Nyhedsbloggen Historier du skal læse – bare ikke her

Når politiske ekstremister kommer øverst i søgeresultatet

Det var journalisten Carole Cadwalladr, som afslørede Cambridge Analyticas Facebook-manipulationer. Hendes nye bog ’De skjulte algoritmer’ udkommer nu på dansk. Her et uddrag af bogen
Det var journalisten Carole Cadwalladr, som afslørede Cambridge Analyticas Facebook-manipulationer. Hendes nye bog ’De skjulte algoritmer’ udkommer nu på dansk. Her et uddrag af bogen

Om nyhedsbloggen

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Anbefalinger

  • Olaf Tehrani
Olaf Tehrani anbefalede denne artikel

Kommentarer

Espen Bøgh

Præsident Trumps nye sikkerhedsrådgiver John Bolton er netop en eksponent for denne absolutte laterale tankegang for Amerika, - diktatpolitik overfor omverdenen!

Det er som en religiøs sekt, som f.eks. Jim Jones i Jonestown, Guyana, eller David Koresh, i Waco i Texas, og hvor det i begge tilfælde endte med fælles selvmord for sektens medlemmer efter ordre fra lederne for sekterne.

Til forskel herfor vil John Bolton den absolutte politiske magt i Amerika, ikke kun for en lille grupper som førnævnte, men for hele landet, - og hvor renhed i tanke er det vigtigste, vel og mærke den renhed som han vil forvalte ensidigt, uden demokratisk indblanding eller med demokratiske rettigheder for borgerne, - altså en diktaturstat i sin rene ensrettede form efter hans direktiver, men også samtidig med et religiøst ståsted som retfærdiggørelse for dette overherredømme og dets rettigheder til at vejlede borgerne til lydighed.

Her står; "hensigten helliger midlet" over alt og retfærdiggør de handlinger af brutalitet mod anderledes tænkende, og hvor deres liv ingen betydning har for dyrkelsen af denne renhed.