Nyhedsbloggen Historier du skal læse – bare ikke her

Tysk højesteret giver forældre adgang til afdød piges facebook-konto

Forældrene håber at kunne få afklaret om den 12-årige datter begik selvmord eller døde på grund af en ulykke. Adgangen til Facebook-siden strider imod Facebooks egne regler for privatlivsbeskyttelse, men selskabet har fulgt dommens anvisninger og har givet adgang
Forældrene håber at kunne få afklaret om den 12-årige datter begik selvmord eller døde på grund af en ulykke. Adgangen til Facebook-siden strider imod Facebooks egne regler for privatlivsbeskyttelse, men selskabet har fulgt dommens anvisninger og har givet adgang

Om nyhedsbloggen

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Anbefalinger

  • David Zennaro
David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Søren Jensen

Det mest bekymrende her er at FaceBook, for at kunne give adgang til en given persons profil, generelt må kunne give adgang til alle profiler, hvilket teknisk er det samme som at have adgang til alle profiler. Den enkelte bliver måske mest bekymret for sine intime detaljer og ja, hvis du er en person med kontrol over ressourcer, så gør du dig selvfølgelig sårbar med det du deler med FB. Vi andre fjolser, er god forretning på en helt anden måde.
Hver eneste klik el. tryk på en tast, kan bruges til at beregne intentioner og trends. Et enkelt klik er ikke særlig informativt i sig selv, det er mængden, timingen, hvem, hvad.
Hvis du nogensinde har prøvet at bestille fx en flybillet, så har du måske bemærket, at prisen kan ændre sig på få sekunder, særligt hvis du har kigget på den samme rejse flere gange og som regel bliver den højere? Der sidder jo ikke en sælger og tænker, hov nu ser det ud til at Søren ikke længere bare browser, han har vist besluttet sig for hvilken billet han helst have. Mon ikke han vil betale lidt ekstra for den billet. Nej, det er en algoritme, som automatisk justerer prisen op hvis flyselskabet fornemmer at interessen er stigende.
De data enhver FB bruger gratis taster ind, kan ikke være privatlivs sikrede, når FB, på baggrund af en dommerkendelse, kan give adgang til en given brugers profil. Det kan godt være at du og jeg ikke kan få adgang til profilernes data, men FB har adgang. Så kan jeg sige, at jeg ikke vil være med på FB, men det gør jo ikke rigtig nogen forskel. Jeg, lige som dig er jo meget lidt unik, jeg lige som dig er ret forudsigelig. Uanset om FB har mine data eller ej, så har de dine.