Nyhedsbloggen Historier du skal læse – bare ikke her

For første gang i New York City’s historie er byen blevet ... kedelig

Gentrifikation har gjort New York City til en by hvor pæne velhavende mennesker passer deres sager, ofte ude af byen, og hvor der ikke rigtig sker noget. New York er blevet kedelig, skriver Kevin Baker i denne opsang
Gentrifikation har gjort New York City til en by hvor pæne velhavende mennesker passer deres sager, ofte ude af byen, og hvor der ikke rigtig sker noget. New York er blevet kedelig, skriver Kevin Baker i denne opsang

Om nyhedsbloggen

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Anbefalinger

  • peter hansen
  • Flemming Berger
  • Lise Lotte Rahbek
  • Brian W. Andersen
peter hansen, Flemming Berger, Lise Lotte Rahbek og Brian W. Andersen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Brian W. Andersen

Jens Christoffersen undersælger herover Kevin Bakers artikel, der med New York som levende kulisse, maler et dybt og indsigtsfuldt billede af den byudvikling, vi ser finde sted i større byer i det meste af verden. Det kedelige er bybilledet med et handelscentrum, der er blanding af tomme butiksfacader og X antal af de samme kædebutikker med de samme varer, der kan ses i hver eneste større by i vesten. Det er en bymidte så opslugt af ejendomsspekulation at det er umuligt for alt for mange mennesker at bo, leve og arbejde der og det er alle de andre ting, som vi også ser ske i Europæiske storbyer og i de større danske byer. Det mest kedelige er tabet af muligheder.

Set på den enorme skala, der udgøres af New York, står alle disse ting og deres hvorfor og hvordan så skarpt tegnet at det kan gøre ondt i hjertet at læse det. Jeg er en bybo med stort B, oprindeligt fra stenbroen i København, men undervejs i løbet af livet har jeg i lange perioder også gjort en anden europæisk hovedstad og Aarhus til mine hjem og har besøgt mange andre byer. Jeg elsker alt det skæve, det anderledes, det kreative, innovationen og kulturlivet, der opstår når mange mennesker skal deles om byens begrænsede plads og har brugt mange eftermiddage og aftener på bare at gå ud af min dør og rundt i den næste og den næste bydel, for at se hvilke fantastiske ting og mennesker, der gemmer sig i byens kroge. De er blevet sværere og sværere at finde og det mest sandsynlige, der i dag ligger rundt om næste hjørne, er endnu en 7-Eleven. Kevin Baker kommer så langt ned i dybden med hvorfor og hvordan at jeg måtte tage flere pauser i læsningen for at absorbere og reflektere.

Han skriver egentlig kun de svar vi kender i forvejen, men han samler dygtigt dem alle som de optræder i et af verdens mest berømte og ikoniske metropoler, så der også dannes idéer til hvad der måske kunne gøres, hvis vi ønsker andre former for byudvikling end den aktuelt fremherskende. Derfor er artiklen efter min mening virkelig "Historien du skal læse - bare ikke her".

peter hansen, Flemming Berger og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Det er en mangeårig negativ udvikling, som jo også København har gennemlevet - og som nu også skal til at tage livet af Berlin. - For NYCs vedkommende beskrev Ann Mariager allerede i begyndelsen af 80erne den voldsomme gentrificering. Hvor vi aktivt burde styrke det modsatte i dag.

Maj-Britt Kent Hansen

Evigt ejes kun det tabte.

Det er rigtig trist at læse, men man havde det stærkt på fornemmelsen. Måske er man for sentimental, når man længes mod tiden for 1970'erne. Den tid havde sine store problemer, men jeg er godt tilfreds med, at det var netop i det tiår, jeg boede i og oplevede New York - og ikke nu

Jørgen Wind-Willassen

Glæden ved stilheden skal nok komme tilbage.
Man kan faktisk leve et godt liv udenfor bykernerne.
Men især de lidt yngre er jo manisk besatte af at få en bolig de hotte steder.
Dem om det.
Priserne bliver så derefter og et er sikkert, når prisdykket kommer, så skal det ikke være resten af samfundet der kommer og redder folk fra tvangsauktionerne.