Nyhedsbloggen Historier du skal læse – bare ikke her

Da jeg blev udskammet som hvid

Ifølge LGBT+ er biologisk køn en konstruktion. Det mærkelige er, at det ikke gælder for biologisk hudfarve, som tværtom bliver tillagt enorm betydning. Anna Libak har været på Nørrebro Pride
Ifølge LGBT+ er biologisk køn en konstruktion. Det mærkelige er, at det ikke gælder for biologisk hudfarve, som tværtom bliver tillagt enorm betydning. Anna Libak har været på Nørrebro Pride

Om nyhedsbloggen

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Anbefalinger

  • ulrik mortensen
  • Erik Karlsen
  • Martin Lund
  • Rasmus Knus
ulrik mortensen, Erik Karlsen, Martin Lund og Rasmus Knus anbefalede denne artikel

Kommentarer

Virkelig godt skrevet og med en god pointe! :-)
Det er muligvis den bedste artikel, jeg indtil nu har læst af Anna Libak.

Henrik Ilskov-Jensen, Claus Nielsen, Tino Rozzo og Henrik Brøndum anbefalede denne kommentar
Henrik Brøndum

@Erik Karlsen

Men er det en realistisk pointe? Er det muligt at leve af at være mediemenneske, bevægelse eller politiker uden at have en hadegruppe, som nu og da får med grovfilen?

Hun skøjter overfladisk og ufølsomt hen over folks kønsidentiteter og benævner begreberne forkert og upræcist. Det er ikke en særlig indsigtsfuld artikel, den handler mere om, hvor forurettet hun er over at tilhøre det privilegerede flertal.

PS: Grunden til at arrangørerne vil have sorte forrest i demoen, er at det giver det stærkeste udtryk og virker tiltrækkende på flere minoriteter. I dag er Copenhagen Pride jo nærmest overtaget af hvide heteroer, hvilket bevirker til at fortrænge homoseksuelle fra at føle, at det er deres dag, så hvis demoen vitterligt skal være for LGBT'erne, så er der brug for, at de markerer det gennemgående udtryk i demoen, og at de allierede holder sig i baggrunden. Til feministiske demoer er det også helt normalt, at mænd enten går bagerst eller slet ikke deltager, såfremt den er separatistisk.

Anne Libak har mistet noget af min agtelse ved at stille op for Venstre, men ret skal være ret:
Denne artikel rammer fand'me hovedet direkte på sømmet i alt det fantasifulde nonsens, som kampen for homoseksuelles rettigheder har udviklet sig til.

Henrik Ilskov-Jensen, Maria Jensen, John Poulsen, Pia Madsen og Claus Nielsen anbefalede denne kommentar
Jørgen Larsen

@Markus Lund - Det er f.... et underligt PS. Hvis LGBT'erne skal gå forrest og alle ikke-LGBT'erne skal gå bagerst, hvor kommer pigmenteringen så ind???

Henrik Ilskov-Jensen, Maria Jensen og John Poulsen anbefalede denne kommentar

Det er en usædvanligt plat artikel. Anna Libak overser helt (og helt bevidst) de privilegier, der følger med at have en bestemt etnisk baggrund. Det er ikke bare et rollespil, det her. Der er netop masser af mennesker i årenes løb, der har prøvet at udgive sig for at have en etnicitet, de ikke var "født med". Det gælder især i USA, hvor amerikanere med europæisk udseende men delvist afrikanske forfædre gjorde dette for at slippe fri af landets apartheid-politik og opnå de privilegier, de hvide uomtvisteligt havde. Ikke-hvide mennesker havde og har ikke de samme fordele. Og masser af jøder i Europa konverterede til kristendommen. Der var ikke mange hvide i apartheid-tidens USA, der ville være sorte (et sjældent tilfælde er den amerikanske geolog Clarence King – se http://www.historynet.com/tried-solve-earths-mysteries-left-mysteries-cl...) eller kristne i et antisemitisk Europa, der konverterede til jødedommen. Og selv hvis man som hvid identificerede sig som ikke-hvid, ville man altid kunne træde ud af identiteten efter behov. Det kan mennesker, der synligt fremtræder som ikke-hvide, til gengæld ikke.

Alt det der er iscenesat. Formålet er beskæftigelsesterapi og distraktion af hyperaktiv tankeløs aktivisme-energi. Nutidens 'Che'-plakater. Så singularitet-pokerens vinder (og Amazon kommer stærkt på bane 4 nnnnnnNNNNNU! ) kan implantere chips i verdens-proletariatet 'for convenience' i nogenlunde fred.

Henrik Günther, Trond Meiring og Trond Meiring anbefalede denne kommentar

Jeg er ikke sikker på jeg kan tilgive Libak at hun solgte ud til fordel for Venstre, men endelig en artikel, der tager tyren ved hornene. Med al respekt for det kæmpearbejde der laves og den privillegieblindhed der vitterligt også er et faktum, så er dele af LGBTmiljøet ironisk nok ved at udvikle sin egen selvtilstrækkelige elitarisme.

Jens Kofoed, Henrik Ilskov-Jensen, Maria Jensen og John Poulsen anbefalede denne kommentar

Og eksemplet forleden med en ikke-trans forfatter, der blev skældt huden fuld af "de ægte" fordi hun tillod sig at skrive om trans og transmiljøet - i romanform.....
Det er vildt som kunstig selvforherligelse kan få det værste frem i folk, og så endda folk, der burde stå for rummelighed.

Faren ved at være en minoritet er, at man bliver for mange...

Pia Madsen, Jens Kofoed, Erik Karlsen og Henrik Ilskov-Jensen anbefalede denne kommentar