Nyhedsbloggen Historier du skal læse – bare ikke her

»Det er meget svært at tro på den menneskelige sjæl«

Mennesket er sin hjerne, mener den verdenskendte kirurg Henry Marsh. Efter at have tilbragt næsten 40 år med fingrene i folks hoveder, har han forladt sin kristne opdragelse og mener, at svarene på de vigtigste spørgsmål om menneskets eksistens skal findes i naturvidenskaben
Mennesket er sin hjerne, mener den verdenskendte kirurg Henry Marsh. Efter at have tilbragt næsten 40 år med fingrene i folks hoveder, har han forladt sin kristne opdragelse og mener, at svarene på de vigtigste spørgsmål om menneskets eksistens skal findes i naturvidenskaben

Om nyhedsbloggen

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Anbefalinger

  • Trond Meiring
  • ulrik mortensen
Trond Meiring og ulrik mortensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Lise Lotte Rahbek

Der har været rigtig mange forsøg i naturvidenskaben på at få af- eller bekræftet sjælen.
Det ser ud til, at udfordringen fortsætter.

Thomas Gitz-Johansen

Man kunnne jo definer sjælen som en oplevet (fænomenologisk) størrelse, og så interessere sig for, hvordan den menneskelige sjæl opleves. Man kunne måske sige, at alt, der oplevelse at have dybde og være meningsfuldt, det har at gøre med det sjælelige. På den måde ville fx religise oplevelser og erfaringer, visioner, poesi, kunst, kærlighed og naturoplevelser altsammen være en del af sjælens fænomenologi, men uden at vi behøver at kunne finde "sjæle-molekylet" i hjernen. Sjælen ville på den måde være en del af menneskelivets realitet, men ikke nødvendigvis en del af naturvidenskabens realitet.

Viggo Okholm

Sind, sjæl og eller Psyke kombineret i vore gener biologi og miljøpåvirkninger.
Her er mange spørgsmål og årsag og virkning-karma.
At finde sig selv er det sjælen? ens dna? Eller er det hele bare tomt og igen i evig forandring efterhånden som tanker og erfaringer melder sig i dette liv? Når vi opløses er sjælen der så stadig eller er det et sind som med de kendetegn der er måske lever videre i de tanker og påvirkninger dette sind/sjæl har bidraget med? Jeg har som flere måske ved valgt buddhismen, men her diskutere vi det meget og prøver at forstå uden dog helt at forstå, med mindre man vælger: sådan er det1