Nyhedsbloggen Historier du skal læse – bare ikke her

Ingen nazi-hilsen fra Inge

’Lille Henrivende Inge’, den yngste individuelle medaljetager ved de Olympiske Lege, løftede som mange sportsudøvere ved OL i 1936, ikke armen i nazi-hilsen ved præmieoverrækkelsen. Det var nok næppe en bevidst politisk protest fra den 12-årige Inge Sørensen, men svømmeren stillede ikke efterfølgede op til svømmekonkurrencer arrangeret af Nazityskland
’Lille Henrivende Inge’, den yngste individuelle medaljetager ved de Olympiske Lege, løftede som mange sportsudøvere ved OL i 1936, ikke armen i nazi-hilsen ved præmieoverrækkelsen. Det var nok næppe en bevidst politisk protest fra den 12-årige Inge Sørensen, men svømmeren stillede ikke efterfølgede op til svømmekonkurrencer arrangeret af Nazityskland

Om nyhedsbloggen

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Steffen Gliese

Der er udmærkede historier om folk, der ikke helt havde fulgt så meget med i den politiske udvikling, men pludselig fik det tæt på.
Jeg fik således engang den skønne historie om, at tidens førende danske Wagnersopran, Dorothy Larsen, havde accepteret en invitation til at synge i Tyskland et sted, men så blev gjort opmærksom på det problematiske i forehavendet. Hun kunne ikke rigtigt smyge sig udenom, men meddelte i stedet arrangørerne, at hun kun ønskede at synge på dansk. :-D

En sådan civilcourage er den national tennisstjerne Wozniacki ikke besiddelse af. Hun stiller rask væk op til en mix double sammen med Hide Ruslands diktator, Lukasjenko.
Selvom Woznizcki bor i skattelyet Monaco, så er hun lige blevet ridder af Dannebrog - hvilket jo også siger noget om dronningens mangel på civilcourage. .