Nyhedsbloggen Historier du skal læse – bare ikke her

Undskyld

Det er hverken Mark Zuckerberg eller Facebook, som har ødelagt internettet. Den digitale verden har længe været på vildspor. En par håndfulde pionerer forklarer...
Det er hverken Mark Zuckerberg eller Facebook, som har ødelagt internettet. Den digitale verden har længe været på vildspor. En par håndfulde pionerer forklarer...

Om nyhedsbloggen

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Anbefalinger

  • Didde Elnif
Didde Elnif anbefalede denne artikel

Kommentarer

Henrik Leffers

Interessant artikel... Men hvis du er begejstret -eller afhængig- af Facebook, er den nok ikke så rar at læse, du risikerer at føle dig, som en idiot når du er færdig!. Nedenfor er et (blandt mange) citater som NY-times understregede:
Facebook is a fundamentally addictive product that is designed to capture as much of your attention as possible without any regard for the consequences.

jan henrik wegener

Har ikke gennemlæst det hele. Men det med at det er vanedannende er da ikke noget enestående, for det er der så meget der er også ud over søde sager, koffein og for mange nikotin, og fortsæt med den lange liste. Her kunne ikke blot mobiltelefoner og computere, men før det TV, radio, film, bøger, ja, og aviser nok tilføjes den "suspekte" liste.

Jeg synes Stallmans kommentar er værd at fremhæve, også i forhold til en dansk kontekst hvor der tales med entusiasme om at indføre kontantløse butikker.
"We need a law. Fuck them — there’s no reason we should let them exist if the price is knowing everything about us. Let them disappear. They’re not important — our human rights are important. No company is so important that its existence justifies setting up a police state. And a police state is what we’re heading toward.
We need a law that requires every system to be designed in a way that achieves its basic goal with the least possible collection of data. Let’s say you want to ride in a car and pay for the ride. That doesn’t fundamentally require knowing who you are. So services which do that must be required by law to give you the option of paying cash, or using some other anonymous-payment system, without being identified. They should also have ways you can call for a ride without identifying yourself, without having to use a cell phone. Companies that won’t go along with this — well, they’re welcome to go out of business. Good riddance."