Nyhedsbloggen Historier du skal læse – bare ikke her

Dansk Folkeparti vil begrænse DRs aktiviteter på nettet: Ikke flere nyhedsartikler eller analyser

DRs muligheder for at bringe nyhedsartikler og analyser på sin hjemmeside skal begrænses, mener Dansk Folkeparti, som også vil regulere DRs muligheder for at vise TV-udsendelser og film på nettet. De privatejede medier støtter forslaget
DRs muligheder for at bringe nyhedsartikler og analyser på sin hjemmeside skal begrænses, mener Dansk Folkeparti, som også vil regulere DRs muligheder for at vise TV-udsendelser og film på nettet. De privatejede medier støtter forslaget

Om nyhedsbloggen

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Anbefalinger

  • Kim Folke Knudsen
Kim Folke Knudsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Henrik Brøndum

Nu kammer det da snart over for de gode DF'ere. Gad vide hvornår de forlanger at mindst 25 pct af alle medvirkende hos statsradiofonien skal hedde Pia til fornavn?

kjeld jensen, Espen Bøgh, Arne Lund, Erik Karlsen, Torben Bruhn Andersen, Torben Pedersen og Flemming Berger anbefalede denne kommentar
Kim Folke Knudsen

Ja DF hader DR af hele deres hjerte.

Først så skal DR koncernen rundbarberes.

Bemærk DR er vores alles public service medie, som via politisk uafhængighed til enhver tid er forpligtet til at bibringe os danskere viden om vort land og hvad der rør sig i Danmark og uden for Danmark.

Nu skal DR heller ikke bringe nyheder. Nej ikke uden at den kommende DF Kulturminister læser med på indholdet på forhånd: er gennemlæst og godkendt. Mistillid, statsovervågning og kontrol gennemsyrer hele deres Kultursyn. Afstanden til DDR og politisk statsstyring er ikke lang.

De glade private medier, som allerede står i kø for at overtage DR´s nyhedsformidling, hvor uafhængige er de af kommercielle interesser eller politiske interesser ?. Kunne det tænkes at vi i stedet for får en dansk udgave af FOX NEWS, som bruger 24 timer på at sprede det glade DF budskab ?

Det er en klapjagt på den liberale presse i stil med Donald Trump, som DF leverer. Donald Trump er partiet store forbillede, nationalisme, had mod alt fremmedartet, protektionisme og You name it.

To alen ud af samme stykke Donald Trumps nationalisme og DF som dansk aflægger.

Bjarne Andersen, Thomas Bro-Jørgensen, Steffen Gliese, kjeld jensen, lone hansen, Kim Mygind, Hans Christian Asmussen, Bent Gregersen, Ronald Jensen, Espen Bøgh, Allan Filtenborg, Erik Karlsen, Christoffer Rewitz, Torben Bruhn Andersen, Jes Houmøller Andersen, Kim Strøh, Minna Rasmussen, olivier goulin, Torben Pedersen, Lars Sell-B og Rikke Nielsen anbefalede denne kommentar

DF har tydeligvis ikke forstået det: DR er ejet af det danske folk, og derfor skal det, som betalt af samme folk, indtage en fortrinsstilling i samfundet.

Niels Møller Jensen, kjeld jensen, lone hansen, Bent Gregersen, Ronald Jensen, Espen Bøgh, Torben Bruhn Andersen, Kim Strøh, Connie Brask, Minna Rasmussen, Lars Sell-B, Bjarne Bisgaard Jensen, Torben Skov, Flemming Berger, Bjarne Andersen, Randi Christiansen og Randi Overgård anbefalede denne kommentar

Det eneste medie jeg stadig har en smule tillid til er DR på nettet, og kun DR. Selv TV2 er farvet af bestemte holdninger, i hvert fald deres sportsjournalistik, hvilket er blevet tydeligt i landholdskonflikten. Har ellers stor respekt for deres nyheder kl. 19 og TV Lorry, som er de nyheder jeg benytter i dagligdagen.

kjeld jensen, Ronald Jensen, Karin Mette Petersen, Torben Bruhn Andersen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Brian W. Andersen

@ Steffen Gliese

Jo, lige den del har de faktisk forstået. Problemet er at de mener at de er det danske folk og dermed har eksklusivretten til at bestemme hvad den stilling skal bestå af.

