Nyhedsbloggen Historier du skal læse – bare ikke her

Incitamenter

Fra alle sider lyder det, at vi skal lave en Marshallplan for Afrika for at bremse tilstrømningen af migranter. Men ifølge forskningen vil det kun forværre problemet, skriver Anna Libak
Fra alle sider lyder det, at vi skal lave en Marshallplan for Afrika for at bremse tilstrømningen af migranter. Men ifølge forskningen vil det kun forværre problemet, skriver Anna Libak

Om nyhedsbloggen

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Thomas Poulsen

Eftersom de fattigste afrikanere ikke har råd til at rejse mod Europa, så siger det lidt sig selv, at den såkaldte Marshallplan på både kort og mellem langt sigt vil være for Europa at skyde sig selv i foden. Vi har en moralsk forpligtigelse til at hjælpe Afrika, men også til at beskytte Europa, og det kniber på begge fronter.

Steffen Gliese

Det siger meget klart, at penge absolut intet betyder, men derimod muligheden for at kunne bruge sine færdigheder til egne og samfundets bedste. Det er det, der halter, og det er derfor, der intet andet at gøre er end at komme igang med de massive investeringer i Afrikas samfund.

Steffen Gliese

Sejlivede myter

En af de mest sejlivede myter, vi gang på gang møder, er den med det faldende børnetal som udtryk for velstand. Det er jo ikke sandt. Vestens vækst og velstand i slut-50erne og indtil engang i 70erne hvilede på nogle af de suverænt største årgange, der er født, og historisk har det været befolkningstilvækst, der har været baggrund for velstand. Det er jo heller ikke sådan, at befolkningstallene i den vestlige verden er faldet, tværtimod er de over godt hundrede år femdoblet, mens tilbagevendende katastrofer gang på gang har ramt Afrika og slået deres mulige fremskridt tilbage ved simpelthen at udrydde store dele af de årgange i befolkningerne, der skulle bære fremskridtene