Nyhedsbloggen Historier du skal læse – bare ikke her

Advarsel: Ny lov vil stigmatisere 10-årige børn

Det er svært at forestille sig en 13-årig hårdt prøvet dreng få en bedre skolegang af at blive sat til at vaske trapper. Det halter med fagligheden i den nye aftale om ungdomskriminalitet, skriver Selveje Danmark
Det er svært at forestille sig en 13-årig hårdt prøvet dreng få en bedre skolegang af at blive sat til at vaske trapper. Det halter med fagligheden i den nye aftale om ungdomskriminalitet, skriver Selveje Danmark

Om nyhedsbloggen

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • Viggo Okholm
David Zennaro og Viggo Okholm anbefalede denne artikel

Kommentarer

jeg tror det er meget vigtigt at tage diskussionen omkring hvad systemet vil med den lov.
Ingen tvivl om at det er konsekvenspædagogikken der ulmer omkring disse tiltag. Jeg læste et par bemærkninger i Altinget hvor en enkelt fremhævede Fulton skipperen.
Nu bliver trappevask fremhævet som en form for konsekvens og hende der skrev artiklen brugte dette som en forkert reaktion altså en stigmatisering.
Nu burde trappevask vel aldrig betragtes som straf, men som et nødvendigt arbejde for fællesskabets skyld. Eællesskabet og erkendelse af egne handlinger og rigtigheden af dem er vel vejen frem. Det kræver så til gengæld at de omgivelser og miljøet i det berørte barns livssfære er med.

Bjarne Bisgaard Jensen

Hvis trappevask skal være et adfærdskorrigerende instrument overfor "tumpen" skal det vel gøres til en kollektiv oplevelse for klassen, hvor alle hjælper med at løse problemet, i stedet for blot at udstille "tumpen" til spot og spe.
Den lektie tror jeg nok vedkommende allerede kender.

Det er til enhver tid de voksne der er omkring børnene der har ansvaret for både barnet, og det som barnet foretager sig.