Kristian Rikard, kjeld jensen, Erik Karlsen, Rikke Nielsen, Bjarne Andersen, Steffen Gliese og Randi Christiansen anbefalede denne kommentar
Jens Thaarup Nyberg

" »Vi ønsker som interesseorganisation for de skrevne danske medier en fair og lige konkurrence mellem public service-medierne og de skrevne medier. Der er ingen tvivl om, at mange online teksnyheder på DRs og TV2s regionales stationers hjemmesider er ødelæggende for de private medier, som i øjeblikket er ved at overgå til betaling for indholdet på deres hjemmesider. Hvis borgerne kan få det samme indhold hos public service-medierne gratis, så bliver det svært at få betaling for indholdet. Det vil på længere sigt være et stort demokratisk problem. Det danske mediebillede står sig bedst ved en stor grad af mangfoldighed. Vi er helt enige i, at det er bedst, hvis public service-medierne koncentrerer sig om det, de er bedst til, nemlig at lave lyd og billeder,« siger Morten Langager, adm. direktør i Danske Medier."

Der skal vel, i demokratiets navn, netop ikke være konkurrence mellem public-service medierne og de private medier. De sidste er farvede af særinteresser, men skal selvfølgelig støttes i det omfang de anses for væsentlige.

Lars Løfgren, Steffen Gliese og Randi Christiansen anbefalede denne kommentar
Randi Christiansen

Så alle skatteyderbetalte services er 'et demokratisk problem' for private aktører?

Det er snarere omvendt. De private aktører, som skal privatprofitere på ydelser til offentligheden i dette tilfælde information, er et demokratisk problem.

Konkurrencestatens bedrageriske new speak.

Carsten Munk, kjeld jensen, lone hansen, Ronald Jensen, Torben K L Jensen, Jørgen Tryggestad, Minna Rasmussen, Jan Høgfeldt Pedersen, odd bjertnes, olivier goulin, Lars Løfgren, Bjarne Andersen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

@Brian W Andersen. Nu er der den forskel, at public service (herhjemme DR’s radio og tv-kanaler, som sammen med TV2 og TV2 News) leverer nyheder uafhængig af politiske interesser, men det gør de private medier ikke. Desværre er TV2 økonomisk afhængig, hvilket kan spille ind på sendefladen, fx med reklamer og som vi har set det i DBU-skandalen, men jeg synes generelt de gør det godt.

Public Service-medier dækker bredt og i dybden, det gør de private medier ikke. Desværre har Public Service i forvejen for lidt samfundsanalyse og debat på sendefladen, som sker på bekostning af ligegyldig underholdning i den bedste sendetid, og nu skal nyhederne barberes yderligere. Det sker ved at forringe økonomien med et samtidigt krav om mere kultur, som skal sikre en ringere oplysning og information til borgerne. Sammen med offentlighedsloven og et visionsløst forslag kravler de mange inkompetente politiker i flyverskjul for kritik. Den politisk ideologiske ensretning af Danmark skal så vidt muligt hemmeligholdes.

De private medier i det blå Danmark leverer politisk farvet journalistik, som det også gælder for tænketanke og flere eksperter. De afdækker ikke gennem troværdige analyser, men tildækker udviklingen og italesætter deres holdninger. Det er utroværdigt. For det er oplysning uafhængig af politiske indblanding vi som borgere har brug for, og betaler for. Ikke ideologiske korstog mod den danske samfundsmodel, og det er derfor færre og færre gider bruge penge på dem. Nu er en nyhed om morgendagens vejr ikke ideologisk, så her gentager de fleste bredt det samme budskab, men i samfundsforhold er det anderledes.

