Nyhedsbloggen Historier du skal læse – bare ikke her

Du kan ikke aflønne en topchef for at skabe værdi på langt sigt

»Det værste signal, man kan sende som topchef, er, at du er 300 gange mere værd end en menig medarbejder. Disse mennesker er pr. definition ikke ledere, de er medløbere. Hvis de var ledere, så skar de deres løn ned og sagde, vi er i dette sammen. Dét er lederskab,« siger ledelseseksperten Henry Mintzberg, der netop har besøgt Danmark
»Det værste signal, man kan sende som topchef, er, at du er 300 gange mere værd end en menig medarbejder. Disse mennesker er pr. definition ikke ledere, de er medløbere. Hvis de var ledere, så skar de deres løn ned og sagde, vi er i dette sammen. Dét er lederskab,« siger ledelseseksperten Henry Mintzberg, der netop har besøgt Danmark

Om nyhedsbloggen

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Anbefalinger

  • Steffen Gliese
Steffen Gliese anbefalede denne artikel

Kommentarer

Steffen Gliese

Nøjagtigt, hvad jeg altid har sagt - og hvad der kendetegnede et velfungerende dansk samfund, hvor arbejde faktisk blev udført af anden grund end at give nogen en indkomst, høj eller lav.

olivier goulin

Og de er jo heller ikke deres mange millioner værd, når det kommer til stykket.
Det er en myte, de selv har skabt og holder i live i kredsen, hvorfra topledere rekrutteres.

Iværksættere kan være mange penge værd, da de sidder på nogle unikke kompetencer, og reelt genererer jobs og samfundsværdier.

Men CEO'erne er for manges vedkommende bare nogle middelmådige administratorer, som typisk har arbejdet sig op fra mellemledere, hvor de mere eller mindre udførte det samme trivielle administrative arbejde.

Ofte forsvares deres høje løn med det store ansvar de løfter. Men det er ren bullshit.
De kan køre hele forretningen i sænk - uden at det koster dem andet end jobbet. De får stadig deres kontraktbestemte gyldne håndtryk - og kan formentlig bare gå videre til den næste topstilling.

Det er bare en lukket klub af snyltere.

/O

Peter Bojsen, Torben K L Jensen, John S. Hansen, Flemming Berger, Maria Jensen, morten rosendahl larsen, Kim Houmøller, Herdis Weins, Steffen Gliese, Randi Christiansen, Per Torbensen, Espen Bøgh, Bjarne Bisgaard Jensen, Egon Stich, Lise Lotte Rahbek, Torben Skov og Trond Meiring anbefalede denne kommentar

olivier goulin, 12. juni, 2018 - 08:01

Hvis jeg må komme med en lille bibemærkning til dette; "De kan køre hele forretningen i sænk - uden at det koster dem andet end jobbet. De får stadig deres kontraktbestemte gyldne håndtryk."

Skal det være, nå ja, det gyldne håndtryk er fremtidens penge, der tages af kassen i nutid, men som medarbejderne skal arbejde mere for at tjene ind til virksomheden, fordi det er et lån(evt. i banken på kassekreditten), så udover at have kørt virksomheden i sænk - også økonomisk, så skal udgifterne til det "gyldne håndtryk" lægges ind i den nødlidende virksomhed, hvorved den bliver endnu ringere stillet, for at komme videre og overleve.

John S. Hansen, morten rosendahl larsen, Lise Lotte Rahbek, Steffen Gliese og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Søren Kristensen

Lur mig om ikke denne indsigt vil blive ignoreret af dem der har allermest grund til at kapere den :)