Nyhedsbloggen Historier du skal læse – bare ikke her

Syrere i Danmark rejser på sommerture til hjemlandet

Selskab satser stort på Syrien-rejser til syrere i Danmark og Sverige. Mindst 100 er rejst fra Danmark, oplyser selskabet, hvis målgruppe er familiesammenførte syrere. Provokerende, siger socialdemokrat
Selskab satser stort på Syrien-rejser til syrere i Danmark og Sverige. Mindst 100 er rejst fra Danmark, oplyser selskabet, hvis målgruppe er familiesammenførte syrere. Provokerende, siger socialdemokrat

Om nyhedsbloggen

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

David Zennaro

Tjah, hvis man tænker sig lidt om, så er de rejser sikkert med til at få syriske flygtninge til at rejse hurtigere tilbage end ellers, fordi man bevarer kontakten med hjemlandet gennem familien. Og familie-netværket er enormt vigtigt for at kunne gøre det.

Og så generer det mig virkelig, at man går i så små sko, at pårørende til flygtninge ikke skulle have lov til at besøge deres hjemland. De har jo netop ikke asyl, fordi de ikke har behov for beskyttelse.

Mogens Holm, Marianne Stockmarr, Flemming Berger, Per Klüver, Gert Romme, Trond Meiring og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Jeg har været aktiv socialdemokrat gennem mange år, faktisk siden jeg var 15-16 år, men da partiet forlod sin fine gamle solidariske grundlag, og blev et rabiat højreparti, forlod jeg partiet. Og i øvrigt er det er svært at kommentere, hvad der kan provokere en anonym og formentlig ganske også ligegyldig socialdemokrat.

Men - at et kommercielt selskab forsøger at tjene penge på at sende familiesammenførte syriske flygtninge på et sommerophold hos familien, provokerer mig kun, hvis de forsøger at tjene ublu avance på dette, som egentlig burde være humanitært.

Og at 100 syriske flygtninge har haft denne mulighed - herunder økonomisk - for at rejse, glæder mig faktisk. Men som tidligere nævnt er jeg jo heller ikke reformert socialdemokrat eller tilhænger af anden semi-fascistisk gruppering.

Mogens Holm, Marianne Stockmarr, Per Klüver, Erik Karlsen, Steffen Gliese, Anne Mette Jørgensen og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
Anne Mette Jørgensen

Jeg undrer mig. Nu ved jeg ikke hvor i Syrien de rejser hen på ferie.
Om de har opnået asyl eller ej er vel ligegyldigt, hvis de risikerer at dø.
Det er vanvid, og bærer kun endnu mere ved til fremmedhadet.
At private rejseselskaber vil tjene penge er der intet nyt i. Selvfølgelig vil de det.
Jeg undrer mig også ofte over udsagn fra herboende Tyrkere, der stemte på Ergodan, og så er det ikke interessant, hvor mange, der stemte, men at de der gjorde var majoriteten.

Carsten Hansen og christian christensen anbefalede denne kommentar
Jørgen Wind-Willassen

Mon jøder der var flygtet til Sverige tog på ferie i tyskland i 1944 ?
Næppe.
Hvis man er flygtning er man jo truet på livet.
Men en del af flygtningene er nok ikke flygtninge men lykkeriddere der søger nye græsgange.
Så tag blot til Syrien på ferie, men bliv der og genopbyg så landet.