Berlingske Tidende, i dag b.dk, er stærkt højreorienteret, Information, som siger om sig selv, at avisen er uafhængig, er venstreorienteret. Og mediernes interesseorganisation(er) er sat i verden for at fremme egne interesser, politiske og økonomiske, på præcis den samme måde, som Dansk Folkeparti i medierne fremmer sin hadefulde politik til borgere, og lige netop det, det kan vi som borgere ikke bruge til noget som helst. Den fri presse påberåber sig en fair konkurrence, men lever ikke selv op til det den forlanger andre.

kjeld jensen, Ronald Jensen, Torben Bruhn Andersen, Steffen Gliese, Minna Rasmussen, Bjarne Bisgaard Jensen, Flemming Berger, Brian W. Andersen og Randi Christiansen anbefalede denne kommentar

Ja, neoliberalismens værste løgn er, at økonomisk interesse giver neutralitet. Den gør tværtimod - kun ved ikke at være afhængig af at skabe (størst muligt) overskud, kan man påstås at være uafhængig.

Carsten Munk, kjeld jensen, Torben Skov, Bent Gregersen, Ronald Jensen, Torben Bruhn Andersen, Henrik Leffers, Lars Sell-B, Egon Stich, Brian W. Andersen og Randi Christiansen anbefalede denne kommentar
Randi Christiansen

Public service : i offentlighedens tjeneste.

Er det så svært at forstå?

Carsten Munk, Bent Gregersen, Jan Høgfeldt Pedersen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Jens Thaarup Nyberg

ole rasmussen
Jamen, tak for at underbygge mit synspunkt.
Public service behøver ikke tage hensyn til salgbarheden, behøver ikke gøre nyhederne mere spændende eller farverige, eller tage hensyn til politiske særinteresser.
At public service medierne skulle være særligt dygtige til at lave lyd og billeder, som Morten Langager, adm. direktør i Danske Medier mener, må jo så resultere i, at tekstnyhederne bliver læst op, og ikke vist som tekstbillede ?
.

Brian W. Andersen

@ ole rasmussen

Vi er ikke uenige her, men det er også derfor at der er god grund til bekymring over at armslænge-princippet er blevet grundigt amputeret med seneste medieforlig. Det er svært at være uvildig imellem flere parter, når den ene part holder ens budget for næste år i hånden.

I øvrigt har jeg et glimrende kendskab alle danske nyhedsmedier + en del udenlandske og deres interesser og ejerskaber bagved nyhedsdækningen. Helhedsbilledet er noget mere skræmmende end de fleste tror. Goebbels var en amatør i forhold til nutidens kommercielle spinhære i sammensmeltningen af medier, politik og erhvervsliv. Havde det ikke været for at jeg selv har opnået nogle kvalifikationer ud i journalistik og research, samt et par IT-færdigheder vi ikke skal snakke højt om, i løbet af mit liv, så ville jeg føle mig helt fortabt og efterladt til blind tro i nutidens mediebillede.

@Jens Thaarup Nyberg. Public Service-medierne har ikke behov for at manipulere virkeligheden, som Danske Medier er rigtig dygtige til. Det er efter min opfattelse årsagen til ingen rigtig tager dem alvorligt eller vil betale for deres journalistik, og ikke DR. Det kan Mette Bock ikke ændre på.

Kim Folke Knudsen

Der er en institution, som DF hader endnu mere end DR.

Det er svensk TV: svt1 og svt2.

Så I den svenske afslutningsdebat ?. Den var god og spændende.

Jimmie Åkesson (SD) udtalte. Det handler ikke om at få indvandrer i arbejde. Indvandrenes problem er et andet. De er ikke svenske, de passer ikke ind i vort land.

Var den rettet mod os danskere, er vi ikke også indvandrer, hvis vi slår os ned i Sverige ??

Så tog den svenske journalist Martina Nord ved svt1 til sidst ordet efter hele afslutningsdebatten var færdig og tilføjede følgende.

svt1 kan ikke stå indenfor Jimmie Åkesson generaliserende bemærkninger om indvandrer. Vi tager afstand fra disse udtalelser.

Martina Nord har ikke forbudt SD, at have de meninger, men hun har på svensk tv´s vegne understreget, at udtalelserne ikke er for svensk tv´s regning.

Hvilken forbrydelse hvilket eklatant overgreb på det stakkels forfulgte SD ?.

Nej nu prøver vi lige en rask lille omformulering af teksten.

XX udtalte. Det handler ikke om at få jøder i arbejde. Jødernes problem er et andet. De er ikke svenske, de passer ikke ind i vort land.

