Nyhedsbloggen Historier du skal læse – bare ikke her

»Overkill« at straffe borgere med 12 års fængsel for at hjælpe fremmede efterretningstjenester

Regeringen lægger op til at straffe danske borgere med op til 12 års fængsel, hvis man hjælper en fremmed magt med at påvirke den offentlige debat. Forslaget er alt for vidtgående, mener juridisk tænketank
Regeringen lægger op til at straffe danske borgere med op til 12 års fængsel, hvis man hjælper en fremmed magt med at påvirke den offentlige debat. Forslaget er alt for vidtgående, mener juridisk tænketank

Om nyhedsbloggen

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Niels Duus Nielsen

Papae: »Derimod gør vi det klart, at det er strafbart at bistå fremmede magters efterretningstjenester at virke i Danmark gennem eksempelvis målrettede påvirkningskampagner.«

Hvad betyder "bistå"? Hvad er en "målrettet påvirkningkampagne"?

Jeg har i mange år ført en målrettet påvirkningkampagne vendt mod især USA og NATO, hvilket bl. a. har omfattet en dekonstruktion af den del af den amerikanske krigsretorik, der er vendt mod Rusland. Mange kommentatorer har misforstået denne min kritik som et forsvar for Putin, ud fra den krigeriske præmis, at "hvis du ikke er med os, er du med dem".

Så jeg forventer faktisk at komme 12 år i spjældet, hvis loven bliver vedtaget, indirekte bistår jeg jo russerne ved at kritisere amerikanerne, vil argumentet sikkert lyde.

Men loven bliver nok ikke vedtaget, da der i grundlovens §77 bl. a. står: "Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde påny indføres."

Måske skulle Pape overveje at finde et andet job? Som justitsminister skal han overholde grundloven, og da dette lovforslag vil betyde et brud på grundloven, hvis det bliver vedtaget, er han jo et samfundsundergravende element, som derfor må stilles for en rigsret. Evt. sammen med Støjberg, som overtræder Grundlovens § 75.

Carsten Mortensen, Hans Aagaard, Lars Løfgren, Michel Banz, Michael Gudnæs, Jens Kofoed, Mikael Velschow-Rasmussen, Jakob Trägårdh, Lars Bo Jensen, Hans Larsen, Arne Albatros Olsen, Bjørn Pedersen og Krister Meyersahm anbefalede denne kommentar

Betyder det så Mcdonald (o.a.) ikke må reklamerer. De påvirker jo imod "the American way of life)?

Hans Aagaard, Michel Banz og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Jan Skovgaard Jensen

Regeringen gør klar til endnu en af amerikanernes krig......

Og vi er jo med, så vi får goodwill i Washington....

Jørgen Clausen

12 års fængsel til politikere, som prøver på at manipulerer med vælgerne, tak. 12 års fængsel til penge stærke særinteresse, som kan betale sig til politisk indflydelse, tak.

Ib Christensen

Ville viderebringelse af "at Irak har masseødelæggelses våben er ikke noget vi tror men noget vi ved" ha udløst 12 år's fængsel?
Der var meget der faldt ind under "hjælper fremmede kræfter med at påvirke den almene meningsdannelse" op til Irak krigen. Også fra borgerer ansat som politikerer.

Var Pape ikke selv ude og viderebringe "fremmede kræfter"s syn på Putin for ikke så længe siden. I et forsøg på at påvirke den almene meningsdannelse.?

Ulf Johannesson, Niels Duus Nielsen, Thomas Lundberg, Lars Løfgren, Carsten Munk og Hans Larsen anbefalede denne kommentar

Og når russerne i russisk TV fremlægger det som raid rettet imod dem, har de nok meget godt fat i det.
Man kan i hvertfald ikke forstille sig det som værn imod amerikansk indblanding. Amerikanerne har været dybt involveret i danske valg og samfund siden 1945.

Ib Christensen, Niels Duus Nielsen og Hans Aagaard anbefalede denne kommentar