Nyhedsbloggen Historier du skal læse – bare ikke her

Meget af det, David Trads husker om sin tid på Information, foregik oppe i hans hoved

14 år efter David Trads blev presset til at forlade posten som chefredaktør på Information, fremsætter han i Politiken en række beskyldninger mod sin tidligere arbejdsplads og dens journalister. Men i sin personlige vendetta opfinder han den ene usandhed efter den anden
14 år efter David Trads blev presset til at forlade posten som chefredaktør på Information, fremsætter han i Politiken en række beskyldninger mod sin tidligere arbejdsplads og dens journalister. Men i sin personlige vendetta opfinder han den ene usandhed efter den anden

Da Cavlingkomiteen i januar 2004 skulle uddele den prestigefulde pris, ringede formanden for komiteen, Carsten Ingemann, til daværende chefredaktør på Information David Trads.

»I får sgu Cavlingprisen – for den fremragende dækning af Irakkrigen. Det er selvfølgelig dine journalister, som får prisen, for vi kan jo ikke give den til dig, men du skal vide, at vi alle er meget begejstrede for din måde at stå på mål for dækningen i tv og radio på,« sagde Carsten Ingemann.

Sådan fortæller David Trads i et såkaldt essay i lørdagens Politiken, hvor han i dag er tilknyttet som kommentator.

Det er imponerende, at han 14 år senere ordret kan huske, hvad komiteens formand sagde. Og endnu mere imponerende, at Cavlingkomiteen mente, det i virkeligheden var ham, der fortjente den prestigefulde pris.

Problemet er bare, at det ikke er rigtigt.

»Det, som David beskriver i sit essay, er aldrig sket,« konstaterer Carsten Ingemann, da vi spørger ham om episoden.

Fotografen Carsten Ingemann og David Trads er tidligere kolleger fra Jyllands-Posten og har rejst sammen på mange reportageture. Han er helt sikker på, at han ikke ringede til David Trads og annoncerede, at prisen gik til Informationsjournalisterne Jørgen Steen Nielsen og Charlotte Aagaard samt Ekstra Bladets Bo Elkjær. Som det var fast tradition, ringede han i stedet til journalisterne selv. Det bekræftes af et andet daværende medlem af komiteen, Kurt Strand, som var til stede under opkaldene.

Carsten Ingemann understreger, at han heller ikke ved andre lejligheder har givet udtryk for, at han mente, David Trads havde fortjent den Cavlingpris, som de tre journalister modtog. »Det kunne jeg aldrig finde på. Det er noget, der er foregået oppe i Davids hoved,« som han siger og understreger, at det for øvrigt også er forkert, når David Trads skriver, at prisen skulle være blevet overrakt af daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen.

Og ja, oppe i hovedet på David Trads foregår der tilsyneladende meget, som ikke er sket i virkeligheden. Det er der flere andre eksempler på i den stort opsatte tekst i Politiken, hvor han beskriver opkaldet om Cavlingprisen og langer voldsomt ud efter Information, som han blev presset til at forlade i 2004. Eksempler, som kræver et modsvar.

Om nyhedsbloggen

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • Dorte Sørensen
  • Kjeld Jensen
  • Ejvind Larsen
  • Hans Aagaard
  • ulrik mortensen
David Zennaro, Dorte Sørensen, Kjeld Jensen, Ejvind Larsen, Hans Aagaard og ulrik mortensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben B. Sørensen

Kan I bringe hele indlægget for os, der ikke abonnerer på Politiken?

David Zennaro, Bo Carlsen og Egon Stich anbefalede denne kommentar
Maj-Britt Kent Hansen

Om det er storhed eller hovmod, der står for fald, kan man så spekulere over. Vildt forekommer det i det mindste - og dertil er det hele jo en trist affære.

Lasse Glavind

Det er stort set umuligt at begå karaktermord på sig selv, hvis man først en gang er blevet optaget som medlem af den lille eksklusive kommentatorklub, der cykler rundt i de danske medier og skifter den ene tjans ud med den anden. Qvortrup er tilbage i fuld vigør efter sin Se og Hør-skandale, og forleden fik Jarl Cordua lov til at fortsætte med at optræde som seriøs kommentator på Alternativets fremtidsudsigter, selv om han hidtil har vist sig fuldstændig komplet ude af stand til at bedømme samme - bare for at nævne to ud af rigtig mange eksempler.
Danske medier - også Information - har gjort den politiske kommentator til en infotainment-figur, der dagligt fylder læsere og seere med sniksnak og pseudoproblematikker, og derfor er det selvfølgelig enormt ubelejligt, når kommentator-Trads selektive hukommelse pludselig rammer Information selv - "for det var jo ikke en del af aftalen, da vi sidst her på Information brugte dig som sandhedsvidne, David."

Jørn Stjerneklar, Egon Stich, Thomas Østergaard, David Zennaro, Allan Filtenborg og Herdis Weins anbefalede denne kommentar