Nyhedsbloggen Historier du skal læse – bare ikke her

11.000 af WikiLeaks’ private Twitter-beskeder er blevet lækket

Ah, skæbnens ironi
Ah, skæbnens ironi

Om nyhedsbloggen

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Anbefalinger

  • David Zennaro
David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

David Joelsen

Ah, Mikka gad vide hvor meget du selv ville ofre for at afsløre tilsvarende uhyrligheder? Utallige journalister har med tiden vendt Assange ryggen for at hytte deres eget.

At finde snavs, negerer heldigvis ikke Assanges bedrifter. Afsløringen af alt det man ødelagde i Irak, Afghanistan, Libyen og andre steder.

Alvin Jensen, Jens Bryndum, lars søgaard-jensen, Lau Dam Mortensen, Steen K Petersen, Ture Nilsson og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
Thomas Østergaard

Termen "privat twitter-besked" er lidt af et oxymoron, hvad jeg tvivler stærkt på at Assange har været blind for.

Uanset hvad man ellers måtte mene om manden, har han rimeligt styr på IT-sikkerhed, og hvis det var meningen at wikileaks-supporternes chat ikke måtte lækkes, ville den næppe have kørt over Twitters servere (endsige kunnet logges gennem andet end screenshots).

Iøvrigt er det nok svært at finde ret mange chats på internettet hvor man kan tage 11.000 beskeder ud uden at støde på hvad den "lækkende" aktivist kalder for "objectionable content and language" - i særdeleshed ikke hvis den pågældende chat er for en organisation der kalder sig frontkæmper for ytringsfrihed.

Kim Ravn-Jensen

David Joelsen, modsat du har jeg svært ved at få øje på Assanges "bedrifter". Han hører blandt andet til de alt for mange, som stræbte efter at påvirke det seneste amerikanske præsidentvalg - efter min mening i forkert retning.
Selve ødelæggelsen af Irak, Afghanistan, Libyen og andre steder har han heller ikke stået for afsløringen af. Assange har bidraget til afsløring af USA's elendige og amatørmæssige indgriben, men ødelæggelserne taler for sig selv. Formidlet til verdensopinionen af andre end Assange.

Georg Kallehauge, Mihail Larsen og Peter Ravn-Olesen anbefalede denne kommentar
Lars Bo Jensen

Der er ingen tvivl om at Assange har fået et for stort ego, læs evt: Inside WikiLeaks : min tid med verdens farligste website; Af Daniel Domscheit-Berg, ISBN nr.: 9788776922658.
Men han har været medvirkende årsag til at mange vigtige afsløringer og fortjener absolut ikke livstid i USA.
Har vi ikke snart droppet den ikke eksisterende voldtægt i Sverige, svenskerne har i hvert fald droppet arrestordren og Assange har aldrig været sigtet.

Troels Larsen

Nu er den gængse konspirationsteori vel, at Wikileaks er blevet kompromitteret indenfor de seneste år og nu stadig gerne afslører hemmeligheder, men er lidt mere taktiske i sine afsløringer; forstået som gavnlige for russiske udenrigspolitiske mål.

Hertil er der - angiveligt, for har ikke selv tjekket det efter - fejl og mangler i Wikileaks brug af offentlige nøgler og andet snask, som langsomt har undermineret troværdigheden.

Lau Dam Mortensen

Så det som Forbes afslører er at Wikileaks mener at Hillary Clinton er farlig fordi hun gennemfører samme politik som republikanerne men bare putter et venligt ansigt på det udadtil, ligesom Obama, altså præcis hvad der er sandt. Wow hvilken bombshell de kommer med. Måske Information burde gøre mere for at forsvare Wikileaks i stedet for at agere propaganda redskab for siddende regeringer.

Alvin Jensen, Palle Eghjort og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
Palle Eghjort

Assange er vel en slags "global systemkritiker". Puh ha, det kan vi da ikke have vel ??? Eller hvad ?,
Tænk sig at blive afsløret og konfronteret med sine egne mail og dokumenter. De fleste anklager mod ham virker underlige og konstruerede. Fint hvis man fik HAM ned med nakken, syntes mange..
Og så spørger jeg bare lige - hvorfor har vi ikke systemkritikere i Danmark længere ???
Der er ellers nok af ting der er gået helt grassat - dagpengerefomerne - skattesvindlersager i MILLIARD-klassen -næsten daglig overtrædelse af forvaltningsloven etc etc - listen er jo alen lang.
I øvrigt mener jeg Finansministeriet bør nedlægges.

Mihail Larsen

Assange var vigtig engang.

I dag er han også vigtig.

Men dengang var han vigtig, fordi han afslørede skumle militære hensigter og magtmisbrug. I dag er han vigtig, fordi han aktivt støtter fremkomsten af et fascistisk styre i USA - for at redde sit eget skind.

Han har opbrugt sin goodwill.