Redaktionen læser

Cambridge Analytica lukker ned, men ser ud til at genopstå som Emerdata

Nyheden om at Cambridge Analytica lukker ned ovenpå skandalen om uretmæssig brug af millioner af facebook-brugeres data har et twist
The Register
Nyhedsbloggen
Nyheden om at Cambridge Analytica lukker ned ovenpå skandalen om uretmæssig brug af millioner af facebook-brugeres data har et twist

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Espen Bøgh

Det er hverken Cambridge Analytica eller Emerdata der er særlig interessante - udover deres anskaffelse af data, det er derimod den rigmænd / kvinder der vil købe disse data i de sammenhænge som mener de har brug for i politisk økonomisk øjemed, - der er det virkelig interessante.

Deres hensigter er næppe i overensstemmelse med demokrati på nogen som helst måde, men derimod langt mere af herskernatur, ledende samfundsklasse i stil med Margaret Atwood bog fra 1985; "The Handmaid's Tale", og hvor den frihed denne herskende klasse taler så smukt om, alene tilkommer dem og ingen andre.

Deres opfattelse af demokrati handler om dem selv i et og alt, og i renhedens navn læner de sig op ad religionen for at retfærdiggøre deres handlinger imod og af andre mennesker, som de i klasseskellets forståelse holder nede med militær magt.

Samtidig lever de deres eget dekandente liv bag facaden af troskab til religionen, gud, fædrelandets frelse, og bag den fysiske barriere af en mur, og de lejesoldater de betaler til at holde den orden i samfundet som de vil have. der alene tilgodeser deres livsstil med tilhørende goder.

Goder de samler ved ran og voldtægt og anden kriminalitet som de finder berettiget, for deres livsstil, og imod de fæle oprørere, der vil fratage dem magten fordi de ikke vil finde sig i den voldelige undertrykkelse, der sker fra den herskende klasse.

Jens Erik Starup, Torben Bruhn Andersen, Bjørn Pedersen og Henrik Leffers anbefalede denne kommentar
Henrik Leffers

Espen har helt ret! Jeg har siden Cambridge Analytica historien startede, undret mig over at ingen fokuserede på, hvem der købte "ydelserne" af Cambridge Analytica. Det er der historien ligger, men selv i Information har det overhovedet ikke været nævnt!

Jens Erik Starup, Bjarne Bisgaard Jensen og Torben Bruhn Andersen anbefalede denne kommentar