Redaktionen læser

Frank Jensen giver dødsstød til Formel 1 i København

Planerne om at få det store Formel 1-cirkus til København er stødt endegyldigt på grund
Politiken
Nyhedsbloggen
Planerne om at få det store Formel 1-cirkus til København er stødt endegyldigt på grund

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Tak!

Sofie Pedersen, Michael Gudnæs, Hans Larsen, Henrik Rasmussen, sune thomsen, Daniel Joelsen, Jesper Sano Højdal, Søren Veje, Ejvind Larsen, Henning Kjær, Karsten Lundsby, Torben Burkal, Benny Jensen, Carsten Munk, Birte Dahl, Bettina Jensen, Palle Pendul, Benta Victoria Gunnlögsson, Dorte Sørensen, Bo Carlsen, Torben K L Jensen, Steffen Gliese, Torben Skov, Maj-Britt Kent Hansen, Rasmus Knus, Kim Houmøller, Joen Elmbak og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar

Det var da den mest idiotiske beslutning nogen politiker har taget længe...
De positive effekter for landet, for danskerne og for byen i østdanmark er da tåbeligt blot at smide væk, når man endelig havde muligheden.
Udover at F1 er en fantastisk sportsbegivenhed er det stadig et af de absolut største udviklingslaboratorier for køretøjer, køretøjsteknologi, energieffektivitet og ikke mindst sikkerhed.
Frank Jensen.....du vil ikke blive savnet den dag du forlader styret derovre !
Politikerleden vokser støt og roligt :-(

Jens Frederiksen

Min agtelse for Frank Jensen er steget ganske betydeligt!

Michael Gudnæs, Finn Egelund, Henrik Rasmussen, Verner Nielsen, Ejvind Larsen, Karsten Lundsby, Birte Dahl, Benta Victoria Gunnlögsson, olivier goulin, Bo Carlsen, Torben K L Jensen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Dagens bedste nyhed!

Michael Gudnæs, Finn Egelund, Henrik Rasmussen, Ejvind Larsen, Karsten Lundsby, Carsten Munk, Birte Dahl, Benta Victoria Gunnlögsson, Bo Carlsen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Ugens bedste nyhed!?

Michael Gudnæs, Henrik Rasmussen, Ejvind Larsen, Karsten Lundsby, Carsten Munk, Birte Dahl, Benta Victoria Gunnlögsson, Bo Carlsen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Meget fint. Totalt tåbelig idé.

Michael Gudnæs, Henrik Rasmussen, Ejvind Larsen, Karsten Lundsby, Birte Dahl, Benta Victoria Gunnlögsson, Bo Carlsen, Jens Wolff og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Middelmådigheden har taget over.....

Carsten Svendsen

Jeg mener ikke byer egner sig til racerløb, men hvis der endelig skal races, så må fremtiden da være "Formel E"

Jacob Johansen, Karsten Lundsby og Birte Dahl anbefalede denne kommentar

Det er så typisk dansk, at det er til at brække sig over: endelig har vi en chance for at få et arrangement i ægte international klasse til København. Et arrangement, der tiltrækker 100.000 - 200.000 mennesker og som ses af adskillige hundrede millioner over hele verden. Og hvad sker? Den sædvanlige danske småtskårne provinsialisme slår til.

Og når alle jantelovsdanskerne stiller op med deres sure, nedadvendte mundvige, så bliver der ingen fest. Næh, lad os få et halvmaraton, som kun et lille fåtal familiemedlemmer til deltagerne gider se, som selv DR ikke gider sende ét minut fra - og som ikke skaber nogen omsætning af betydning, ingen hotelovernatninger, ingen restaurantbesøg, ingenting!

Al snakken om København som attraktiv storby i international klasse er - når det kommer til stykket - ikke andet end netop snak. Og Frank Jensen er ikke en borgmester, der rager op og viser vilje og format. Næh, hvis enhedslisten er imod, så bliver Frank bovlam.

Jeg brækker mig!

Thomas Andersen, Peter Tagesen og John Poulsen anbefalede denne kommentar

@Carsten Svendsen, der er mellem 50 og 100% flere tilskuere - både på stedet og på TV - til hvert eneste Formel 1 løb end der er til en Champions League finalekamp i fodbold.

Formel E trækker mindre end 1/100 del af de tilskuere, Formel 1 trækker. Hvis Formel 1 er Champions League i fodbold, så er Formel E Jyllandsserien! TOTALT UINTERESSANT!

