og ideologier som vi almindeligvis betragter som ideologier vi finder frastødende og ikke vil ind under.

Anne-Marie Krogsbøll, Kim Folke Knudsen, Mette Olesen og Torben Skov anbefalede denne kommentar
Ib Christensen

Er sagen her meget anderledes end hvad CEPOS selv tilstår de foretager sig her i landet?
De har jo tilstået at de manipulerer med danskerne. Med resultatet netop at fratage danskerne deres frie valg, og bytte dem ud med CEPOS rationelle valg.

Anne-Marie Krogsbøll, John Poulsen og Torben Skov anbefalede denne kommentar
Kim Folke Knudsen

Skandalen med Cambridge Analytica vokser i omfang. Endnu er udsigten kun en lille spids af isbjerget, som rager op over horisonten.

Det Republikanske partis medansvar: at betjene sig af den slags lyssky valgkamp afslører et amerikansk parti, som er nedsmeltet i et interessemorads af korruption, penge, manipulation og demagogisk tale overfor de amerikanske vælgere.