Nej sådan en udtalelse den må vi ikke protestere over i Danmark, for så er der tale om krænkelse af " ytringsfriheden ". Vi skal holde vores kæft og alle skal kunne komme til fadet helt ucensureret. Det giver sådan en hyggelig og rar stemning af, at vi altid kan tale om tingene og debattere nært og trygt med hinanden.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/migrationsfragan-fick-loof-c-att-brus...

Karin Mette Petersen, Steffen Gliese, Randi Christiansen og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Hvorfor er DF bange for DR?
Skal det ikke være spørgsmålet - hvad er det danskerne ikke må oplyses om ??????
Hvorfor skal disse oplysninger hellere ske gennem udenlandske og privatejede medier?????

Carsten Munk, kjeld jensen, Karin Mette Petersen, Jørgen Tryggestad, Steffen Gliese, lone hansen, John Poulsen og Randi Christiansen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

PS: Fordele ved cyklen er også mulighed for motion og der med mindre sundhedsudgifter. Ligeledes kan anvendelse af cykel i stedet for bil også virke begrænsende ved indkøb/forbrug , da der ikke kan være så meget på cyklen som i en bil.

Jeg bliver sku ked af det på Danmarks vegne. Det eneste åndehul er DR fantastiske gode programmer uden reklamer. Vi må på gaden!

Carsten Munk, kjeld jensen, Ronald Jensen, Karin Mette Petersen, Claus Østerbye, Steffen Gliese, Minna Rasmussen, lone hansen, John Poulsen, Lars Sell-B og Randi Christiansen anbefalede denne kommentar
Randi Christiansen

Kim@ - "Jimmie Åkesson (SD) udtalte. Det handler ikke om at få indvandrer i arbejde. Indvandrenes problem er et andet. De er ikke svenske, de passer ikke ind i vort land."

Jeg mener, at have hørt ham sige, at 'nogen' indvandrere krænker de svenske rettigheder? Og det er vel ikke generaliserende? Men jeg så desværre ikke den svenske afslutningsdebat.

Overordnet set må det være mest hensigtsmæssigt, at alle kommer til orde. I det forum kan man så tilkendegive sine sym-og antipatier. I det omfang sv tv repræsenterer staten, har denne institution selvfølgelig både ret og pligt til at tilkendegive sine synspunkter.

Fascisme bør ikke kunne gemme sig bag demokratiske principper, som vi så det ved hitlers magtovertagelse, men det er heller ikke hensigtsmæssigt at afvise samtale med nogen parter. Især ikke, hvis denne part udgør 1/5 af den svenske befolkning. Afvises samtalen, finder man jo heller ikke ud af, hvad kritikken består af. Meget udemokratisk og meget uhensigtsmæssigt. Vækker minder om eventyr og historiske fortællinger, hvor det er uhyre vanskeligt for menigmand at finde foretræde for magten.

I stedet for at have berøringsangst ifht det for tiden politisk ukorrekte, bør det udfordres i fuld åbenhed. Hvilket selvfølgelig kan være risikabelt, hvis man ikke selv har rent mel i posen.

Og når dertil lægges, at den fjerde statsmagt ikke er neutral, men udvælger, vinkler og faker nyhederne i en stor uigennemskuelig pærevælling, er folkestyret ringe stillet.

Det smarte er selvfølgelig at lade alle komme til orde. Dilemmaet er, hvem kontrollerer mediefladen? Derfor er et skatteyderfinansieret medie i det offentliges tjeneste, public service, af afgørende vigtighed for et velfungerende folkestyre. At df og co ikke bryder sig om visse faktuelle formidlinger, bør ikke medføre en amputering af public service institutionen, som det nu desværre ses med de danske nedskæringer og styrkelse af den private mediesektor.

Selvfølgelig skal frikadellepartiet have slagtet DR, det er aldrig sjovt, når der bringes kritisk og relevant journalistik. At vi så er nogle der er rigtig glade for DR og ikke mindst radioens P1, betyder så sikkert, at vi ikke er danskere. Det er et underlig patent, der er kommet med "danskerne mener - danskerne siger". Det er åbenbart kun partiets ideer og tanker, der tolereres som danske.
Jeg skammer mig over at være såkaldt dansker, endnu er jeg ikke smidt ud, men der er da helt sikkert i mit dna spor efter noget, der kommer udefra. Fy-føj

Carsten Munk, Steffen Gliese og Minna Rasmussen anbefalede denne kommentar
Frank Klevenhaus

Vi får snart Polske tilstande. Medieområdet, retsområdet, kulturområdet. DF glemmer armslængdeprincippet. De vil styre ned til mindste detalje...

