Nyhedsbloggen Historier du skal læse – bare ikke her

Esben Lunde: Skjult optagelse fik mig til at skærme mig fra embedsmændene

Det var nederdrægtigt og ødelæggende, da en embedsmand lækkede en særlig udtalelse til pressen. Det siger eks-minister Esben Lunde Larsen, som indleder Altingets serie om ministres forhold til embedsmændene
Det var nederdrægtigt og ødelæggende, da en embedsmand lækkede en særlig udtalelse til pressen. Det siger eks-minister Esben Lunde Larsen, som indleder Altingets serie om ministres forhold til embedsmændene

Om nyhedsbloggen

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Dorte Sørensen

Lunde Larsen siger flere gange i artiklen - "Tænk stort om det at være embedsmand" - det lyder smukt, men en embedsmands største og vigtigste opgave er at give ministeren korrekte oplysninger og sørge for at ministerens forslag mv. holder sig inden for grænsen.
Efter tumulten om Landbrugspakken , hvor Eva Kjær Hansen måtte gå og ELL kom til står både embedsmænd og minister/regeringen noget forpjuskede tilbage - når de fandt det godt for demokratiet at Folketinget ikke fik de helt korrekte oplysninger mv.
Den embedsmand der optog ELL skal vel ses som en whistleblower , og der med hyldes.

Olaf Tehrani, Hanne Ribens, Bjarne Andersen, David Zennaro og Anne Eriksen anbefalede denne kommentar
Anne Eriksen

Det tror jeg godt, han kan spare sig - men godt forsøg.
ELL`s forvaltning af ministerembedet kan kun fremhæve nødvendigheden af embedsmændenes virke. Skiftende ministre med meget få gaver for deres opgave, nødvendiggør seriøse vejledninger fra uddannede folk, og jeg mener ikke spindoktorer...

Bjarne Bisgaard Jensen, David Zennaro og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar
David Zennaro

Haha, da jeg så, at han skal arbejde for en grøn tænketank, så måtte jeg lige tjekke datoen, men det var ikke 1. april længere...

Nu kan han så fortsætte i en usa'sk "grøn" tænketank, der vel passer helt i hans ånd med et rodsammen af tro=overtro, miljø mv. Det passer godt til hans verden, men ikke godt for verden.
Hans tanker om at man skal tænke stort om at være embedsmand i staten ser jeg som i hans terminologi at det kun er godt når man retter ind, med andre ord kæft, trit og retning. Hvis han mener noget med ordene burde han være glad for,, at der er nogle, der har andre meninger, der så desværre må ty til at være whistleblower for at vise lidt af, hvad der foregår i de såkaldte maskinrum. Det er i hvert tilfælde en fordel for indbyggerne i dette land, at vi ser lidt af hvad der sker, når aktindsigter bliver sværere og sværere at få.

Jesper Frimann Ljungberg

Problematikken er nok nærmere at ministre burde ikke være politikeremen embedsmænd, som refererede til et ‘udvalg’ bestående af politikere.

// Jesper

Ib Christensen

Så det er kun forkert at afsløre hvad han siger, men ikke hvad han siger?
Hvordan var det nu lige vi blev belært om dem der selv viser de selv ved de har noget de bør skjule?

Steffen Gliese

Politik i et demokrati kan selvfølgelig ikke, selvom vi har affundet os med det, være en lukket proces. Der må forhandles åbent, og det må være åbent, hvad der ligger til grund for beslutningerne - som selvfølgelig heller ikke kan være forsøgt manipulerede for at efterkomme en ideologisk fejlforståelse. Og en fejlforståelse er det selvfølgelig, når det er nødvendigt at skjule og manipulere de resultater, som skal udgøre grundlaget for beslutningen.

Ib Christensen

@Steffen Gliese
vi må ikke engang få at vide hvem vi med skattekroner giver erhversstøtte. Begrundet med at det vil være konkurrenceforvridende.
Ja så er det nok klart at vi ikke må vide det når de selv ved det er konkurrenceforvridende at give støtten.
Mon vi ville se en sammenhæng mellem medlemmerne af politikernes "erhvervsklubber" og støtten også?

Torben Kronholm

Det er især nederdrægtigt og ødelæggende at fortie og skjule oplysninger for Folketinget og udvalg som ELL gjorde det. Så i USA kan ELL komme langt med den metode lige nu.

Esben Lunde Larsen er så totalt blottet for demokratisk dannelse, at han overhovedet ikke kan høre, at han lyder som en forsmået mafiaboss. Utroligt at han kunne komme så højt på strå i i vore dages Danmark. Pressen burde have flået ham levende.

Ib Christensen

Fortæl mig hvem du omgås, og jeg skal fortælle dig hvem du er.
Jeg finder det ikke utroligt, at dem der fandt ham egnet, fandt ham egnet. Han er et vidnesbyrd på hvad regeringen står for. Og sikkert også derfor han får hjælp til, at komme ud af den generelle borgers syns og høre vide.