Nyhedsbloggen Historier du skal læse – bare ikke her

#MeToo kommer til musikbranchen: Spotify fjerner R. Kelly m.fl. fra deres katalog

R. Kelly og XXXTentacion er blandt de kunstnere, som droppes af Spotify. Det sker som led i implementeringen af musiktjenestens ny ’Hate Content and Hateful Conduct’ politik
R. Kelly og XXXTentacion er blandt de kunstnere, som droppes af Spotify. Det sker som led i implementeringen af musiktjenestens ny ’Hate Content and Hateful Conduct’ politik

Om nyhedsbloggen

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Markus Lund

Det er godt nok langt ude. Bliver bibliotekerne dog de næste, der begynder at brænde bøger af? Så lad da være med at låne dem. Kritik af overgreb må ikke føre til kunstnerisk censur! Der skal gøres forskel på sangenes indhold og kunstneren som privatperson. Er der tale om hadefulde tekster a la hvidmagtsmusik såsom NSBM og nazistisk Oi-punk eller homofobisk reggae, først da bør man blokere for det.

Markus Lund

On Thursday, one music-industry institution finally announced that it, at least, would not promote alleged abusers. As part of Spotify’s newly announced “Hate Content and Hateful Conduct” policy, XXXTentacion’s songs have been removed from playlists controlled by the world’s most popular streaming service. So has the music of R. Kelly, the R&B star alleged to have routinely preyed on young and underage women. Their music will remain available to call up on Spotify, but will be absent from the company’s editorially or algorithmically generated playlists, whose users can rank in the millions.

Okay så. Jamen det er jo helt deres egen sag, hvis Spotify vælger ikke at promovere musikken, men at den stadig er tilgængelig for dem, der måtte være fans og ønske at lytte til den. Dvs. der er IKKE tale om smagsdommeri, og det er en grad til forskel, som man ikke kan tyde ud fra den misvisende overskrift.