Nej, dyrkelsen af Formel1 er topmålet af middelmådighed.

Søren Sommer, Carsten Munk, Anders Sørensen, Henrik Rasmussen, Jesper Sano Højdal, Ejvind Larsen, Karsten Lundsby, Birte Dahl, Benta Victoria Gunnlögsson, Jan Jensen, Kim Houmøller og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar

København er ved at udvikle sig til en foregangsby ved at undgå at brænde benzin af og i stedet favorisere cyklister, ved at udbygge sin leverance af vedvarende energi hurtigere end i hvert fald resten af landet og ved en hel del andre initiativer. Der skal kun et Formel1 til at suspendere den interesse.

Finn Egelund, Hans Larsen, Ejvind Larsen, Karsten Lundsby, Birte Dahl og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

Hvis det endelig skulle være - er formel E at fortrække.

@ens Winther - Måske er der stadig arbejdende folk, som meget gerne vil passe deres job selv i august måned!

Karsten Lundsby, Benta Victoria Gunnlögsson og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Jeg er tæt på Historic Grand Prix, som bliver kørt hvert år på Bellahøj i København. I år var vinden heldigvis i min favør. Både lyd og udstødningsdunster blev før væk fra min bopæl. Det tager 3 dage. Nogle bliver bogstaveligt talt spærret inde i deres boliger under løbet på grund af afspærringerne.
Motorsport er ikke egnet til København. København er en cykelby.

Hans Larsen, Henrik Rasmussen, Ejvind Larsen, Karsten Lundsby, Anne-Marie Krogsbøll, Torben Skov, Benny Jensen, Birte Dahl, Benta Victoria Gunnlögsson og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

@Steffen Gliese, Formel 1 er så langt fra middelmådighed, man kan komme!

At brænde benzin af for sjov! Det hører til i forrige århundrede.

Carsten Munk, Hans Larsen, Henrik Rasmussen, Ejvind Larsen, Karsten Lundsby, Birte Dahl, Benta Victoria Gunnlögsson, Steffen Gliese, olivier goulin og Arne Albatros Olsen anbefalede denne kommentar
Arne Albatros Olsen

Hvorfor er det så vigtig at komme på landkortet, som de siger.
Vi er der jo allerede.

Carsten Munk, Henrik Rasmussen, Ejvind Larsen, Karsten Lundsby, Anne-Marie Krogsbøll, Birte Dahl, olivier goulin og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Tak Frank,
Så mangler vi bare Distortion.

/O

Henrik Rasmussen, Ejvind Larsen, Per Torbensen, Karsten Lundsby, Tino Rozzo og Torben Skov anbefalede denne kommentar

ALT ved Formel1 er middelmådighed, ikke mindst den latterlige tanke, at det skulle have noget som helst med kultur at gøre. Det er jungleloven i moderne klædebon. Det er ikke godt for noget, tværtimod er det kulminationen af en liberalistisk forbrugstankegang, der ødelægger kultur og gør os til chimpanser.

Carsten Munk, Jesper Sano Højdal, Ejvind Larsen, Karsten Lundsby, Birte Dahl, Dorte Sørensen og Benta Victoria Gunnlögsson anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Undskyld men jeg kan ikke lade være en person med den kop udenfor en station, indkøbscentre osv. bliver betragtet som utrygskabende og kan få 14 dages fængsel , bøde mv.- hvorimod et Formel 1 løb gennem Københavns gade er et stort og flot kulturfremstød for København.
I mine øjne er et sådan løb til gene for mange borgere og skaber utryghed for mange mennesker der har deres gang i København. For ikke at tale om den skade et sådan løb kan give Københavns fortælling som en "grøn cykelby" .

Carsten Munk, Hans Larsen, Henrik Rasmussen, Verner Nielsen, Ejvind Larsen, Steffen Gliese, Karsten Lundsby og Torben Skov anbefalede denne kommentar

At det idiotiske projekt havde Saxo-direktøren som protektor - er jo bare en fjer i hatten.

