Redaktionen læser

Forskere advarer mod dominoeffekt: Global opvarmning kan gå amok

Et hold af internationale forskere advarer nu om en dominoeffekt, der risikerer at få Jordens temperaturer til at løbe løbsk
Politiken
Nyhedsbloggen
Et hold af internationale forskere advarer nu om en dominoeffekt, der risikerer at få Jordens temperaturer til at løbe løbsk

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Christian Lucas

Nogen af os lærte den lektie, da vi læste om planeten VENUS. Vi har haft alle chancer for at undgå en katastrofe. Utroligt hvad der skal til før politikere som Lars Christian Lilleholt vågner op fra deres kunstigt afkølede Tornerosesøvn, men de kan holde hovedet højt velvidende at vi er ved at drukne i Maseratier her i Rungsted, fordi "nødvendighedens politik".

Bettina Jensen, Torben Bruhn Andersen, Bjarne Bisgaard Jensen, Lars Bo Jensen, Mogens Holme, Randi Christiansen, Britta Hansen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Philip B. Johnsen

Christian Lucas
Lars Christian Lilleholt sover ikke.

Hvis man vil forstå fascismen i Danmark og resten af EU, skal man se på de menneskeskabte klimaforandringer og økonomien i fortsat afbrænding af olie, gas og kul og klimaflygtninge i kølvandet på pengenes magt.

Syndebuk politik!

“Corporate statism or state corporatism is a political culture and a form of corporatism whose adherents hold that the corporate groupwhich is the basis of society is the state. The state requires all members of a particular economic sector to join an officially designated interest group.

Developed by Othmar Spann and Benito Mussolini.”
Link: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Corporate_statism

"Der bør ikke være begrænsninger for, hvor meget olie og gas, der må pumpes op af den danske undergrund på trods af den nye klimaaftales målsætning om at holde den globale opvarmning »et godt stykke under to grader«.
Citat Klimaminister Lars Christian Lilleholt
Det mener et bredt politisk flertal i Folketinget, som dermed bakker op om Energi, Forsynings- og Klimaminister Lars Christian Lilleholt (V)."

Link: https://www.dr.dk/nyheder/penge/minister-danmark-skal-vaere-et-foerende-...

jorden er som en levende organisme, der er blevet inficeret af en bacille, der har formeret sig for meget, så nu har den fået feber, men den bliver rask igen, når bacillerne holder op med at skade den, eller feberen har fået antallet af baciller ned på et bæredygtigt niveau.

Arne Albatros Olsen, Ib Christensen, Flemming Berger, Lars Bo Jensen, Lise Lotte Rahbek og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Arne Albatros Olsen

Betegnelsen domino effekt er ikke helt korrekt her. Snarere er der tale om selvforstærkende kredsløb, det som forskere som Guy McPhersson og Micael Mann kalder positive feedbck loops.

Torben K L Jensen, Bettina Jensen, Flemming Berger, Torben Bruhn Andersen, Christian Nymark, Bjarne Bisgaard Jensen, Mogens Holme, Randi Christiansen og Niels østergård anbefalede denne kommentar
Randi Christiansen

Den ene planet til den anden :

Hvordan har du det?

Ikke så godt, jeg har fået mennesker

Lars Bo Jensen, Bettina Jensen, Ib Christensen, Henrik L Nielsen, Jørn Andersen, Torben Bruhn Andersen, Christian Nymark og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
olivier goulin

Ja, det er ulineære effekter.
Den slags har det med at eksplodere.

/O

Philip B. Johnsen

Der er håb, men vi må selv skabe de vilkår, håbet kan trives under.

Der bør tages klart afstand fra kortsigtede danske økonomiske og magt politiske interesser, hvor de ansvarlige politikere og økonomiske interessenter, efterfølgende beskylder ofrene for deres politik og investeringer, for deres på ofrene overlagte påførte ulykker.

“Sea-Watch redder dem, Europa helst så drukne i Middelhavet.”
Link: http://politiken.dk/udland/art6150208/Sea-Watch-redder-dem-Europa-helst-så-drukne-i-Middelhavet

6 July 2017
"Those trapped in Libya are vulnerable to human rights violations and abuses including killings, torture, rape, kidnappings, forced labour, and arbitrary and indefinite detention in cruel, inhuman and degrading conditions."

John Dalhuisen, Amnesty International
Link: https://www.amnesty.org/en/press-releases/2017/07/central-mediterranean-...

Philip B. Johnsen

Hvis pressen generelt ikke opførte sig som forbryderens talerør, men begyndte, at interessere sig for kildekritik, kunne det redde mange menneskers liv.