Carsten Munk, kjeld jensen, Jørgen Tryggestad, Steffen Gliese, Minna Rasmussen, Kim Houmøller og Peter Tagesen anbefalede denne kommentar

Forslaget er som snydt ud af næsen på chefredaktørforeningen Danske Medier, hvis tidl. formand var ex-DKU'eren Stig Kirk Ørskov - i dag næstformand i Danske Medier og tillige formand for landet største mediepengetank: JP/Politiken.
I Danske Mediers bestyrelse sidder desuden Inf's egen Stine Karsen Kendal. Betyder det, at Inf. er enig med DF i dets hetz og klapjagt på DR? Hvis ikke, hvordan marker Inf. da, at man ikke er enig i Danske Mediers vedvarende hetz mod DR.
Læg også mærke til, at DF ikke siger noget om, at skodkanalen TV2 også sender masser af nyheder på sin webside, men Df lader TV2 være i fred eftersom dén kanal aldrig har kvækket ét kritisk ord om Frikadellepartiet.

Politisk ser det ud til at visse partier helst ser vi tilnærmer os Ungarns, Victor Orbans, opfattelse af hvad et demokrati er, - noget magtfulde politikere styrer suverænt; "medierne, domstolene osv." uden nogen form for armslængde.

Vi ender helt som Ungarn i EU uden stemmeret i parlamentet, - og i sidste ende med en splittelse af hele EU, - ganske vist trænger EU til forandringer i ledelsesretningen for demokrati der er nærmere og tættere på folket, - så når det både er indefra og udefra EU de demokratiske værdier modarbejdes, vil EU gå i opløsning.

"Hævnen" som DF året igennem samt sidste år truede DR med er under udførelse i efter den velkendte fascistiske model overfor anderledes tænkende, og kun med tanke for at nedbryde de demokratiske værdier i samfundet og erstatte dem med de fascistiske trusler om repressalier mod enhver - mennesker som institutioner.

Denne triste og kedelige udvikling ser vi også i Polen og andre steder i EU.

Politikerne i EU må se i øjnene de har fejlet, og deres sandslotte - eller luftkasteller om man vil, ikke er levedygtige for borgerne i et samlet EU.

Fredens projekt smuldrer under det politiske selvbedrag man har hold op for sig, om sikkerhed imod en fremtidig krig, ved at inddrage hele den gamle Østeuropæiske blok, som demokratiske lande "over night" ikke indeholdt nogen sandhed, og man ikke skulle have ladet sig besnære af NATOs amerikanske generaler om "frihed og sikkerhed", ved at lade medlemskabet af EU være det figenblad der senere skulle gøre disse lande til medlem af NATO i sikkerheden tjeneste - mod Rusland.

I dag ser vi sikkerheden intet var værd overhovedet, da den i stedet undergraver de demokratiske værdier i EU, og i tilgift har man lukket mafiøs korruption ind i EU fra flere af de Østeuropæiske lande, der sværmer om korruptionen som - det der skal betale livsstilen for disse herskende grupper i deres land, på bekostning af EU og dets demokratiske værdier.

Fra DR.dk: 'I DR's nye public service-kontrakt står der, at det skal være tydeligt, at Danmark har sin rod i kristendom.' Så i stedet for lange og svært læselige artikler og analyser om alt muligt, du alligevel ikke gider interessere dig for, får du nu dagens ord fra Det Nye Testamente. Husk, du er kristen!

@Steen Voigt, det bliver snart ligesom som et kristen kalifat: der lovgives om kvinders påklædning, drakoniske straffe for små forbrydelser og nu også forkyndelser fra public service stationerne, gud bevare Danmark.

Du skal ikke vide, at du ikke ved noget, men tro du ved alt.

De må ikke med analyser og information dele viden ud til borgerne, men de må gerne sprede tro.