/O

Verner Nielsen, Ejvind Larsen, Steffen Gliese, Lars Elvstrøm, Karsten Lundsby, Torben Skov og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar

Formel 1 er da for børn, eller jeg mener - Formel 1 er vel ikke andet og mere end forvoksede børns racertrip? Vi har jo rigeligt med forurenende, nyttesløse og primitive 'events', som understreger hvor fremmedgjorte vi er. Måske kunne det være passende lige at erindre Louis CK, som med en pæn humor understreger vores kulturelle blomstring i dumhedens lort:
https://www.youtube.com/watch?v=5ZXvv379WUE

Henrik Rasmussen, Ejvind Larsen, Steffen Gliese, Karsten Lundsby og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar

Det er beskæmmende at se så mange der ikke aner et klap om hvad formel 1 er.

For det første er formel 1 biler væsentligt mere energioptimerede og energieffektive end enhver Lupo eller Up eller Aygo eller alt det andet, der kører rundt derinde. Ja, uden formel 1 er spørgsmålet endda om de nævnte biler overhovedet var nået over 20% energieffektivitet...!

Cykler er fint. Men for at alle i middelmådige kan komme rundt på/i andet end cykel og for at jeres mad, cafe latte og Ikea bras kan komme frem til jer inde i jeres "grønne by", kræves der udvikling, research, afprøvning og tests. Her er Formel 1 et af de suverænt største udviklingsplatforme for energieffektivitet og ikke mindst sikkerhed, bremser og materialer, men det er åbentbart ligegyldigt.

Ebbe Overbye kalder det "for sjov". Så må udvikling af medicin, rumfart og alt andet udvikling også kaldes blot for sjov. En skræmmende tanke for vores fremtid.....

Uden visioner ender vi i fuldstændig ens Mao kostumer ...

Niels Duus Nielsen

Fint, så slipper vi for at de spærrer gaderne af, det er dybt irriterende når jeg skal gå en omvej for at komme til købmanden. Nu venter vi så bare på, at Frank Jensen også afskaffer marathonløbene.

Carsten Munk, Hans Larsen, Ejvind Larsen, Kim Houmøller, Bettina Jensen og Torben Skov anbefalede denne kommentar

Jeg forstod heller ikke, hvorfor venstremanden ikke arrangerede det i Herning?

Carsten Munk, Hans Larsen, Michael W Pedersen, Verner Nielsen, Ejvind Larsen, Steffen Gliese, Karsten Lundsby, Herdis Weins og Torben Skov anbefalede denne kommentar

Jeg er skam vældigt for motorsport og F1 i Danmark. Men ikke på midlertidige baner i byens gader! Hvis Lars Seier er så vild med at få F1 til Dk. kan han anlægge en rigtig motorbane. Der har i tidens løb været mange projekter, men ingen penge. Så nu har han lejligheden til at vise, at ting kan gøres på privat kapitalistisk basis, i stedet for at tørre det af på borgerne i Københavns! Eller er hans og Fournais' snak om privatkapitalæismens overlegenhed bare brovtende tom snak når det kommer til stykket? Hvis det så stor en fordel for Danmark, er jeg helt sikker på at der kan findes privat finansiering af et rigtigt baneanlæg. Så gør det! Kom igang!

Henrik Rasmussen, Verner Nielsen, Steffen Gliese, Karsten Lundsby, Anne-Marie Krogsbøll, olivier goulin og Herdis Weins anbefalede denne kommentar

"Så må udvikling af medicin, rumfart og alt andet udvikling også kaldes blot for sjov. En skræmmende tanke for vores fremtid....."

Det ville ikke skræmme mig specielt, hvis både rumfarts- og medicinalindustrien - og såmænd også gerne bilindustrien, skrumper betragteligt ind i fremtiden ... men bortset fra dét, finder jeg altså påstanden om at Formel 1 er en bærende nødvendighed for udviklingen af civilisationen en kende kulør. Hvis ikke direkte morsom.

Hans Larsen, Henrik Rasmussen, Søren Veje, Ejvind Larsen, Karsten Lundsby, Anne-Marie Krogsbøll, olivier goulin og Herdis Weins anbefalede denne kommentar

@Bettina Jensen, det er nok muligt, at du synes det er morsomt. Men den udvikling af automobilteknologien, der kommer fra Formel 1, har betydet, at antallet af dræbte i trafikulykker er decimeret (1971: 1.213 trafikdræbte - 2014: 182 trafikdræbte - trods massiv stigning i antal kørte km i samme periode). Og betydet at dagens biler har et lavere brændstofforbrug og renere udstødning.

Morsomt...?

