Nyhedsbloggen Historier du skal læse – bare ikke her

Det delte Venstre

Splittelsen i Venstre i synet på udlændinge og EU rummer et potentiale til at brække partiet midtover og true dets ikke længere naturgivne position som det ledende parti i blå blok, vurderer Jarl Cordua
Splittelsen i Venstre i synet på udlændinge og EU rummer et potentiale til at brække partiet midtover og true dets ikke længere naturgivne position som det ledende parti i blå blok, vurderer Jarl Cordua

Om nyhedsbloggen

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Anbefalinger

  • Kim Folke Knudsen
Kim Folke Knudsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Kim Folke Knudsen

Prisen for at være VLAK Marionet Teater for His Masters Voice Kristian Thulesen Dahl (DF) er ved at vise sig for det en gang så stolte liberale parti Venstre.

Det hedder enten: Sæt så den stopklods op for DF eller gør som Fru Støjberg hyl med de ulve du er i selskab med og hyle den kan den dame, så hun næsten overdøver DF og Nye Borgerlige.

Det tragiske for 3 trekløver regeringen VLAK er følgende:

Går det Venstre godt i meningsmålingerne - Nej det gør det ikke og nu er spliden ikke langt væk internt i partiet.

Går Det Liberal Alliance godt i meningsmålingerne - Nej det gør det slet ikke. Årsagen jeg afventer gerne bud her i avisen.

Går det Det Konservative Folkeparti godt i meningsmålingerne. Ja en smule. De samler vælgere op fra Venstre og Liberal Alliance, men der er langt til fordums gode tider med Poul Schlüter og 23,4% af stemmerne tilbage i 1984.

Går det så godt med den egentlige leder for hele foretagendet DF. Ja det gør det. Eneste problem der er ved at opstå et nyt nationalistisk parti Nye Borgerlige, som kan kapre vælgere fra DF:

Regeringen var borgerlig og liberal, men dens politik fremmer nationalisterne og ikke egne værdier.

Konsekvensen af et valg, hvor landets næststørste parti DF vælger at trække i teatertrådene bag fra fremfor at påtage sig det nødvendige regeringsansvar. Regeringen udfører og DF fører smart regeringens tøjler hen i den retning, som partiet selv ønsker.

Socialdemokraterne skal vogte sig for ikke at havne i den samme rolle efter næste valg. De trækker læsset og DF griner hele vejen hjem til Thyregod. SF kan i en kommende koalition af S-DF og SF for alvor havne i rollen som hjælpesocialist eller skal vi sige stumtjener for DF´s magtudøvelse.

Er der nogen danske politikere, der kan forestille sig en anden måde at samarbejde på mellem partierne end ovenstående ?