Bettina Jensen, Ib Christensen, Randi Christiansen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Lars Bo Jensen

Det er for sent at stoppe klimakatastrofen. Vi har overladt kontrollen over kloden til et system der kræver evig eksponentiel vækst.
Hvis vi i lille Danmark får valgt et flertal af politikere, der vil gå ind for at afskaffe væksten og øge omfordelingen, vil dette system straffe os med højere renter o.s.v, så en ellers fornuftig politik vil virke ufornuftig.
Dette system bliver udadtil ledet af mennesker, men disse mennesker beholder kun deres "magt" og privilegier, så længe de handler i systemets interesse.
Det er derfor kun pensionerede økonomer der nogle gange tør indrømme, at de har taget fejl.
Jeg kan ikke stringent og konsistent argumentere for denne metafysiske teori, om et system der er større og mægtigere end de mennesker det består af, men den forekommer mig sand.

Bettina Jensen, Trond Meiring, Jørn Andersen og Bjarne Bisgaard Jensen anbefalede denne kommentar
Lars Bo Jensen

PS. Jeg er inspireret af Robert Pirsig til denne tese, især af bogen "Lila".

Lars Bo Jensen

MOQ.org hvis i vil vide mere(engelsk) og undskyld for brugen af ordet 'teori' i mit første indlæg, der burde have stået 'tese'.

Philip B. Johnsen

Her er konsekvensen af journalisters ligegyldighed med politikers magtmisbrug og faglig kildekritik resulterende i status quo.

White supremacy:
"By white supremacy I do not mean to allude only to the self conscious racism of white supremacist hate groups.

I refer instead to a political, economic and cultural system in which whites overwhelmingly control power and material resources, conscious and unconscious ideas of white superiority and entitlement are widespread, and relations of white dominance and non-white subordination are daily reenacted across a broad array of institutions and social settings."

Legal scholar Frances Lee Ansley

Hvad Donald Trump faktisk ønsker, at opnå med straftold på vare er ikke den af pressen generelt påstået årsag, nemlig protektionisme, men i virkeligheden en total frihandel, nøjagtigt det pressen generelt politisk selv tilbeder, men helt åbentlyst uden klimabeskytning og nogen anden beskydning af miljø, sundhed eller arbejdsforhold og naturligvis white supremacy ude hensyntagen til konsekvenserne for bl.a. hvad Trump kalder de afrikanske lande mf. ‘shithole countries’ uden noget historisk CO2 udlednings ansvar.

Det er selvfølgelig ikke så mærkeligt pressen undgår emnet, for det vil udstille manglen på alternative kandidater til posten i USA, som leder af hele den frie verden, med en væsentlig anderledes politik, for hvordan kan pressen finde virkelige alternativer til de stenrige ejer af verdens nyhedsbureauer, der selv bliver rige på investeringer i denne ikke bæredygtige verdenshandel, der ikke samtidig vil udstille alle løgnene om forbrugsdrevet økonomisk vækst på olie, gas og kul afbrænding, der skaber de menneskeskabte klimaforandringer og manglen på alternativ energi.

Fra link Forbes Magazine:
“If the UK mirrors EU tariffs and regulations, then there is no need for a border across Ireland. However, this would seem dramatically to undermine the independence that initially motivated Brexit supporters. In such a world, the major achievement of Brexit would be to remove the UK’s powerful voice from discussions of what EU policy should be. That is understandably a hard sell.

But the alternative, in which the UK exercises independence over its trade policy, would require a hard border across Ireland. To illustrate why, consider the issue of genetically modified organisms (GMOs). United States agriculture embraces the use of GMOs; the EU considers them dangerous and unacceptable and would reject any that appeared at its borders.

Now, imagine that an independent UK were to strike a trade deal with the United States that permitted the UK – including Northern Ireland – to import GMOs. Without a border, there would be nothing to stop such food entering the Republic of Ireland. And, because of the customs union, there would be nothing to stop shipments moving on from the Republic of Ireland to the rest of the EU. This is why the EU has been adamant that any difference in regulatory approach would require an Irish border.”
Link: https://www.forbes.com/sites/phillevy/2018/07/14/brexit-president-trump-...

Knud Chr. Pedersen

Lars Bo
Nu du skriver at det er for sent at stoppe katastroferne, må spørgsmålet nødvendigvis komme, om vi så kun må vente på de(t) uundgåelige sammenbrud og klimamæssige kollapser overalt på kloden? Med en civilisation der ikke på nogen som helst måde har mulighed for at tilpasse sig på bare et rimeligt niveau? Det synes jeg ikke, vi skal vente på. Tværtimod. Den med at systemet straffer, hvis systemet bliver udfordret, måske, men systemet kan straffes endnu hårdere. Meget hårdere. Vi skal bare være mange nok.

Philip B. Johnsen

Nogle gange er det som om, at det ikke er gået op for folk, hvad lederen af den frie verden står for, man kan næsten få den opfattelse, at denne leder af den frie verden ikke er en naturlig forlængelse af vores levevis, at lederen af den frie verden er en kæmpe overraskelse for danskerne og Europa.

Lederen af den frie verden er naturligvis en forlængelse af Europa’s politik, repræsenterede den stærkes ret!