Jens Winther, klodens problem er bl.a. den fossile vækstfilosofi, som Formel 1 er en integreret del af. Torben Skovs problem er bl.a. at han, ligesom du og jeg, er hamrende afhængig af at kloden har det godt - også på længere sigt.

Formel 1 har ganske givet gjort en masse godt for forbrugerismen, olieindustrien, automobilindustrien, bilismen og fremtidens forcering af samme. Lad os alle bede.

Hans Larsen, Henrik Rasmussen, Verner Nielsen, Ejvind Larsen, Lars Elvstrøm, Karsten Lundsby og olivier goulin anbefalede denne kommentar

Jeg synes Formel 1 er forrygende, fordi jeg har set portraitfilmen om Aurton Senna. Men Formel 1 er også en forretning, som der tjenes gode penge på.

Hvis det skal holdes i København, kan arrangørerne da bare komme med et åbent tilbud som borgerne kan tage stilling til? Hvad med 1.000 kr. i cash til hver københavner for de ulemper der er med at byen spærres af? I min bog svarer det til en halv times forsinkelse når jeg skal bageren efter underkryddere, det er vel rimeligt?

Det kan da godt være restauranter og hoteller tjener noget extra på arrangementet, men hverken Lars Sejer eller nogle af kørerne gider købe mine hjemmestrikkede sokker, så min business bliver ikke bedre.

Kim Houmøller og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar

Jeg tror argumenterne flyver lidt forbi hinanden her på tråden.

Min primære anke gælder ikke Formel 1 i sig selv, som ikke interesserer mig synderlig, trods biler og deres mekanik interesserer mig meget på et praktisk plan.

Det er afviklingen af denne sportsgren midt i middelalderbyen København - eller en hvilkensomhelst anden by for den sags skyld, jeg finder åndsvag.

Formel 1 er en sportsgren, der hører hjemme på en dertil indrettet bane med alle de sikkerhedsforanstaltninger, sporten kræver - for kørere og publikum.

Hvis man vil have det til Danmark, så byg en bane til det, hvis man mener økonomien kan bære - og hvis Saxo-direktøren brænder for denne idé, så kunne det jo passende blive hans eftermæle. Det må vel være i hans egen interesse at blive husket i eftertiden for andet og mere end spekulation og superliberalisme?

Nu har vi allerede en opera - så hvad med en racerbane?
Når det endelig skal være, er det jo et monument, der associerer langt bedre til LSC, ikke?

Nærmest et symbol på hele mandens filosofi.

/O

Henrik Rasmussen, Verner Nielsen, Søren Veje, Steffen Gliese, Torben Skov og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar

@Oliver Goulin, der kommer flere og flere gadeløb i Formel 1 kalenderen - interessen for netop gadeløbene er stærkt stigende. Løbsorganisationen har meget stor erfaring med at etablere sikkerhed for tilskuere og kørere ved gadeløb, og der er ikke sikkerhedsmæssige problemer - gadeløbene er mindst lige så sikre for tilskuere og kørere som baneløbene.

investeringen i en racerbane (4-5 km asfalt) er såmænd ikke så voldsom. Problemet er et helt andet: med så mange tilskuere og et arrangement, der strækker sig over tre dage, er behovet for infrastruktur meget stort. Veje til og fra banen, offentlig transport til og fra banen, overnatning, bespisning, tilgængelighed for og af forsyninger og personale osv. Det er derfor langt mere økonomisk og miljømæssigt bæredygtigt at gennemføre løb, hvor hele denne infrastruktur er i forvejen - som i en storby.

Det giver faktisk langt mere mening at henlægge hel-og halvmaratonløb, ironman-konkurrencer og motionsløb til områder langt ude på landet, fordi sådanne arrangementer kun tiltrækker få mennesker og derfor ikke stiller de store logistiske krav - samtidig mad, at de økonomiske gevinster er ikke eksisterende.

I modsætning til et Formel 1 løb, giver disse løbearrangementer ikke noget tilbage til byen og dens borgere, men er kun ulejlighed.

I henseende til miljø (udledning af CO2, partikler osv.), så er en Formel 1 weekend en dråbe i havet sammenlignet med udledningerne fra krydstogtskibe i Københavns Havn, der har hjælpemotorer og generatorer kørende 24/24 på tung fuel - blot fordi Frank J og hans politiker-kolleger på rådhuset ikke vil bevilge penge til forsyning med el ved cruse-kajen.

