Nyhedsbloggen Historier du skal læse – bare ikke her

Gadeskilte med vigtig viden eller ligegyldig info?

Journalist Anders Olling og andre twitterbrugere har fundet eksempler på gadeskilte, hvor den ekstra info bare gør hele forskellen. Vores favorit: »Hyrdevangen – navn konstrueret af hyrde og vang«
Journalist Anders Olling og andre twitterbrugere har fundet eksempler på gadeskilte, hvor den ekstra info bare gør hele forskellen. Vores favorit: »Hyrdevangen – navn konstrueret af hyrde og vang«

Om nyhedsbloggen

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • Maj-Britt Kent Hansen
David Zennaro og Maj-Britt Kent Hansen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Foretrækker han i stedet at gaderne bare har numre som i United Bluff. Fx 5th Avenue, 52nd Street - hold da op, hvor må det være kedeligt.
Indrømmet mange gadenavne afspejler mangel på kommunal fantasi, og er udtryk for en lemmingeeffekt. Talrige veje i forstæderne er flade og fantasiløse, mens man i byernes ældre kvarterer kan finde sjove, finurlige, og gadenavne, der refererer tilbage til historiske hændelser el. personer. Fx Kattesundet, Naboløs, Murer Tonnys Stræde, Hyskenstræde osv. Nogle af gadenavne giver anledning til mild forundring. Hvorfor er der en Argentinavej midt i et kvarter, hvor vejene udelukkende refererer til områdets grønne karakter. Osv.
Andre gadenavne fortæller om kommunernes underdanighed overfor magthaverne. Hvorfor ligger der fx en Rantzausgade - opkaldt efter en af landets værste bondeplagere - i et gl. arbejderkvarter på Nørrebro.
Så mere kommunal fantasi tak!

Herdis Weins

Arne Lund -
det er vist kun i NY, der findes gader med numre - og det er kun de store af dem. Så det ....
Her i Odense har gadenavnene også forklaringer, hvilket er rart, når man løber ind i navne som f.eks. Klingenberg, Flakhaven, Filosofhaven, Falen, Mageløs eller Klaregade. Og Vindegade hedder ikke vindegade, fordi man kan vinde noget eller er fuld af spillebuler, men fordi den snor sig.