Lederen af den frie verden er den stærke part i et forhold den der bestemmer, ene og alene i kraft af sin overlegne styrke og uanset om vedkommende har ret eller ej.

Det er ikke raketvidenskab.

Så længe vore klimaforskere pisker rundt i atmosfæren og mætter den ellers knastørre stratosfære med vanddamp, er den menneskeskabte globale genopvarmning nok ikke helt så slem, som det ellers syner og lyder.

Randi Christiansen

Du er jo komplet uvidende peder bahne

Lars Bo Jensen

Knud Chr. Ja jeg mener at en katastrofal klima ændring er uafvendelig, der vil altid være et flertal der mener, at nok er handling nødvendig men de andre må starte.
Se f.eks. https://www.information.dk/indland/2018/08/klima-energiminister-lars-chr...
Vi må være mange nok skriver du, ja men hvad er chancen for at Enhedslisten og Alternativet tilsammen får 90 mandater, i endnu et valg hvor udlændinge bliver det altdominerende emne.
Samtidig skal Kina og USA også enes om at skrue ned for vægten. Det kommer ikke til at ske.
Jeg er fatalist, mit forsøg på at drikke og ryge mig ihjel, er desværre bare endt i en kørestol efter en blodprop. Genoptræning går da meget godt så kørestolen er snart fortid.
Min næste plan er at overtale min læge til ordinere medicinen i denne opskrift: http://www.aktiv-doedshjaelp.dk/432273094
Jeg tvivler dog på at han vil og jeg har måske heller ikke mod nok.

Lars Bo Jensen

Det er selvfølgelig væksten og ikke vægten, der skal skrues ned for, selv om USA kan trænge til begge dele.

Bettina Jensen, Jens Kofoed, Flemming Berger og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Knud Chr. Pedersen

Lars Bo
Nu er der jo andre end partierne i Folketinget, der har en mening om klimaet. Når de først begynder at flytte sig, sætter de en anden dagsorden, som kunne være mere avanceret end, Folketinget fatter. I øvrigt skal grundlæggende forandringer i samfundet gennemføres af befolkningen selv. Folketingets hen over midten er mere en del af problemet end af løsningen og er derfor allerede ude, helt inkompetente og uduelige som de er.

Trond Meiring, Randi Christiansen og Flemming Berger anbefalede denne kommentar
Bettina Jensen

Lars Bo Jensen, apropos Pirsig så kunne blot den helt elementære 'Zen og kunsten at vedligholde en motorcykel' vel være en tilstrækkeligt meningsfuld guide til os alle i bestræbelserne på at hindre det formentligt uundgåelige. :)

Har d´herrer og damer klimaskeptikere mon nogensinde købt en forsikring? Vi forsikrer os rutinemæssigt mod begivenheder, der har ganske lille sandsynlighed for at indtræffe....... men med hensyn til klimaet er det som om vi skal være 100% sikre på hvornår og hvor meget før vi skrider til handling. Er det ikke bare lidt mærkeligt?

Lars Bo Jensen

Bettina Jensen. Hvis du kunne lide 'Zen og kunsten at vedligeholde en motorcykel' kan jeg på det kraftigste anbefale at du også læser 'Lila : en undersøgelse af moral'. Her er rejsen på en båd ned at Hudsonfloden og ud til Atlanterhavet.

Arne Albatros Olsen

Lidt skematisk sat op , så mener jeg at valget står imellem 2 former for disruption.

Den ene er den, hvor samfundet som vi kender det går i opløsning pga. af de følgervirkninger der jo kommer i klimaforandringernes kølvand. Stigende fødevaremangel , et financiel sammenbrud. mangel på rent vand, store flygtningestrømme, utallige civile opstande , selvtægt af enhver art, og før vi når at se os om, befinder vi os i scenarie, som måske er mellemting mellem Mad Max og The Walking Dead.

Den anden form er den, hvor vi virkelig forsøger at ændre vores livsform og normsæt, og iværksætter en række tiltag for at nedsætte c02 udledningen. Den disruption, som følger her , er at en masse mennesker mister deres arbejde, deres privilegier, fordi har arbejdet i eller ejet dele af de industrier, som har været forbundne med et stor udledning. Det kunne eksempelvis være piloter, og folk i rejsebranchen, det traditionelle landbrug eller lignende.
Disse mennesker skal selvfølgeligt kompenseres for deres tab og omskoles, så de kan opretholde en anstændig tilværelse. Her bliver det på den ene side en kamp for at tilpasse sig de forandringer der kommer i tide, samtidig med at co2 udledningen stoppes så meget det bliver muligt.

Den sidstnævnte vil stille meget store krav til alle om at arbejde sammen, men det er vel udfordringen værd.

Jørgen Wind-Willassen

Den helt store disruption vil være at stoppe befolkningsvæksten.
Alle problemers moder.
Klimaudfordringen, ressourceknapheden, forureningsmængden og meget andet - er alt sammen korreleret med befolkningstallet.
Hvorfor starter vi ikke med at løse den udfordring?