@Henrik Brøndum, hvad betaler løbearrangementer, cykelarrangementer, fodboldkampe, hvor politifolk i hundredvis skal forsøge at holde blot nogenlunde styr på gemytterne til København og københavnerne? Hvor meget bidrager de til økonomien, beskæftigelsen og indtægtsskabelsen?

@Bettina Jensen, kig lige på tallene! Det er i tusindvis af sparede menneskeliv og sparede alvorlige skader og menneskelige lidelser - bare i lille Danmark. Prøv så at regne på det i europæisk eller global skala. Det er rigtige mennesker, det her handler om! Dine overlegne henvisninger til olieindustrien og andre vederstyggeligheder (i dine øjne) er ilde anbragt i den sammenhæng.

Formel 1 er passiv drengeunderholdning, som koster samfundet ressourcer. Cykel-, løbe-, rulleskøjte- og svømmearrangementer er en aktiverende og sundhedsskabende motivationsfaktor for en stigende del af befolkningen. Jeg håber ikke, at motordrengene i det daglige på samme måde føler sig motiveret af Formel 1?

Bilismen er ved at ødelægge kloden, så det er en fantastisk beslutning.
Erik Bertelsen

Hans Larsen, Ejvind Larsen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

@Jens Winther

Fordi disse andre arrangementer koster penge fra de offentlige kasser, uden at generere indtægter er det vel ikke argument for endnu flere? For min skyld kunne man sagtens reducere noget, men ikke alt.

@Henrik Brøndum, man kunne jo nedlægge nogle af "brugsforeningsarrangementerne", og så for en gangs skyld gennemføre et arrangement - Formel 1 - med internationalt format, som giver noget til København!

At der i forvejen er massevis af værdiløse og uinteressante arrangementer, kan vel ikke tjene som et argument mod et Formel 1 løb?

@Jens Winther

Faktisk enig, men så er jeg i tvivl om Formel 1 stadig er klasse? Eller er det i sit efterår hvor det er nødt til at have kunstigt åndedræt med massive tilskud fra arrangmentsbyens borgere/skattekroner, tobaksreklamer og i øvrigt en forældet motorteknologi? Der er jo noget der hedder Formula E med elektriske racere? Hvis der skal bruges offentlige midler er det måske mere relevant selvom tilskuerinteressen endnu ikke er på samme niveau?

@Jens Winter 10:42
"I henseende til miljø (udledning af CO2, partikler osv.), så er en Formel 1 weekend en dråbe i havet sammenlignet med udledningerne fra krydstogtskibe i Københavns Havn, der har hjælpemotorer og generatorer kørende 24/24 på tung fuel - blot fordi Frank J og hans politiker-kolleger på rådhuset ikke vil bevilge penge til forsyning med el ved cruse-kajen."

Se, dét synes jeg også, at der skal gøre noget ved!!!

Nej, der er ikke plads til, at 'når de andre må, må jeg også' i klimapolitikken.

Jeg er ret overbevist om, at skibes hjælpemotorer ikke kører på tung fuelolie, men alm. bunkerdiesel, som ganske vist er mere energitæt og mindre ren end den miljødiesel man kan tanke til biler.

@Henrik Brøndum, selvom vi er enige om, at det ville være en fordel, om et antal "brugsforeningsarrangementer" blev afløst af et Formel 1 løb i København, lige en kort kommentar.

Der er ikke (længere) tobaksreklamer i Formel 1 og har ikke været det siden 2006.

Ja, Formel 1 er stadig klasse og tilskuerinteressen er stigende. Og der er bestemt ikke noget forældet over teknologien!

Formel 1 kører i dag med hybridmotorer, som har en ekstremt høj ydeevne (ca. 750 HK fra en 1,6 l motor). Hybridteknologien har været anvendt i Formel 1 i årevis og i dag kommer el til el-motoren fra lagret, genvundet energi fra opbremsninger og varme fra benzinmotorens komponenter (genvinding af kinetisk og termisk energi). Hybridteknologien kommer fra racing og er så småt på vej til at blive udbredt i "husholdningsbiler", ligesom andre teknologiske landvindinger fra Formel 1. Motorstyring mv. leveres af de samme firmaer, som leverer til husholdningsbiler, og Formel 1 fungerer som et udviklingslaboratorium.

Formel 1 bilers benzinforbrug er gennem de få seneste år reduceret med 35%, via bedre motorstyringer og hybridteknologien.

