Nyhedsbloggen Historier du skal læse – bare ikke her

Frankrigs finansminister: Tiden er inde til at indføre digital skat

20 EU-lande, bl.a. anført af Frankrig, bakker op om en midlertidig digital skat på globale tech-giganter. De skriver Frankrigs økonomi- og finansminister Bruno Le Maire i denne kronik i Børsen
20 EU-lande, bl.a. anført af Frankrig, bakker op om en midlertidig digital skat på globale tech-giganter. De skriver Frankrigs økonomi- og finansminister Bruno Le Maire i denne kronik i Børsen

Om nyhedsbloggen

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Man bør i det hele taget enes om at afskaffe indkomstskat og i stedet opkræve afgifter af dem, der høster de store gevinster på samfundenes opbygning, især de multinationale virksomheder.
En nettoindkomst vil understrege, at folks bidrag til samfundet er deres indsats, som skal belønnes, mens virksomhederne tjener penge med kun i de færreste tilfælde rent faktisk at yde en indsats for samfundet, udover at tilvejebringe kapital i kraft af de goder, de nyder i samfundet i form af alskens ordnede forhold og reguleringer. Det betyder ikke nødvendigvis højere skattebidrag, for nogle - de, der betaler skat allerede i dag - vil det muligvis endog blive billigere; men for dem, der unddrager sig bidrag til landet i dag, bliver det dyrere (dog ikke så meget, som man kunne tro, da der ikke længere skal opkræves kildeskat for de ansatte, men i stedet betales en afgift).

Achim K. Holzmüller

En digital skat til de globale tech-giganter ville være mere end retfærdigt, efter giganterne skubber deres indtjeninger rundt mellen bl.a. EU-lande, der opkræver den mindste erhvervs- og udbytte-skat, og dermed gør de politiske styrsystemer i EU til grin.
Derudover bidrager en del af tech-giganter via deres algoritmer til skævvridning i brugerorientering, ja til styring af meninger og udnyttelse/videregive af brugerdata af tredje, alt til ulempe af brugerne. Derfor burde der udover den digital kildeskat pålægges giganterne en "misbrugerskat", som refunderes, hvis uskyld kan dokumenteres.