Nyhedsbloggen Historier du skal læse – bare ikke her

Google: Vores kunstige intelligens må ikke anvendes i våbensystemer

Google har formuleret retningslinjer for anvendelse af kunstig intelligens. Blandt disse er, at AI-teknologi fra software-giganten ikke må anvendes som våbenteknologi
Google har formuleret retningslinjer for anvendelse af kunstig intelligens. Blandt disse er, at AI-teknologi fra software-giganten ikke må anvendes som våbenteknologi

Om nyhedsbloggen

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Ib Christensen

Så det er ikke indlagt i deres AI at de ikke må skade mennesker, siden de skal forbydes at anvendes i våben.
Ellers så have det været så simpelt at de ikke kunne bruges.

Jens J. Pedersen

Vi skal vist være klar over, at alt der forbydes i dag anvendes i morgen, hvor politikere eller kapitalen ønsker det.
Alt der udvikles f.eks. genteknologi forbydes i første omgang, men anvendes nu i stor udstrækning.
Forbud gælder indtil andet bliver bestemt.

Morten Balling

@Ib

De gamle Asimov love er der ikke så mange der tror på længere. Hvis de ikke virker på mennesker kommer de heller ikke til at fungere ift. AI:

https://www.youtube.com/watch?v=3TYT1QfdfsM

Lidt lang video, men yderst tankevækkende, hvis man har leget lidt med neurale netværk og machine learning (og det har man vel? :)

Jeg så fornylig en Googlepræsentation af deres robot-assistent. I præsentationen ringede robotten, på sin herres vegne, op til en frisør, for med sikker stemmeføring og forhandlingsevne, at bestille tid til noget øreflytning. Jeg ved dælme ikke hvad det var de prøvede at fortælle med den præsentation, men det indtryk jeg sad tilbage med var, at frisører åbenbart bliver fritaget for at skulle trækkes med Googles robot-assistenter. For sådan en havde frisøren helt åbenbart ikke. Ellers havde de to computere jo også bare kunnet synkronisere deres respektive herres kalendere i al stilfærdighed.