Formel E ville næppe eksistere, hvis ikke man kunne trække på erfaringer fra Formel 1 (dæk, bremser, energigenvinding, aerodynamik, materialeteknologi).

Mht. økonomi er der ikke behov for "massive tilskud" - og alene de momsindtægter, der direkte affødes af tilskuernes udgifter til adgangsbilletter, overnatning, fortæring etc. betyder jo, at pengene kommer ind i den offentlige kasse igen. Dette i modsætning til "brugsforeningsarrangementerne".

@Torben Skov, du har ret. I hvert fald i princippet skal cruiserne skifte fra tung, svovlholding fuel til lettere olie, når de ligger i havn.

@Lars Sell-B, det gør Frank og det røde flertal bare ikke noget ved - og problemet er ikke nyt. Hykleriet trives i bedste velgående på rådhuset.

Aske Bjerre-Larsen

For os der elsker Formel 1 er et Grand Prix i DK/KBH den dummeste idé nogensinde.
En idé så imponerende stupid og virkelighedsfjern at den kun kan være opstået i hovedet på en kræmmer med skyklapper så store som 500euro-sedler for øjnene.

Man kan let forestille sig en sådan en skamløst prostitutionsvillig kræmmer-type - Helge Sander fx i grunden er komplet ligeglad med Formel 1, Tour de France, Ironman osv.
Han har én ambition; at tjene penge.
Han kunne heller ikke være mere ligeglad med besværet og generne for dem der bor i byen.
Han har kun én ambition

@Aske Bjerre-Larsen, jeg kender ikke til Helge Sanders motivation eller incitament, og det mener jeg sådan set også er mindre relevant.

Jeg har de sidste knap 20 år overværet 1 - 2 Formel 1 løb årligt, og set 98% af de øvrige løb på TV. Jeg kan ikke vide, om jeg er en lige så stor F1-elsker, som dig, Men jeg synes idéen om et gadeløb i København er fantastisk, og jeg synes, at det er sindssygt ærgerligt, at nogle få snævertsynede politikere på rådhuset skal spænde ben for det! Det kunne give så meget tilbage til byen.

Hvad mon mænd fik tiden til at gå med, før bilerne blev opfundet...

Min varme tak til Frank Jensen for at have sparret os for et mareridt i infernalsk larm og blå dieseltåger og forvandler den indre by til kaos.
Lad blot andre konkurrere om værtskabet for denne begivenhed, der burde høre fortiden til.
Find på noget der peger fremad

@Ole Falstoft, du er sikkert ligeglad, men Formel 1 biler kører altså ikke på diesel, og den foreslåede løbsrute ligger ikke i indre by.

Der er af gode grunde mange byer, der står i kø for at få et Formel 1. Løbene skal såmænd nok overleve uden København.

Søren Kristensen

Hvis noget ikke ligger fuldstændig lige for og til højrebenet, skal vi selvfølgelig ikke gøre det. Jeg havde ellers gået og glædet mig at se Kevin og de andre fartpiloter suse forbi det grønlandske kollegium på Christianshavns Torv. Det bliver der så ikke noget af. Æv. Men hvad så med at få Formel 1 til Grønland? Nå nej, der er jo stort set ingen veje. Så må vi nøjes med cyklerne. Som sædvanligt. Tour de Franc er heldigvis også spændende. Men nok ikke noget der får grønlænderne op i det røde felt.

Aske Bjerre-Larsen

Bybaner er en sportslig uskik. De tjener alene pengemændenes og lokale politikeres interesser. Formel 1 løb skal køres på særlige racerbaner.
Det kan gå i enkelte byer som i Monaco eller den fantastiske bane i Baku - der virkeligt beriger sporten.
Men disse baner fungerer også kun i autoritære stater som Aserbajdsjan, Singapore eller Monaco, hvor styret ikke behøver kærer sig om ligegyldigheder som borgernes trivsel og forskellighed.
Her kan hele byen sættes i stå og alt andet underordnes i dage det tager. Den går selvfølgelig ikke i KBH.
Men lad os da endeligt afvikle nogle go-kart-ræs og lignende i Kbh. Det kunne være sjovt for alle - ikke kun for turister, despoter og profitmagere.

Aske Bjerre Larsen, sikken en gang sludder uden hold i virkeligheden....men på den anden side bekræfter du blot at KBH kongen tog fejl.

Din sidste sætning udstiller i øvrigt meget godt dobbeltspillet

Sider